Därför ska du träna i Casalls mjuka träningstights Image

Därför ska du träna i Casalls mjuka träningstights

Vad söker du i ett par träningstights? Mjuk men åtsittande passform, hög midja och trendigt mönster? Då är Casalls tights något för dig! 

Ärligt talat, det är i grund och botten hur bekvämt ett plagg är som styr vilka träningskläder vi väljer att träna i. Och med komforten i fokus skapar Casall sina populära träningstights. Det är inte bara vi på Sportamore som har förälskat oss i märkets mjuka träningstights med hög midja. 

– Vi märker ofta att när någon testar ett par Casall-tights för första gången börjar de le och frågar oss vad det är som gör att de känns så sköna. Som designer på Casall är det något som jag älskar att höra, eftersom vi vet att om du älskar dina träningskläder är chansen större att du faktiskt får din träning gjord. Det kan verkligen inspirera en till att träna mer, säger Marie Fredros, designer på Casall

SHOPPA HÄR: Tights från Casall

Casall har ett brett utbud av tights, bland annat populära Sculpture Tights som, precis vad namnet antyder, formar kroppen. De har även en uppsjö av mjukare varianter med hög midja och härliga mönster. 

Varför tror du att era tights är så populära? 

– Jag tror att våra tights är så populära eftersom de kombinerar en grym komfort med hög prestanda, och att de kommer i olika typer av mönster. Vi själva älskar våra tights och har de till all typ av träning. 

Casall Sculpture tightsSculpture tights från Casall är en populär modell som sitter som ett andra skinn på kroppen. Tunt, flexibelt material som kramar om musklerna när du tränar. 

Vad är skillnaden mellan era Scuplture tights och de mjukare varianterna? 

– Materialet. Alla våra tights är tillverkade i en blandning av polyamid och elastan. Polyamid är vad som ger dig den mjuka och lena känslan. Men våra olika tights har olika materialblandning. Sculpture har 40 procent elastan i materialet och det gör tyget tight med en formande effekt. Det är en grym känsla som är svår att förklara. Du förstår vad jag menar när du testar dem själv, säger Marie Fredros och fortsätter: 

– De flesta andra tights hos oss har mellan 20 till 25 procent elastan i materialet. Det är fortfarande mycket jämfört med andra märken. Men det är anledningen till att de upplevs som mjukare än vad våra Sculpture tights gör. De sitter extremt bekvämt på kroppen samtidigt som de har en väldigt tight och stöttande passform samt alla funktioner du behöver i form av andningsförmåga och fukttransport. 

Så är Casalls tights i storlek

Till vilken typ av träning kan jag ha tights från Casall? 

– Våra tights kan du med enkelhet bära till att typ av träning, men vi ser självklart att de är mer lämpade för vissa träningsformer mer än andra. Sculpture tights är våra mest mångsidiga tights och vi rekommenderar dem till både hot yoga, gymmet och till löprundan. Ska du springa i dem passar de bäst under årets varmare månader eftersom de har en kylande effekt på huden, vilket är anledningen till att vi älskar att träna i dem, säger hon och fortsätter:  

– Materialet i Sculpture tights är nyckeln. Det är både tunt och lätt, vilket gör att det upplevs som ett andra skinn på kroppen. Det har också en grym fukttransport som får dig att känna dig torr när du svettas som mest. De torkar väldigt snabbt och är därför perfekta att ta med på resan. Det är bara att tvätta dem och hänga dem på tork, så är du snart redo för nästa träningspass. 

Och era mjukare tights som Snake tights och Exhale tights? 

– Alla tights i vårt sortiment funkar för majoriteten av all typ av träning, eftersom det aldrig är fel med ett par bekväma, flexibla tights.  

Casall Snake TightsDe mjuka varianterna av Casalls tights är väldigt omtyckta. Här är nya Snake tights som har en hög midja och en komfort som är för bra för att kunna uttrycka i ord. 

Hur kommer ni fram till alla mönster på tightsen? 

– När vi tar fram alla mönster i våra kollektioner, så som Snake, Pure och Exhale, har vi all typ av träning och gruppass i åtanke. Vi lanserar tights i nya mönster varje säsong. Djurmönster är däremot något som vi haft med i flera år, vi älskar djurmönster. 

När ska jag använda seamless-tights? 

– Våra seamless-tights är skapade för yoga, stretch och annan mindfulnessträning. De omsluter kroppen på ett bekvämt och mjukt sätt vilket är precis det du söker. Sömlösa tights är även perfekt att ha när du glider runt hemma en helg. 

Hur är Casalls tights i storlek?

– Jag skulle säga att de är normala i storlek. Du vill att de ska sitta bekvämt utan att upplevas som för tighta så att de begränsar dina rörelser.  

Hur ska jag tvätta mina tights från Casall? 

– Alla våra tights kan tvättas i 40 grader. Undvik sköljmedel och torktumling. 

SHOPPA HÄR: Vårt breda utbud av tights

LÄS MER: Nu har Casalls Sculpture tights blivit squat proof