Den hår(da) domen om EM:s frisyrer Image

Den hår(da) domen om EM:s frisyrer

Hvem vinner frisyrmatchen under EM? Vi har låtit skönhetsexperten syna några av spelarnas frisyrer.

Hundrevis av millioner mennesker kommer til å spille de totalt 51 kampene under EM i Frankrike. For många av de som tittar är spelarna idoler, beundrade för deras skicklighet och lyskraft på planen.

Men idolskapet innebär mer än så. Spelarna fungerar som inspiration och stilförebilder också utanför linjerna. Hvilket de ikke er sena å utnytte. De största stjärnorna är i dag vandrande varumärken som inte tar ett oplanerat steg utanför träningsanläggningen. Det handler om å framställa sig på rätt sätt. At måla en bild av sig själv. Eksempelvis gjennom sitt utseende og sin frisyr.

For de fleste fotballspillere er det viktig. Mycket viktigt. Tro inget annat. Med hundratals kameror som tar bilder varje match dokumenteras allt och sparas for evigheten i olika bildbanker.

Nettopp av den anledningen har vi latt Caisa Jansson, skjønnhetsekspert og chefredaktör på Kicks Magazine, vurdere noen av EM-profilenes frisyrer. Det er ytligt, det har ingenting med spelet att göra men det är väldigt roligt. Og først og fremst. Det er ikke oviktigt, särskilt för spelarna.

Sergio Ramos, Spania

ramos- Her har vi uppenbarligen en snubbe som, precis som jag, gillar tv-serien Vikings! Håret, skjegget og tatoveringene skaper en hel, gjennomtenkt look. Ramos er så snygg att han, to be honest, antagligen skulle komma undan med nästan vilken frisyr som helst, men jag gillar den här versionen när håret är typ vattenkammat mycket mer än när han försöker ha det lite "busigt rufsigt". Ingen voksen mann bør ha en "busigt rufsig" frisyr, sier Caisa Jansson.

Renato Sanches, Portugal

sanches- Ni har väl sett Youtube-klippet där Christiano Ronaldo närstuderar och luktar på Renato Sanches hår? Han verkar uppskatta både doft och textur, och jag håller med Ronaldo - det syns att Sanches tar väl hand om sina dreadlocks, och de klär honom.

Aaron Ramsey og Gareth Bale, Wales

bale- Vi får håpe at Aaron Ramsey gjør klokere val på planen for Wales i EM enn han gjorde ved senaste besöket i frisörstolen. Kanskje hadde han kommet undan med att bleka håret kritvitt om han inte samtidigt haft skägg som visar hans naturliga och betydligt mer klädsamma, mörkblonda hårfärg. Gareth Bale sportar en slarvig "man bun", världens mest omskrivna (och hatade) herrfrisyr de senaste åren. Med betoning på slarvig. Jag föredrar Zlatans sylvassa samurajversion.

Robert Lewandowski, Polen

lewandowski- Lewandowskis frisyr er betydligt mer intetsägande än hans målkänsla. Den der klippningen er ju gullig på pojkar under 10 år, men Lewandowski hade tjänat på att trimma längden mitt på huvudet med centimeter. Akkurat som i fotball er det de små marginaler som er avgjørende når det gjelder hår.

Paul Pogba, Frankrike

pogba- For att vara Paul Pogba är ju detta en väldigt nedtonad frisyr. Egentligen är det där med inrakade mönster i håret inte så snyggt kanske, men det är alltid härligt med någon som vågar uttrycka sig genom sitt hår, så som på detta ändå!

Andres Iniesta, Spania

iniesta- Vel, det er ingen hemlighet at menn med mye testosteron ofta tappar håret på huvudet redan innan de fyllt 40. Og får det på brystet i stedet. Och i Iniestas fall spelar det ju ingen roll eftersom hans självlysande talang ändå bländar oss allihopa.

LÄS MER: Foppa: De vinner EM

LÄS MER: Fem stjärnor att hålla koll på i EM