Varma vinterjackorna som är bäst i test Image

Varma vinterjackorna som er best i test

Håll värmen i vinter med en fodrad jacka. Vi har testat sex populära jackor för kvinnor som gör att du slipper huttra när temperaturen sjunker. Se hvilken vinterjakke som ble testvinnare.

Svea, Whitehorse Jacket

svea_whitehorse.jpg

Ordinær pris:
2 295 kroner.

Omdöme: Fin, gjennomarbetad och med en härlig luva.

Testpanelets utlåtande:

Whitehorse fra Svea er et perfekt kjøp for deg som vil ha en litt finare jacka, men som ändå värmer bra (säkra dock upp med en varm tjocktröja extra kalla dagar). Det er også en jacka for deg som synes om detaljer som sticker ut.

- Jag älskar dragkedjorna i guld, de glittrar lite och känns lyxiga samtidigt som de är rejäla, säger en av testarna.

Luvan er en annen detalj som testpanelet fastnade for. Den er så pass stor at du er godt beskyttet fra regn, snø og blåst når du har den oppdragen og pälskragen ger ett extra skydd.

- Fejkpälsen ser väldigt fluffig och fin ut, säger en kvinna som testat jackan.

Jakken har fine kanalsydde paneler (fylt med en dunimitasjon av nylon). Whitehorse Jacket är lite kortare i modellen är till exempel systerjackan Miss Smith, och går ned på ungefär halva rumpan. Modellen på jackan ser kroppsnära ut men testarna upplevde snarare att den är lite stor i storleken. En testare bedömde att storlek medium motsvarar storlek 40, delvis beroende på att jackans ärmar är ganska långa.

- Et stort pluss for jackan er at den har dragkedjor i sidene slik at du selv kan bestemme hvor stramt eller løst den skal sitte, sier en annen testare.

Inuti ermarna finns sköna muddar som hindrar blåst från att komma in. Fickorna på sidorna har dragkedjor som gör att dina saker ligger säkert. Det enda testpanelen saknade på jackan är en innerficka.

- Uppenbarligen är inte det här modellen för dig som vill ha en lång jacka, men är du ute etter en kortare vinterjacka som är riktigt snygg till jeans och som du kommer kunna använda i flera år är det här ett bra köp!

Röhnisch, Bootis Parka

röhnisch.jpg

Ordinær pris: 2 495 kroner.

Omdöme: Praktisk, vädertålig og stilren.

Testpanelets utlåtande:

Med Bootis Parka behöver du aldrig oroa dig för dåligt väder, jackan är nämligen tillverkad i vind- och vattentät polyester. Den er også fri for fluorkarboner, noe som gjør den snill mot miljøet. Vår testpanel uppskattar att det här är en så praktisk och funktionell jacka, när de fått den på sig vill säga. En person hadde nemlig litt problemer med å kunne dra opp dragkedjan på Röhnisch-jackan.

- Dragkedjan var lite tricksig i början, säger hon.

Bootis Parka går ned over rumpan og over halva låren, en "perfekt lengde" ifølge testpanelet. Den har djupa, fina framfickor och i en av dem sitter en liten hjärtformad reflex, en gullig present för mörka kvällar. Ovanför de djupa fickorna finns två ytterligare fickor, de har värmande fleece på insidan och är sköna att ha händerna i. Jackan har även två sneda bröstfickor och en liten mobilficka bredvid dragkedjan. I ärmmuddarna sitter sköna muddar i funktionsmaterial som hindrar kallluft från att blåsa in.

- Jeg tycker det här är den perfekta promenadjackan! Men den er så pass snygg att jag även använt den till jobbet när det varit dåligt väder, säger en person.

Jackan har en dragsko i midjan som du kan dra åt, men själva modellen är ganska rakt skuren. Det gjør at om du har en kurvig kropp så kan du behöva gå upp en storlek för att jackan ska sitta riktigt bekvämt. Röhnisch har ibland ganska generösa storlekar på sina träningskläder, men det gäller alltså inte här.

Det eneste som ikke fyller testpanelet i smaken når det gjelder Bootis Parka er luvan.

- Själva storleken på luvan är bra, den skyddar, men pälsen ser väldigt syntetisk ut, så jag tog loss den från huvan på min jacka. Alt annet var perfekt!

Wyte, Ignite

wyte.jpg

Ordinær pris:
1 495 kroner.

Omdöme: Klassisk, myk og varm.

Testpanelets utlåtande:

Tycker du om stilrena jackor utan mycket detaljer ska du kika närmare på Wytes varma parkas Ignite. Det her er en ren og klassisk vinterjakke uten ekstrafickor eller utstickende detaljer, som gjør at den kommer til å være like stilmessig riktig år etter år. Jackan er väldigt mjuk och följsam och framför allt varm! Den ser fluffig og gosig ut og er tillverkad av bomull og nylon.

- Den er väldigt rymlig över höfterna så att även jag som har en mer kurvig kropp får lagom med plats, säger en av kvinnorna som testat jackan.

Passformen kan du enkelt tilpasse etter bare din kropp med en smart dragsko i midjan.

Testarna rekommenderar Ignite både när du ska gå på stan i vinter eller när du ska ta en promenad i naturen.

- Jag fryser lätt om händerna så den här jackan får plusspoäng av mig för att det finns värmande fleecefoder i fickorna, säger en kvinna.

Om du klikker på Ignite får du en bra og anvendbar vinterjakke for pengene. Det enda några testare saknar är tjockare fuskpäls på luvan.

- Det skulle göra att den såg ännu mer vintrig ut.

2117 of Sweden, Kiruna Parka

2117.jpg

Ordinær pris:
1 495 kroner.

Omdöme: Slimmad, skön och smart funktionell.

Testpanelets utlåtande:

Vill du ha en riktigt slimmad vinterjacka ska du välja den här. Kiruna Parka ser like sporty ut som den er, den har en vind- og vannresistent membran, men er samtidig bra.

- Det her er en jättesmart jacka for deg som liker å være utendørs uansett vær, men som også stiller høye krav på hvordan jackan ser ut, sier en testare.

Jackan er gjennomtänkt i designen och har många fickor, bland annat en smart mobilficka. Om det blåser mye når du er ute på powerwalk kan du dra opp luvan og sikre den med to smarte snoddar. Jackan har sköna muddar i ärmsluten och en slits baktill som ger extra rörelsefrihet.

Flere testare upplevde jackan som något liten i storlek så om du är mellan två storlekar kan du behöva gå upp en storlek.

- Det här är en bra jacka ur funktionssynpunkt men den har inte det fluffiga och mysiga som jag önskar av en vinterjacka, känslan av att kunna krypa in och gömma sig. Den er jättebra som komplettering att ha milda vinterdagar och under gnistrande vinterpromenader, men när det är riktigt kallt vill du hellre ha en bullig dunjacka.

Peak Performance, Frost dunjakke

peak.jpg

Ordinær pris:
3 795 kroner.

Omdöme: Fjäderlätt, supervarm og påkostad.

Testpanelets utlåtande:

Du kommer knappt känna att du har Frost Down Jacket på dig, dunjackan väger nämligen så lite att testpanelen använder ordet fjäderlätt. Frost Down Jacket er en av Peak Performances storselgere og våre tester ble veldig förtjusta i den.

- Det her er den ultimate dunjakken! Fluffig, lett og supervarm, sier en testare.

Dunjackor er kända för att inte vara en hit när det regnar eller är blötsnö, men det gäller inte Frost Down Jacket. Den står nemlig emot både vatten och vind på ett bra sätt.

Passformen på jakken er normal, er du mellom størrelse large og medium kan du velge medium.

- Den sitter veldig fint på og ser ikke så bra ut som visse dunjakker kan gjøre, sier en kvinne.

Når du kjøper jackan får du med en dustbag som du enkelt kan pakke ned den i. Du kan reglera ärmsluten med hjälp av kardborreband, men eftersom ärmhålen är ganska stora skulle några testare ha velat ha muddar för ytterligare värme. Ärmarna är å andra sidan ganska långa och går ned över händerna, något som värmer skönt. Jackan har flera smarta fickor och en dragsko längst ned som du kan dra åt.

Men smakar det så kostar det. Frost Down Jacket tilhører den dyre prisklassen - men om du slår til så kommer du til å kunne ha jackan i mange år!

Dbrand, Eskimå

dbrand.jpg

Ordinær pris:
1 995 kroner.

Omdöme: Värmande, enkel och användbar.

Testpanelets utlåtande:

Om du er en person som tycker om färg kommer du bli glad av Dbrands jacka Eskimå som finns i flera starka kulörer. Om du vil du ha en litt mer nedtonad jacka men som ändå piggar upp tipsar testpanelen om den svarta jackan med rosa foder. Det färgade innertyget gör att jackan sticker ut från mängden, utan att det känns galet.

Våre testare, som har olika kroppstyper, upplevde att Eskimå är lite liten i storleken.

- Stil har ju ingen alder, och jag skulle lätt kunna ha den här jackan till jobbet, men storleksmässigt känns det som att den är mer anpassad för en tonårings kropp? säger en kvinna som är en vanlig storlek 38.

Så er du mellom to storlekar, har lite bredare höfter eller vill ha en jacka där du garanterat får plats med tjock tröja under kanske du behöver gå upp en storlek.

Eskimå har en kraftig dragkedja som er lett å dra opp, to (!) innerfickor, ytterfickor med dragkedjor og det finnes dragsko både i linningen längst ned på jackan och i huvan.

- Du kan spänna åt muddarna i ärmarna så hårt du vill, men eftersom ärmarna är ganska långa tyckte jag om att ha muddarna lite lösa och sedan dra ned ärmarna över händerna, det var så skönt, säger en kvinna som testat jackan.

Jackan är fylld med 90 procent dun och 10 procent fjäder, något som gör att den värmer bra. Den går dessuten ned en bit over rumpan, vilket ger extra värme.

- Det her er en fin hverdagsjacka å ha til jobben eller skolen i vinter!

LÄS MER: Timberland-kängorna som er best i test

LÄSMER: Alt du vil vite om dunet i Peak Performance jackor

LÄS MER: 7 bästa jackorna från Wyte

LÄS MER: Slik finner du riktig dunjacka fra Peak Performance