Trendigaste strandväskorna sommaren 2016 Image

Trendigaste strandväskorna sommaren 2016

På jakt etter en ny strandväska? Så her ska den se ut i sommar! (Och därför passar inte träningsväskan bra till stranden!)

En outfit är inte komplett utan en snygg väska, det gäller även om du ska gå till stranden. En bra strandväska är inte bara snygg, den är dessutom funktionell och gjord av ett passande material. En av de store trenderna den här sommaren är att din strandväska ska matcha dina badkläder.

- Strandväskan skall vara färgglad, gärna med ett färgstarkt mönster och formen av väskan är så kallad öst-väst, säger Alexandra Adler Lundahl, CEO på Libro fashion works, som står bakom Björn Borgs väskkollektion.

Du kan förstås ta din vanliga gymväskan till stranden, men det finns en hel del skillnader mellan en strandväska och en träningsväska. Den største forskjellen er størrelsen.

- Största skillnaden mellan strandväskan och träningsväskan är att strandväskan är rymligare, den ska ha plats för böcker, solkräm, badkläder, handduk och mat men ska fortfarande vara en snygg accessoar.

Tvärtom behöver en träningsväska inte ses som en accessoar utan bör ha andra förmåner.

- En träningsväska ska givetvis också vara rymlig så att du får plats med träningsskor, kläder och handduk men den behöver inte vara lika stor som en strandväska. En gymväska kan ha lite olika utseende och komma i olika storlekar och tidigare beroende på vad som passar dig bäst.

Dessutom finns en del detaljer som skiljer, gällande fack i väskan och materialval.

- En bra strandväska ska ha en liten ficka för dina nycklar och småprylar. Materialet kan for eksempel være presenning, som er vannavvisende. Det er smidigt för att lätt kunna tvätta av saltvatten, sand och annat smuts från väskan. For at en träningsväska ska vara bra behöver den vara mer slitstark då du använder den väskan året om. En annen detalj du kan tenke på er at en strandväska inte nödvändigtvis behöver kunna stängas upptill, för att det ska vara enkelt att bara slänga ner sina saker snabbt.

strandväskaLetar du etter en snygg necessär till väskan? Spana in vad vi har för necessärer för damer, herrar och specifika necessärer från Björn Borg, om det är ditt favoritmärke.

LÄS MER: Hitta rätt hörlurar för träning