Adidas nya fotbollssko Copa 19 är här! Image

Adidas nye fotballsko Copa 19 er her!

Hela fotbollsvärlden håller andan när nya Copa 19 från Adidas gör entré. Her er alt du trenger å vite om fotballsoner som har fått sin første makeover på 36 år.

Glöm allt du tidigare förknippat med Adidas fotbollssko Copa. I dag lanseras en sprillans ny variant, Copa 19, som utmanar alla dina tidigare föreställningar om den klassiska fotbollsskon.


Copa har i stort sett hatt samme design og funksjoner siden den første modellen ble lansert i 1982. At den nå har blitt gjort om får ses som fortsatt revolusjonerende. Copa 19 har fått seg et rejält uppsving från tidigare versioner och är i princip en helt ny sko.

- Selvklart har vi valgt å ta med de ekstremt ikoniske elementene fra de tidligere versjonene, som designen. Men resten er i stort sett helt nytt. Det sømlösa lädret på ovandelen som ger ett hundra procent vattentätt material är bara en av förbättringarna på Copa 19, berättar Adidas produktexperter under ett Copa-event i Milano och fortsätter:

- Vi har virkelig velat ta ut svängarna i den här versionen av Copa. Oavsett om folk kommer älska den eller hata den så vill vi skapa en reaktion. Den nya skon riktar sig mer till de yngre spelarna som kanske upplever känslan i en Copa för första gången, i stället för att den äldre generationen ska känna igen sig i modellen.

Adidas Copa 19Copa 19.1 FG er en helt omgjord fotbollssko för den kreativa mittfältaren. Rekommenderat pris 1 995 kroner.

I to år har designteamet på Adidas blant annet studert hvordan nerverna under fötterna reagerar beroende på underlag. Det har resultert i en underdel som er stabil i mellompartiet, fleksibel i tåpartiet og myk under helsen. Tanken er at skon ska vara så bekväm som möjligt utan att rubba vare sig bollkontakten eller passformen.

Copa 19 er skapad för den typiska mittfältaren som ofta förflyttar sig i olika riktningar. At dobbarna placerats i cirklar och halvcirklar är inte en slump, tanken är att de ska göra det så enkelt som möjligt för spelarna att snurra runt och förflytta sig på planen.

De som allerede hunnit teste skon forteller at det er en klar forbedring fra tidligere modeller og at Copa, som tidligere hørte til merkets basmodeller, nå kan konkurrere med de andre fotballssko-familjerna fra Adidas.

- For första gången släpps även Copa 19 för inomhusbruk och som en hel serie, i stället för bara en enstaka sko, vilket vi tycker är riktigt roligt! avslutar de italienska produktexperterna.

Adidas Copa 19Til venstre: Så her såg den första Copa-skon ut när den lanserades 1982. Till höger: Nya Copa 19.

LÄS MER: Paulo Dybala: "Så kommer det til å gå for Juventus i Champions League"

LÄS MER: Spana i Adidas nye pastellfargede fotballskor