Bästa tipsen i Åre 2018 Image

De beste tipsene i Åre 2018

Skal du til Åre? Her er alle tipsene du trenger! Åre-eksperten Sara Rönne guider deg til beste åkningen, roligste afterskin og restaurantene du ikke vil savne.

Sara Rönne bor i Åre året rundt og har allerede åkt mer skidor i år enn de fleste skidåkare gjør på en hel sesong. Hon har jobbat som skidlärare i Whistler, Kanada, men trivs bäst på hemmaplan i Åre. Her hittar du henne i VM8:an på morgnarna, i Tegefjäll när det är blåsigt eller med pannlampa någonstans på fjället när det är mörkt. Mer om Sara Rönnes liv i Åre finner du på @sararonne eller traningsgladje.se

Sara rönne For det varierande underlaget i Åre med både hårda pister och mjukt uppvärmda backar på eftermiddagarna trivs Sara bäst på Stöckli Stormrider.

Bästa skidåkningen:

Minst folk er det i Tegefjell og Duved. Her er det sjelden noen liftkö og du kan bränna på rejält i pisterna. Dessuten er Tegefjäll en pärla de dagar då det är sämre väder - här finns mycket kul att leka bland. Ett annat tips är att prova på klassikern 8i8:an. Satsa på att vara i VM8:an klockan 8 på morgonen, magiskt!

Bästa offpisten:

Beste offpisten i Åre finner du med guide. De har alltid koll på dagens bästa åkning beroende på väder och vind och hur det snöat de senaste dagarna. Sjekk med Åreguiderna eller utbudet hos SkiStar Experience! Med guide inngår ofte topptursutstyr, et tips om hvordan du vil prøve på noe nytt! Baksiden av Åreskutan er en klassiker og repan ner til Huså er lang og herlig - ta skoterskjuts fra Huså tilbake! Er det blåsigt så er skogsskidåkningen i Tegefjäll riktigt bra.

Den beste etterhuden:

Timmerstugan har bra after ski-häng mitt i skidbacken och på Fjällgården är det fullt ös om eftermiddagarna. Vill du ha en mer pratvänlig miljö gillar jag att hänga på Granen eller Åregården.

Bästa finmiddagen:

Prova Fävikens konsept Uvisan som ligger midt i byn. Eller ta en helkväll på Vinbaren och beställ in ett gäng mellanrätter och få riktigt bra dryckestips av personalen.

Bästa sysselsättningen som inte är skidåkning:

Åk skoter! Full fart framåt och riktigt kul oavsett väder. Det er enkelt å kjøre og alt du trenger i form av utrustning inngår! Ett annat tips är att träna på Sats på Holiday Club; ett inglasat takgym med fullt gruppträningsschema. Eller hvorfor ikke leie turskidor og ta en sväng på fjället? Glöm inte att packa väskan med varm choklad och bullar!

Bästa boendet:

Copperhill om du vill ha lyx en bit bort från byn. Åregården om du vil ha noe lite og personlig. Holiday Club om du vill bo på ett träningshotell där både takgym och simmöjligheter ingår.

sara rönneSkidor, snöskor eller skoter - på vintrarna är det utomhus som gäller, tycker Sara Rönne.

LÄS MER: Naprapatjonas 3 bästa båren för dig som ska åka skidor