Bäst i test: Yogabyxor 2020 Image

Bäst i test: Yogabyxor 2020

Når du utøver yoga vil du ha yogaklær som lar deg ha full bevegelsesfrihet og fleksibilitet. Vårt yogi-testpanel har gjort solhälsningen i årets bästa yogabyxor.

Yogabyxor eller yogatights ska vara sköna, sitta åt på rätt ställen och ge dig all möjlighet att röra dig fritt i alla olika övningar, oavsett vilken yogaform du ägnar dig åt. Vårt duktiga testpanel har fått utöva yoga i sju olika modeller.

Vil du handle direkte? Vårt utvalg av yogaklær og utstyr

Casall.jpgModell: Flow Low Crotch Pant

Märke: Casall

Det her var ekstra bra: Kvaliteten. Byxan känns tunn, luftig och stretchig utan att vara genomskinlig.

Testpanelen säger: Den her modellen er en haremsbyxa, altså tight i benen men lös och låg i grenen. Det hindrar dock inte rörligheten, eftersom tyget är stretchigt och byxan är smart sydd men sömmar på rätt ställen. Yogabyxorna går helt i svart och har Casall-loggan på baksidan av benet. Nedtill på benen bir tyget veckat tack vare vare en liten resår, fint! Modellen er åt det större hållet, så välj den mindre storleken om du velar mellan två.

- Modellen är cool om man gillar haremsbyxor, jag kan absolut se att jag kan ha de här utanför yogasalen också om jag vill, säger en testare.


Blacc - Conduct.jpgModell: Conduct

Märke: Blacc

Det her var ekstra bra: Yogabyxorna är följsamma. Det finnes ikke en krigsposisjon du ikke kan gjøre i den her modellen.

Testpanelen säger: Ekstremt mjuka och vida yogabyxor gjorda av polyester och elastan. De sitter som en drøm på kroppen, hälsar testpanelen.

- Jag vill bo i de här byxorna! säger en entusiastisk testare.

Passformen er løs, spesielt rundt høyden og underdelen av magpartiet, altså under midjan. Men midjan ska sitta tight, och gör den inte det bör du gå ned en storlek. Det går også å vika ned midjan. Benlengden er normal, men er du over 170 centimeter kan byxorna kännas lite korta i benen. Byxorna er i övrigt svala på kroppen och passar perfekt för lugna yogapass.

De her sköna yogabyxorna i vid modell finns även i svart, blått och lila.


Blacc - Flatter HW Tights NY.jpgModell: Flatter HW Tights

Märke: Blacc

Det her var ekstra bra: Midjan är hög och sitter uppe, oavsett hur många solhälsningar du gör - perfektion!

Testpanelen säger: Testpanelen säger att de älskar att tyget upplevs lite måninspirerat, det känns yogiskt på ett härligt sätt. Også den litt matta känslan i tyget lyfts fram som positiv. Er du mellom to storlekar kan du troligtvis välja den mindre, då modellen är lite stor i storleken.

- Trots det sitter midjan inte åt för mycket, så blir du inte det minsta hindret i din pranayama. Tightsen sitter ikke supertight, utan är hundra procent bekväma, säger en testare.

- De sitter faktiskt snyggare än de gör på bilden på hemsidan. Jag älskar de här tightsen och skulle rekommendera dem till alla yoginis där ute - de kommer vara de där tightsen du alltid använder först när du har tvättat bara för att de är så sköna, säger en annan testare.

Finns även i helsvart.


Nike - Yoqa Wrap 7-8 Tight NY.jpgModell: Yoga Wrap 7/8 Tight

Märke: Nike

Det her var ekstra bra: Den gjennomtänkta designen, mjukheten i materialet og wrap-detaljerna.

Testpanelen säger: Fantastisk myk, elastisk funksjonsmateriale. De som har designet de her tightsen er virkelig en riktig yogaälskare. De känns inte alls som Nikes vanliga träningstights eller de som är anpassade för löpning utan de har verkligen träffat rätt när det gäller att välja ett passande material för just yoga, konstaterar testpanelen. Designen med wrap-detalj i midjan og även matchande detaljer nere vid benen är inte bara väldigt snyggt utan fyller även en jättebra funktion.Tightsen har dessutom en dold ficka på insidan bak vid svanken.

- Det her måste vara de absolut skönaste och mest följsamma tights jag någonsin har haft på mig! Får en riktig wow-känsla när jag sätter på mig dem för första gången, säger en testare.

- Jeg kan uppleva att många tights med hög midja rullar ner i midjan när man tränar yoga och exempelvis gör positioner med rotationer och framåt- och bakåtböjningar. De her tightsen sitter däremot uppe utan att midjan rullar ner eller skär in, tack vare omlott-designen. Hur bra som helst! konstaterar en annan.


Nike - Yoga Luke 7-8 Tight.jpgModell: Yoga Luke 7/8 Tight

Märke: Nike

Det her var ekstra bra: Perfekt passform og stretch i tyget.

Testpanelet sier: Det her er en svart tights som er hundre prosent knebøytett. Tightsen er elastisk, men samtidig føles det som at tightsen kramper om musklene ordentlig. De sitter som et annet skinn, hälsar testpanelen. Midjan går høyt opp over navlen og yogipanelen tycker att tightsen funkar för all typ av yoga, men bäst vid vinyasa flow och ashtanga. Designet er klassisk med en liten revär på siden med tunn metallicdetalj. Enda nackdelen testpanelen identifierar är att tightsen bör tvättas i skonsamma program, då materialet visar vissa tendenser till känslighet.

- Er du ute etter et par svarte tights med høy midja og väldigt hög kvalitet är det här ett bra val, säger en testare.


ICANIWILL.jpgModell: Define Seamless Tights

Merke: ICIW

Det her var ekstra bra: Passformen, de sitter åt på rätt sätt och smickrar silhuetten.

Testpanelen säger: Det her er et par sømløse tights med passform og høy midja. Testpanelen tycker att de fungerar bra att yoga i. Tack vare stretchigheten sitter tightsen bra på många olika kroppsformer. De går også bra å vika ned midjan, som då ger en känsla av att de sitter åt mer.

- Färgen är så fin, lite dov grå och tightsen har en diskret logotyp på låret, säger en testare.

- Jeg har ibland upplevt att seamless-tights kan kännas lite randiga och på grund av det skava om du står mycket på knäna. Jeg opplever ikke at de her gjør det, og det er veldig positivt, sier en annen.

Finnes også i grågrønn variant.


Filippa K.jpgModell: High Seamless Legging

Märke: Filippa K

Det her var ekstra bra: Midjan, som er en desimeter høy og ribbad.

Testpanelen säger: Sømløs-tråningskläder har blivit superpopulärt på senaste, och det är lätt att förstå varför tycker testpanelen.

- Det er ju som att gå runt i ett mysigt underställ, fast snyggare, säger en.

De her tightsen är däremot inte superstretchiga, utan tyget är istället mer åt det stumma hållet. De er også noe små i størrelsen, så du kan troligtvis gå opp en størrelse om du velger mellom to. De er helvetes lange også på deg som er lenger enn snittet.

- Magen kan röra sig ut och in i varje andetag utan att tightsen hindrar den. Färgen på tightsen känns supermodern, väldigt skandinavisk och sober, och jag hade bara hunnit ha på mig dem i ett minut när min kille sa "oj, vilka snygga tights!", säger en testare.

Forutsatt at du har riktig størrelse på tightsen har du full bevegelsesfrihet og du kommer til å ville ha dem - ikke bare når du yogar - uten hele tiden.

SHOPPA NU: Yogakläder och utrustning

LÄS MER: Stor kjøps- og skötselguide för yogamattor