Bäst i test: Vinterkängor och skor för barn Image

Bäst i test: Vinterkängor och skor för barn

Håll barnets fötter torra och varma den här säsongen med rätt vinterkängor. Vår lilla testpanel har hoppat, sprungit och lekt – här är årets bästa vinterskor för barn.

Att ha ett par rejäla vinterkängor till barnen är verkligen viktigt under kalla årstider. Men att hitta rätt modell kan vara svårt. Därför har vi med hjälp av vår mini-testpanel gjort jobbet och valt ut säsongens bästa vinterskor för kids. Här är resultatet.

Varma och tåliga med schysst snörning

snowbank testbild

Modell: Snowbank 2.0, Merrell.

Material: Fleecefoder, mesh, syntet, skinn.

Passform: Sitter bra, men är något trånga i skaftet om tjocka byxor ska få plats innanför. 

Komfort: Varma och sköna, passar från när det är några plusgrader ända ner till -32 grader.

Storlekar: EU 28–38.

Sammanfattning: Det här är en snygg sko med schysst snörning, säger testpanelen. Den är true to size, så du kan gå efter ditt barns vanliga skostorlek. Skon är ordentligt vattentät, detaljerna drar åt sig lite fukt men torkar snabbt. Skon håller värmen riktigt bra och klarar temperaturer ända ner till -32, inte illa! Undersidan har bra grepp, men möjligtvis kan blötsnö fastna något. En två och ett halvt-åring kan dra på sig skorna själv – "Praktiskt", hälsar föräldern till den tilla testaren och tillägger att den här Merrell-kängan känns mer gedigen och rejäl än många andra vinterskor av samma klass.


Supervarm stövel med exklusiv känsla

CHildrens youth pack

Modell: Children's Yoot Pac Nylon, Sorel.

Material: Fleecefodrad insida och canvasliknande överdel med läderdetaljer samt gummi runt sulan, över tårna och runt hälen. Vattentäta. 

Passform: True to size, alltså normal i storleken. Rymlig passform som möjliggör för extra strumpa. 

Komfort: Förvånande mjuka och lätta. Enligt mini-testpanelen är de mycket sköna på foten. 

Storlekar: EU 25–31.

Sammanfattning: Snygga kängor som sitter väldigt bra, enligt mini-testarna. Innerfodret är uttagbart och går att tvätta! De känns tåligare – men ändå mjukare – än andra kängor som testaren haft innan. De klarar vattenpölstestet extremt bra då de är helt vattentäta, nedre delen av kängan känns ungefär som en gummistövel. Skon klarar dessutom temperaturer ner till -40 grader. De känns även rymliga och funkar toppen att ha en tjockare stumpa i. Hela kängan är förvånansvärt mjuk och lätt och det märks att den är gjord i kvalitetsmaterial. 


En varm sko för vinterprinsessor

chillberg

Modell: Chillberg 2-Strap Gore-Tex, Timberland.

Material: Gore-Tex, innerfoder + tjock innersula.

Passform: Relativt bred och rejäl passform. Lätta att ta av och på, och byxor ryms bra i skaften.

Komfort: Sitter väldigt skönt på foten. Känns rymlig, vilket är perfekt när du behöver ha en extra strumpa. Andas bra.

Storlekar: EU 25–35.

Sammanfattning: Designen på den här vinterskon uppskattas av testaren som identifierar sig som prinsessa – fodret är nämligen rosa! Skon finns även med brunt innerfoder. Sulan på skon är tjock och håller kylan borta bra. Yttersulan har räfflor som gör så att barnet inte halkar på snö och is. Skon känns rejäl och ganska bred och rymlig – det gör att byxor får plats innanför, liksom som en extra socka. Den här vinterkängan är dessutom lätt att ta på och av vilket uppskattas av både barn och förälder. Den har bra skåror under så barnet inte halkar på snö och is. Om det är något som saknas är det reflexer, det är alltid praktiskt i vintermörkret. Det bästa med skon är att kvaliteten känns så hög! Kängan är även utrustad med Gore-Tex, vilket är superbra!


Så bra att testpanelen vägrar ta av den

snowcat

Modell: Snowcat Gore-Tex Insulated Comfort, Superfit

Material: Fodrad, Gore-Tex, innersula i ull. 

Passform: Mycket rymliga och lätta att ta av och på med kardborreknäppning. Är du osäker på storlek, ta en storlek mindre än du tror. 

Komfort: Ganska hård sula utanpå men skon i sig är mjuk och flexibel trots att den är rejäl. 

Storlekar: EU 20–35.

Sammanfattning: Den här skon är stor och rymlig. Här får plats en extra strumpa! Löstagbar innersula av ull som går att ta ut om den behöver torkas eller vädras. 100% vattentät och fodrad, med yttermaterial av Gore-Tex. Den här vinterkängan passar alltså alla väder, såväl slask som trampad snö. Den här vinterkängan tål allt! Bra kvalitet och slitstark, så den kommer kunna användas av fler barn. Sulan är ordentlig och isolerar från den kalla marken och kylan som kommer därifrån. Testpanelen är överförtjust i den röda och rosa färgen, och vill gärna även ha på sig skorna även inomhus. Reflexer finns, baktill på hälen samt ovanpå skons tå. 


Sportig vintersko med stabila sulor

terrex

Modell: Terrex Snow, Adidas

Material: Fodrad insida. Isolerad med PrimaLoft. Ovandel i ripstop med överdrag i syntet. 

Passform: Sitter bra foten, är lätta och känns även enkla att röra sig i och springa i. 

Komfort: Testpanelen själva säger att kängorna är jättesköna och har gärna på sig modellen varje dag.

Storlekar: EU 28–39 1/2.

Sammanfattning: Den här skon ger ett sportigt och högteknologiskt intryck. De är lätta att ta av och på för mini-testpanelen, bland annat tack vare kardborreknäppningen och den innovativa snörningen. Otroligt snygg och genomtänkt design som av en av testarna kallas för "snabb". Känns "cool" säger en annan testare och "exklusiv" säger en förälder. Skon håller värmen bra under de kalla årstiderna, men är lite känslig för väta. De ersätter inte den gamla hederliga gummistöveln vid väldigt blött och regnigt väder. Tunna ullstrumpor är att föredra i dessa skor då skaftet är av det smalare slaget. Sulan känns stabil och ger bra stöd till barnfötter. Att springa på isigt underlag är inga problem med den här vinterskon! 


Flexibla vinterskor för de minsta

holtana

Modell: Holtanna Snow Shoes, Adidas

Material: Fodrad insida. Isolerad med PrimaLoft. Ovandel i syntetläder. Yttersula med Traxion för maximalt grepp på blött och halt underlag.

Passform: Bekväma och rörliga. Stabil sula som ger ett stadigt steg även hos de minsta. 

Komfort: Flexibla och mjuka, trots att de är rejäla. Plösen får ett extra plus för att den täcker bra. 

Storlekar: EU 20–27.

Sammanfattning: Kängan sitter bra på foten, menar testpanelen och deras föräldrar. Sulan känns stabil och ger även de minsta ett bra steg. Ibland kan riktigt små barnfötter ha svårt att gå i rejäla skor, men så är inte fallet här. Andra ord som droppas efter testpanelen lekt runt i dessa är rörliga och flexibla, samt att de får betyget "snygga" av den kräsna minipanelen. Tre kardborreband upplevs av vissa föräldrar som onödigt, kanske hade två stycken räckt. Trots att skon känns lite blöt utanpå efter rejäla vattenpöls-test är fötterna inuti fortfarande varma och torra. 


Vattentät och gosig vintersko för småttingen

toasty

Modell: Toasty II GTX, Viking

Material: Gore-Tex, gummisula, fodrad. 

Passform: Ganska smal passform. Robust sko med  funktion i fokus. 

Komfort: Sköna, samt smidiga att ta av och på. Mjukt och gosigt foder på insidan. 

Storlekar: EU 20–30.

Sammanfattning: En bra och prisvärd känga som finns i så små storlekar som 20. Det gör Toasty II GTX till en ypperlig första vintersko för de allra minsta. Skaftet är lite i smalaste laget enligt en testare, därför rekommenderas du att ha en tunn ullsocka i om det behövs och ingen tjock raggsocka, samt att overallbenen träs utanpå stöveln och inte innanför skaftet. Designen är väldigt rejäl med funktion i fokus, och den minsta deltagaren i testpanelen är överlycklig över den fina färgen. Skon kommer även i många andra färger om just lila kulör inte är favoriten. Även den här skon har utsatts för det hårda vattenpölstestet, men står pall för all hopp och lek. Skon är alltså helt vattentät! Gosigt innerfoder som håller fötterna varma och torra. Slitstark sula med jättebra fäste mot marken. 


SHOPPA HÄR: Alla våra vinterskor för barn

LÄS MER: Så klär du barnen rätt i kylan