Bäst i test! Sport-bh:ar 2018 Image

Bäst i test! Sport-bh:ar 2018

Har du ett gäng urtvättade sport-bh:ar hemma som du fortfarande tränar i? Gör inte det! Klicka hem någon av våra säsongsnyheter i stället.

Det här testet är från 2018. Klicka här för att läsa vårt test av sport-bh:ar 2020!

I det här testet har våra eminenta produkttestare svettats i tio sport-bh:ar med lätt till medelhögt stöd från några av våra största märken. Ett par av dem håller även för dig med rejälare byst, men om du kan letar efter sport-bh:ar med maxat stöd kan du läsa vårt test av dem HÄR

Kari Traa VarKari Traa Var.jpg

Märke: Kari Traa

Modell: Var

Rekommenderat pris: 299 kronor

Finns i färgerna: turkos, rosa och flerfärgad

Storlek: Eftersom storleksintervallet är XS-XL och bh:n saknar kupor är det lätt att hitta en storlek som passar. Kör på din vanliga, den sitter precis som den ska.

Största plusset: En fröjd för ögat! Förutom att modellen i sig är snygg så är mönstret helt underbart. Vem älskar inte saker som påminner om glass med strössel? Också snyggt med meshpartiet i ryggen.

Största minuset: Fuktabsorberingen är inte på topp. Om du går på en svettig klass är bh:n fuktig ganska lång tid efter träningen.

Passar bäst för: Yoga, pilates och annan lågintensiv träning.

Sammanfattning:

Den här modellen är en klassisk sport-bh med lätt stöd, perfekt för träning utan för mycket hopp och svett. Så länge du inte har allt för stor byst klarar den även burpees, men inget du drar på dig till löprundan. Den sitter skönt utan något som skaver eller skär in, dessutom med en rejäl resår under bysten som både är snygg och ger extra bra komfort. Det som gör Var till en vinnare är designen – den är så söt! Du blir glad av att träna i den här mjuka färgkaramellen med tunna, justerbara band. Vi gillar också att skuminläggen kan tas ur för en ännu mer fri och kroppsnära känsla.

Adidas Alphaskin Support Bra LGAdidas Alphaskin.jpg

Märke: Adidas

Modell: Alphaskin Support Bra LG

Rekommenderat pris: 349 kronor

Finns i färgerna: svart/vit

Storlek: Den här modellen har inga kupor, men i relation till storleksguiden drar det främre partiet vid bysten år det större hållet, snarare än åt det mindre. 

Största plusset: Sitter som en dröm! Passformen är suverän, sitter jättebra kring midjan och även kring bysten. Särskilt för att vara en sport-bh utan kupor.

Största minuset: Lite för urringad för vissa testare och den funkar inte för löpning om du har D-kupa, men i övrigt helt utan minus!

Passar bäst för: Medel- till högintensiv träning.

Sammanfattning:

När en sport-bh är så här snygg och bekväm är det svårt att hitta minus. Den är mjuk, lätt och skön samtidigt som den ger ett pålitligt stöd. Kompressionen kramar åt brösten på ett behagligt sätt och materialet håller även för svettiga pass utan att bli sunkigt. Du vill ta på dig den här både för att komforten är grym och för att den är riktigt snyggt designad. En brottarrygg kan ofta försämra stödet om du har lite större byst men även testare med stora bröst tycker att den här modellen är över förväntan. Testpanelen ger en stor applåd åt en av höstens bästa sport-bh:ar, som dessutom har ett förmånligt pris. Tack Adidas!

Under Armour Vanish Mid Print

Under Armour Vanish Mid Print.jpg

Märke: Under Armour

Modell: Vanish Mid Print

Rekommenderat pris: 599 kronor

Finns i färgerna: svart

Storlek: Normal i storleken, välj din vanliga. 

Största plusset: Här snackar vi stabilitet! Bh:n täcker hela bysten och ger en trygg känsla att allt håller sig på plats.

Största minus: Eftersom den är så stabil känns den lite trång när du drar på dig bh:n, ett knäppe i ryggen hade inte skadat.

Passar bäst för: Medel- till högintensiv träning. 

Sammanfattning:

Passformen är outstanding. Den formar sig perfekt runt bysten och runt kroppen, och designen i ryggen ger en skön rörlighet runt axlar och skuldror. Ser skräddarsydd ut! Designen är enkel men för den skull inte tråkig. Ryggens korsade band ger en snygg sportig känsla och dem kan du välja att visa lite extra med ett öppnare linne. Framifrån är den stilren och slät i tyget utan sömmar som lyser igenom. Stödet är pålitlig och du kan använda den till i princip all slags träning. Tack vare bh:ns fastsydda skuminlägg, och inte uttagbara kupor som andra modeller har, känner du dig väldigt trygg. En knäppning i ryggen hade gjort den enklare att få på sig men vi älskar effekten av den tighta passformen.

Nike Indy Shine Bra Nike Indy Shine Bra.jpg

Märke: Nike

Modell: Indy Shine Bra

Rekommenderat pris: 399 kronor

Finns i färgerna: rött och svart

Storlek: Finns från XS-XL och det är lätt att hitta en storlek som passar. Men den drar åt det mindre hållet, välj en större om du tvekar mellan två olika.

Största plusset: Känslan! Det glansiga tyget känns silkeslent mot huden och ger en lyxig feeling. Den är välsydd och smickrande på kroppen.

Största minuset: Svett syns snabbt så bh:n blir lätt blöt när du tränar i den. Den är också väldigt tight i början och något kämpig att få på sig.

Passar bäst för: Låg- till medelintensiv träning.

Sammanfattning:

Den låga U-ringningen fram och bak i kombination med det glansiga tyget ger den här sport-bh:n en festkänsla. Det är träningsgarderobens partytopp! Den är enkel men samtidigt helt annorlunda andra sport-bh:ar. Inläggen ger, likt en vanlig push up-bh, en lyftande effekt och kan skapa en klyfta. Du kan självklart ta ut inläggen om du inte önskar den effekten när du tränar, vilket är skönt då de har en tendens att knöla till sig när du drar av dig toppen mellan träningspassen. Även om Nike beskriver den som light support tycker vi att den funkar för både burpees och hopp om du har liten till medelstor byst. Ett tips är att behålla storleken även om den vanliga känns lite nätt. Den mjuknar efter en till två användningar och blir mindre trixig att få på sig.

Blacc StabilityBLACC Stability.jpg

Märke: Blacc

Modell: Stability

Rekommenderat pris: 299 kronor

Finns i färgerna: blått, orange, rosa och lila

Storlek: Ganska liten i omkretsen och tight på. Den större storleken kan vara ett bra val om du väljer mellan två olika.

Största plusset: Väldigt bra passform! Testpanelen gillar den bredare kanten under bysten som gör att den sitter bättre och inte glider runt. Även krysset på baksidan gör att den sitter fast bra.

Största minuset: För tjockt tyg för väldigt svettig träning, du kommer bli lite varm i den. Modellen är lite trixig att få av sig när den är blöt eftersom den är så pass tight.

Passar bäst för: Medelintensiv träning.

Sammanfattning:

En skön och användbar bh för dig som inte tänker köra allt för intensivt. Det tjocka tyget blir nämligen lite varmt när du svettas ordentligt, men det gör å andra sidan att bysten hålls på plats. Designen är fin och tack vare den påklädda känslan kan du ha den även som en topp till ett par höga tights. Om du, som delar av testpanelen, vill ha en svalare känsla kan du ta ur inläggen. Det ger också extra utrymme vilket kan behövas eftersom modellen är ganska tight. På det stora hela en pålitlig sport-bh för dig med liten till medelstor byst. Plus för det snygga mesh-partiet på ryggen! 

Nike Deluxe BraNike Deluxe Bra.jpg

Märke: Nike

Modell: Deluxe

Rekommenderat pris: 399 kronor

Finns i färgerna: rött och svart

Storlek: Välj tryggt din vanliga, den sitter som en smäck.

Största plusset: Designen är grym! Den påminner lite om en crop top med sin breda resårkant klädd i sammetsliknande revärer.

Största minuset: Fukttransporten är lite sisådär. Tyget är rätt tjockt, men den andas ändå bra tack vare meshen i ryggen.

Passar bäst för: All slags träning.

Sammanfattning:

En ny favorit från Nike i höstens snyggaste vinröda färg. Den ger ett mycket bra stöd och funkar absolut till högintensiv träning (kanske inte för långa löppass). Eftersom den påminner om en crop top är den perfekt till ett par höga tights under gymklasser eller yogapass. Loggan och ränderna i sammetsliknande material gör att bh:n känns mer påklädd och lyxig. Deluxe är verkligen ett bra namn! Vi gillar också meshpartiet i ryggen som inte bara är snyggt: det håller dig sval om du svettas rejält. En välgjord sport-bh som kommer användas flitigt i höst.

Adidas All me 3 stripesAdidas All Me 3 Stripes.jpg

Märke: Adidas

Modell: All me 3 stripes

Rekommenderat pris: 349 kronor

Finns i färgerna: svart

Storlek: XS-XL och helt normal i storleken. Stramar inte åt men är lite urringad.

Största plusset: A-mazing passform! Testpanelen blev överlycklig när den här sport-bh:n åkte på. Sitter som gjutet och är dessutom supersnygg.

Största minuset: Finns inga minus, vi älskar den!

Passar bäst för: All slags träning, även löpning.

Sammanfattning:

Wow, hurra, yes! Den här användbara sport-bh:n med uttagbara inlägg golvade testpanelen med sin minimalistiska design och klockrena passform. Mjuk, skön och ventilerande under svettiga pass. Resåren är precis lagom, tight utan att klämma åt. Den här kommer vi använda så ofta det går tills den faller i bitar. Testpanelen gillar särskilt att Adidas har gjort sport-bh:n smalare i partiet som ligger mellan skuldrorna och över ryggen samtidigt som resåren är bred under bysten. Det är bekvämt och ger en lite ny look. 3 stripes är en pärla som vi ser till att alltid ha i träningsväskan framöver.

Reebok Hero Brand Read Reebok Hero Brand Read.jpg

Märke: Reebok

Modell: Hero Brand Read

Rekommenderat pris: 399 kronor

Finns i färgerna: rosa och vit

Storlek: XS-XL och helt ordinär i storleken. Välj din vanliga.

Största plusset: Passformen. Den sitter perfekt! Inget skaver eller stör, vadderingen är mjuk och ryggen känns väldigt fri och rörlig tack vare designen.

Största minuset: Ganska varm. Materialet är tjockt och vadderingen ordentlig så under svettiga pass stiger temperaturen.

Passar bäst för: Medel- och högintensiv träning, men inte de svettigaste passen.  

Sammanfattning:

Letar du efter en riktigt skön allround-bh? Då är det här ett bra val. Den sitter otroligt bra på och känns trygg även när du hoppar och skuttar under högintensiva pass. Vadderingen är lagom tjock men i kombination med det ordentliga tyget blir det lite varmt om du svettas mycket. Inget du väljer till bikramyoga med andra ord. Brottarryggen är däremot ganska smal och täckt med mesh så ryggen känns fri och luftig. För HIIT-pass, gymträning, Crossfit och löpning är det här ett tryggt val som ger ett bra stöd. Den cleana designen och den snygga ryggen ger ett extra plus i kanten.

Puma Puma Bra Puma Puma Bra.jpg

Märke: Puma

Modell: Puma Bra 

Rekommenderat pris: 449 kronor

Finns i färgerna: svart/guld

Storlek: Finns i storlekarna XS-XL och upplevs som aningen stor. Velar du mellan två storlekar kan du välja den mindre. 

Största plusset: Skön och luftig! Känns riktigt bekväm även om du svettas ordentligt.

Största minuset: Lite klent stöd om du har större byst än C-kupa, åtminstone för löpning. Men för medelintensiv träning funkar den fint.

Passar bäst för: Medelintensiv träning.

Sammanfattning:

Puma vet hur man gör träningskläder som känns coola och lyxiga. Den här svarta sport-bh:n har en guldig logga på bröstet och en lite annorlunda design i ryggen som ger disco-vibbar. Och det gillar vi! Den sitter dessutom extremt bra på och upplevs som ett suveränt val för dig som svettas mycket. Testare som annars känner sig rätt blöta och sunkiga efter pass tyckte att den här gav en ovanligt sval och härlig känsla. Stödet håller för både HIIT-klasser och hinderbanelopp enligt testpanelen, men du med C-kupa eller mer kanske ska satsa på en annan för löpning.

Kari Traa NessKari Traa Ness.jpg

Märke: Kari Traa

Modell: Ness

Rekommenderat pris: 399 kronor

Finns i färgerna: lila, ljusblå och grå

Storlek: Stretchig och true to size. Inga konstigheter.

Största plusset: Så himla skön! Som att svepa in sig i en varm kram.

Största minuset: Ett tjockare material och en längre design gör den här sport-bh:n till mer av en crop top. Den håller inte för löpning och klasser med mycket hopp.

Passar bäst för: Låg- och medelintensiv träning.

Sammanfattning:

Mjuk seamless-bh som faktiskt håller även för medelintensiv träning om du har små bröst, även om vi skulle rekommendera den till lugnare pass. Materialet gör den extra gosig mot kroppen och komforten är helt suverän. Resåren är bred under bysten och axelbanden sitter skönt utan att skava. Den här kommer du vilja ha på yogan, jobbet och fredagsmyset. Mmm! Däremot är det mer en crop top än en sport-bh och delar av testpanelen tycker att den “skära av” på ett konstigt sätt eftersom den slutar cirka fem centimeter ovanför naveln. Eftersom den är rätt varm är den perfekt närmast kroppen under kyliga höst- och vinterpromenader eller i kombination med ett tunt linne på gymmet. Vissa testare upplevde att de uttagbara iläggen inte är helt i linje med bröstens form. Du kan behöva trixa lite med dem. Men när de sitter korrekt har du en drömskön och snygg sport-bh! 

SHOPPA HÄR: Spana in alla våra sport-bh:ar

LÄS MER: Så vet du om din sport-bh sitter fel 

LÄS MER: Anpassa din sport efter träningen