Bäst i test: Ryggsäck för barn 2020 Image

Bäst i test: Ryggsäck för barn 2020

Att hitta rätt typ av ryggsäck till ditt barn kan vara lättare sagt än gjort. Låt vår minipanel hjälpa dig. De har testat några av säsongens nya barnryggsäckar!  

Är det dags för en ny skolryggsäck? Oavsett om ditt barn går i förskolan eller grundskolan är en ryggsäck nästan ett måste för att barnet ska få med sig de saker han eller hon behöver för dagen. Innan du läser testet av fem härliga väskor för juniorer och mindre barn kan det vara bra att tänka på följande saker. 

  1. Vilken storlek behöver barnryggsäcken vara i? Med andra ord, vad ska ditt barn förvara i ryggsäcken? Är det skolböcker, en extra tröja eller ett ombyte till skolidrotten? 
  2. Hur många extrafinesser söker ni? Vissa av skolryggsäckarna nedan har specialfack för vattenflaska, pennor och iPads. Många, mindre fack kan göra det betydligt lättare för ditt barn att hitta sina saker. 
  3. Vilken design önskar ni? Här rekommenderar vi självklart att du låter ditt barn bestämma. 

Test av: Tretorn, Wings Mini PU Waterproof Backpack 

Tretorn backpack.pngFinns i färgerna: Gul, svart, blå och rosa

Material: Kompakt PU-material (PVC-fritt) som skyddar mot regn. Förstärkt botten som tål både hårda underlag och väta. Innerfodret är gjort på 100 procent återvunnen polyester. 

Antal fack: 

  • Ett stort fack med en vadderad sektion som rymmer en iPad eller mindre skolböcker. 
  • Inuti det stora facket finns även ett runt fack med plats för en vattenflaska. 
  • Det finns även ett litet förslutningsbart fack för nyckel, spännen eller andra mindre saker inuti huvudfacket. 
  • Du kan även komma in i väskans huvudfack via en dragkedja på sidan av bakstycket. 

Design: Extremt söt design som uppskattas av både barn och vuxna. 

Sammanfattning: Vattentät väska som finns i flera färger. Den här modellen är extremt hållbar, har många fack för både surfplatta, värdesaker, vattenflaska och allt som hör skolan till. Den har justerbara axelband. Det finns även en justerbar rem ovanpå väskan där du kan sätta fast en cykelhjälm eller annat, samt ett metallspänne där du kan hänga övriga saker som inte får plats i väskan. Till sist har Tretorn-väskan en namnskylt på framsidan. Det som ligger på minussidan är storleken. Juniorerna i testet tycker att väskan är för liten för att de ska kunna få plats med sina saker, vilket är synd med tanke på alla finesser och den fina designen. Det känns lite som att funktionerna passar juniorer medan storleken på väskan riktar sig till de mindre barnen. 

Test av: Nike, Jr Element GFX

Nike ryggsäck.pngFinns i färgerna: Svart, rosa och ljusrosa

Material: 100 procent polyester. 

Antal fack: 

  • Ett stort fack som öppnas ovanpå väskan. 
  • Ett mindre dragkedjefack på framsidan med plats för nyckel, telefon eller andra mindre saker. 
  • Fack med nät på sidan av väskan med plats för en vattenflaska. 
  • Det hänger även ett pennskrin som går att haka av från väskan. 

Design: Clean design som lockar juniorerna i testpanelen. 

Sammanfattning: En grym väska för de lite större barnen som har skolidrott. Storleken är perfekt eftersom du får plats med både handduk, skor och idrottskläder utan minsta problem. Det som saknas är ett innerfack där du antingen kan lägga undan böckerna från kläderna eller separera en blöt handduk från resten av grejerna. I övrigt är det här är klockren skolväska med ett mindre fack framtill, plats för vattenflaska samt ett pennskrin som du kan haka av. Extra plus för det plånboksvänliga priset!  

Test av: Puma, Animals Backpack 

Puma backpack.pngFinns i färgerna: Orange och svart

Material: 100 procent polyester. 

Antal fack: 

  • Ett större fack som har en avdelad sektion som rymmer skolböcker, en surfplatta eller liten dator. 
  • Ett mindre fack på framsidan som försluts med dragkedja. 

Design: Otroligt söt väska för de mindre barnen i familjen. Den finns i två färger där väskorna antingen är i form av en katt eller en räv. 

Sammanfattning: Den här gulliga väskan kommer få alla små barn att älska att gå till förskolan. Även om väskan inte har supermånga fack och finesser, har den det nödvändigaste. Eftersom designen lockar de mindre barnen som inte heller ska bära så mycket, tycker testpanelens föräldrar inte att det krävs fler funktioner. De är däremot överens om att det hade varit bra med ett mindre, förslutningsbart fack i huvudfacket, för att kunna lägga en nyckel, hårspännen eller andra mindre saker i. I övrigt är det här en otroligt prisvärd väska som har smått vadderade och justerbara axelband samt en namnskylt inuti väskan. 

Test av: New Era, MLB Backpack Losdod 

New Era ryggsäck.pngFinns i färgen: Blå

Material: 100 procent polyester. 

Antal fack: 

  • Ett huvudfack som är väldigt rymligt. 
  • Ett mindre fack på framsidan av väskan, försluts med dragkedja. 

Design: En skejtarinspirerad design där loggan får stå i fokus. 

Sammanfattning: Det här är ett skolboksexeplem på hur en ryggsäck ser ut. Det är en rymlig modell där du får plats med kläder och skor till skolidrotten samt ett par skolböcker. Precis lika avskalad som designen är, är även funktionerna. Det finns inga mindre fack inuti huvudfacket, ingen namnskylt, extra fack för vattenflaska eller liknande. Så en tillhörande gympapåse för den blöta handduken är att föredra. Det bästa med den här modellen är att den är slittålig, passar de allra flesta barn, kommer i en grym storlek och att den har bekväma, vadderade axelband. Varför krångla till det? 

Test av: Nike, Jr Tanjun Backpack 

Nike Jr Tanjun ryggsäck.pngFinns i färgerna: Beige/rosa, grå/blå och mörkblå

Material: 100 procent polyester. 

Antal fack: 

  • Ett huvudfack med en separationdel som håller fast böcker eller surfplatta. 
  • Huvudfacket har även ett mindre fack i nät som försluts med dragkedja. Perfekt för att förvara pennor eller spännen. 
  • Det finns en osynlig ficka på hela bakre partiet som försluts med kardborre. 
  • På framsidan av väskan finns två fickor med dragkedja, en större med fleeceinsida och en mindre med plats för nyckel. 

Design: 10 av 10! 

Sammanfattning: Otroligt fin och praktisk skolryggsäck. Det finns väldigt många fack, bland annat ett på hela ryggpartiet som du inte ser vid första anblick. Storleken kan även göras något rymligare genom att dra upp en dragkedja som går längs hela väskan, precis som man ofta kan göra på resväskor. Otroligt smart! Det enda negativa är att väskan är något liten. Det är på håret att barnen får plats med gympakläder, handduk och skor i den här. Ett tips, köp en handduk i microfiber som tar lite plats! I övrigt är det här en självklart vinnare bland både de mindre barnen och juniorerna i testpanelen. Extra plus för de reflekterande detaljerna och att väskan finns i flera färger! 

SHOPPA HÄR: Vort totala utbud av barnryggsäckar

LÄS MER: Så hittar du rätt ryggsäck till ditt barn