Bäst i test! 8 snygga vårjackor för damer Image

Bäst i test! 8 snygga vårjackor för damer

Hva trivs du best i - en klassisk bomberjacka eller en svart kappa? Her provar vi år 2020:s trendigaste vårjakker for damer.

For att spana in det allra senaste: Les vår nye test!

Så fort solen kikar fram blir de fleste av oss promenadsugna och det finns faktiskt inget bättre än att sitta i solskenet på en mysig uteservering i en tunn och snygg vårjacka. Her har vårt testpanel fått tycka till om 8 av säsongens snyggaste vårjackor. Så her tyckte de.

SHOPPA HÄR: Alla våra vårjackor för damer

#1 Moderiktig treningsdress i 90-talsanda

NIKE.jpg

Modell och märke: Nsw Woven Track, Nike.

Det beste med jakken: Design. Det blir ikke trendigare än så här i sportmodevärlden!

Sammanfattning: Går du omkring med den her jackan i innerstan kan du plötsligt råka springa på en joggare av äldre generation, med en precis likadan jacka på sig (fast då är jackan faktiskt 30 år gammal)! Nsw Woven Track er hentet fra tidlig 90-tall, med trendig design i riktiga retrofärger. Den er lang i modellen og matcher best til et par korte sykkelbyxor eller tights, chunky sneakers og kanskje et par solbriller med farget glass. På innsiden av jakken er det lettviktigt meshtyg, noe som gjør den tilstrekkelig velventilerad for at du skulle kunne springa i den, også om det er en hverdagsjakke. Materialet er vannavisande, men inte vattentätt.

Finnes den i andre farger? Nei.

#2 Croppad vårjacka med attityd

ONLY.jpg

Modell og merke: Marina Crop Jacket, Only.

Det beste med jackan: At det förmodligen är ett bra tag kvar tills den går ur tiden. Militärgrönt har redan varit inne i flera år och ser inte ut att vara på väg bort.

Sammanfattning: En snygg vårjacka, i boxigt snitt. Den här jackan från Only passar bra till både jeans och klänning, vilket är en klar fördel. På bröstet finns två rätt stora fickor, men de är inte den typ av ficka där du faktiskt vill förvara något, utan de finns mest för designens skull. Helst skal den ikke knäppas, vilket innebär att den passar bäst till varmare dagar. Längst ned på jackan är fållen fransig, för att ge intrycket av att den klippts av. Materialet er relativt slitstarkt, omtrent som jeanstyg. Det er derimot varken vattentätt eller vattenresistent. Det her er den typen jacka som ikke gjør seg ovän til ett par pilotglasögon en solig dag på stan.

Finnes den i andre farger? Den finns också i en vit modell.

#3 Mångsidig dunjacka som går att spara till hösten

PEAK.jpg

Modell og merke: Helium Hood Jacket, Peak Performance

Det beste med jackan: Mångsidigheten! Den här tunna dunjackan kan användas för sig själv på vår och höst, men passar också utmärkt på vintern under en jacka eller kappa.

Sammanfattning: Den her eksklusive dunjakken fra Peak Performance finnes at få i hele sju farger, noe som kan komme som en hyggelig nyhet for deg som ikke er så förtjust i bubbelgumsrosa. For deg som gjerne klistrer ut er den derimot perfekt. Den her vårjackan fra Peak Performance er vannavvisende tack vare ytbehandlingen, som er helt fri fra fluorkarboner. Passformen er rak, og i övrigt normal. En stor fordel med den her jackan er at den er så ekstremt lett, därav dens navn. Den packas enkelt ned i vilken väska som helst för att du ska kunna ta den med på skidsemester eller vad helst du tar dig för.

Finnes den i andre farger? Ja! Brunlila, blå, svart, lysblå, mörkblå og mörkgrå/svart.

#4 En elegant bomberjacka

Adidas ÔÇô 1.jpg

Modell och märke: St Bomber, Adidas

Det beste med jackan: Färgen, som lyfter den här vårjackan från att vara bara en vanlig bomberjacka till att sticka ut ur sortimentet. Den vårigt lila kulören är tillräckligt neutral för att kunna matchas till det mesta, men också tillräckligt annorlrunda för att bli pricken över i:et till en enklare outfit.

Sammanfattning: En veldig stilren vårjacka med trendig siluett, uten krage. St Bomber er ikke riktigt en traditionell bomberjacka, utan sitter aningen tightare än vad de normalt gör. Färgen och komforten är två av de saker som testpanelen uppskattar. Til temperaturen sett er den tilstrekkelig sval for at du skal kunne ha den en bit inn på sommaren också, framför allt på kvällen när solen har gått ned. Testpanelen delar även ut ett extra plus för att jackans fickor försluts med dragkedja, så att inga småsaker kan trilla ut.

Finnes den i andre farger? Jodå, den finnes i en stilren svart modell også.

#5 Klassisk svart kappa

ONLY 2.jpg

Modell och märke: Runa Spring Coat CC Pnt, Only

Det beste med jackan: Att den ser lika bra ut till sneakers och jeans som till en mer uppklädd outfit, kanske med kostymbyxor och en skjorta.

Sammanfattning: En elegant kappa som finnes i både svart og hvitt. Modellen er lagom lang og passer både deg som er lang og lite kortere. Ärmarna är normallånga men något för tighta för att ha en tjock tröja under enligt vissa i panelen. Det her er den typen vårjacka som du har i stadsmiljø men ikke ute i naturen. Materialet er derfor ikke det mest slitstarka, men spørsmålet er om du någonsin kommer att använda den så att slitstyrkan sätts på prov? Kragen er snygg, siluetten elegant och midjan går att markera med skärpet!

Finnes den i andre farger? Jodå, en vit modell som er minst like elegant som den svarte.

#6 Militärgrön vårjacka i kortare modell

ONLY 3.jpg

Modell och märke: Maria Jacket Otw, Only

Det beste med jackan: At du med enkelhet kan rymma en tjocktröja under, utan att det varken blir för tight eller stör designen nämnvärt.

Sammanfattning: Det her er en avslappnad hverdagsjacka med en design som er en riktig vanndelare. Vissa i testpanelen uttrycker att jackan får dem att vilja åka på safari medan andra vill matcha den till ett par svarta jeans med hög midja och ett par sneakers. På framsidan finns fyra stora fickor som rymmer det mesta. Jackan stängs med vanliga knappar, men ska helst bäras öppen. Också kragen sticker ut från mängden då den här vårjackan har kavajslag. I ärmsluten finns en resår som ger ärmen en viss ballongform. Den gör sig som bäst under vår och sommar, men kan även användas en bit in på hösten, då den rymmer tjocktröja under.

Finnes den i andre farger? Nei.

#7 Funktionell parka som tåler det mesta

KT.jpg

Modell og merke: Mølster L Jacket, Kari Traa

Det beste med jackan: At den tålte alt. Kragen er høy, materialet slitstarkt, smutsavvisande och lätt att torka av!

Sammanfattning: En svært praktisk vårjakke for damer, som kommer til sin fulle rett når det regnar og blåser. For promenader i ruskigt väder är den hur bra som helst! Skulle den mot alle odds bli smutsig så torkas den också lätt av med en trasa. Tross et slitstarkt, ogenomträngligt material andas den dessutom väldigt bra. Designet er mer friluftig enn de andre jakkene i testen, men har tross det en feminin silhuett og superfin vårig farge.

Finnes den i andre farger? Jajamän! Her finner du den i en vinrød modell og en mørkblå modell.

#8 Tuff collegejacka for den sportiga

Adidas.jpg

Modell och märke: VRTC Jacket, Adidas

Det beste med jakken: Komforten, utan tvekan, men designen är också den ett stort plus i vår sportiga testpanels ögon.

Sammanfattning: Den her snygga vårjackan för damer är som en blandning mellan en collegetröja och en baseballjacka. Materialet er mykt og mykt, noe som gir høye karakterer når det gjelder komfort. Passformen i den her vårjackan är kroppsnära. Det gjør at den helst skal passe til vanlige, stramme jeans eller et par ekstra fine tights. Testpanelen ger en extra tummen upp för hur jackan sitter i svanken. Där kan många modeller upplevas lite pösiga, men den här vårjackan sitter tight mot ryggen, vilket är snyggt. På baksidan av jackan, vid axlarna, finns två paneler av orange stretchmaterial. Det gir en bevegelsesfrihet som er vanskelig for andre jakker å konkurrere med.

Finnes den i andre farger? Det gjør den! Den her vårjackan finns även i en röd modell.

Hvilken vårjakke skal jeg kjøpe?

  • Jeansjackor - en type jakke som aldri blir helt moderne! Det sikre kortet for deg som vil ha samme jakke år etter år.
  • Regnjackor - en vårjacka som alle må ha! Velg mellom skaljackor for vandring og promenader eller til eksempel galonjackor for trendkänsla på stan eller hällregn.
  • Kappor - en vårjakke med fokus på elegans. Fordelen er at den lett matcher så vel sneakers som høye klackar!

SHOPPA HÄR: Hela vårt utbud av vårjackor

LÄS MER: Bäst i test! Beste promenadskorna för vårens powerwalks