Allt du behöver veta om nya Pulseboost HD Image

Allt du behöver veta om nya Pulseboost HD

Nu är den äntligen här – löparskon som alla stadslöpare väntat på! Adidas älskade Boost-sula gör entré i ett uppdaterat format. Här är vad som är nytt med Adidas Pulseboost HD!

Trots att namnet känns igen från de tidigare löparskorna i den populära Boost-familjen från Adidas kommer Pulseboost HD med många uppdateringar. En ny ovandel, en förbättrad Boost-sula och en cool design som alla rimmar med användningsområdet för skon – stadslöpning.

– Pulseboost HD är en helt ny typ av löparsko som är till för den nya löpartypen som vuxit fram. Vi kallar de för City runners eftersom de springer mycket inne i storstäder. Vid stadslöpning är det många kurvor som gör löpträningen mer varierad med situationer där du behöver belasta foten i sidled eller kanske springa upp för trappor, säger Adidas produktexpert Stefan Rehn.

Den nya skon har förändrats på diverse olika vis, bland annat genom en ny ovandel som tillverkas genom den stickningsteknik som Adidas kallar för adaptive knit.

– Adaptive knit innebär att stickningen är gjord i olika faser. Längst upp vid plösen är den lite mjukare och inte så tight, men desto längre ned mot mellansulan du kommer desto tightare blir den och desto hårdare sitter den kring foten.

Pulseboost skiljer sig mycket från en vanlig mängdträningssko genom att vara extra bred i modellen, men också yttersulan har fått sig en rejäl makeover.

– Tittar man längst ned och vänder på skon så är det ett helt nytt material och ett helt nytt mönster i yttersulan. Det är för att ge maximalt grepp och för att din tyngd ska fördelas jämnt över hela foten. Våra tekniker har jobbat massvis med bildäckstillverkarna Continentals tekniker, då det i stort sett är samma förutsättningar som gäller för dem som för oss, alltså grepp på asfalt.

Även designen har fått sig ett lyft, konstaterar Stefan Rehn och fortsätter:

– Designen påminner inte alls om en traditionell löparsko. De unga löparna vill ha något som sticker ut och ser lite annorlunda ut. Inspirationen kommer från stadsmiljö med mycket varningstrianglar, ljus, skyltar, starka kontraster och färger.

För att hänga med i de unga löparnas tempo har Adidas även valt att slänga in lite moderna och innovativa förbättringar på löparskon, bland annat en QR-kod vars syfte är att uppmärksamma löparen på stadens alla godbitar.

– Det finns en QR-kod på plösen som du kan skanna så att du får information om caféer eller mötesplatser i någon av våra tre nyckelstäder – London, Paris och New York. Om du löptränar där kan du få tips om ställen där löpargrupper samlas eller vart du kan få en rabatt på kaffet.

Om du ska till någon av de tre storstäderna under sommaren är nya Pulseboost HD alltså en given följeslagare, men passar den alla?

– Pulseboost HD passar alla som springer i stadsmiljö. Generellt blir alla dagens skor mer och mer grundstabila och det gäller även Pulseboost. Därför passar den alla typer av löpare och löpsteg, om du inte är ett extremfall när det till exempel gäller över- eller underpronation.

Sist men inte minst har Stefan Rehn också betryggande nyheter för alla som älskar Boost-familjens tidigare modeller. Trots många uppdateringar kommer den populära Boost-sulan att kännas igen.

– Boost-känslan är lite speciell och själva anledningen till att vi inte vill göra något helt nytt med sulan. När vi däremot kommer ned på tekniska detaljer så finns det en del skillnader från andra Boost-modeller. Pulseboost har exempelvis ett lägre dropp på 8 millimeter, i jämförelse med UltraBoost och SolarBoost som båda har ett dropp på 10 millimeter. Pulseboost är dessutom stabilare och ger framför allt en bättre markkänsla, vilket är något vi upptäckt att stadslöpare ofta efterfrågar.

LÄS MER: Test: Så här bra är Adidas Pulseboost HD

SHOPPA HÄR: Klicka hem Adidas Pulseboost HD

SHOPPA HÄR: Vårt utbud av löparskor