Alexandra Pizzonis träningshemligheter Image

Alexandra Pizzonis träningshemligheter

Hon är stark, sund och smart. Det är omöjligt att inte gilla populära träningstjejen Alexandra Pizzoni.

Alexandra Pizzoni är personlig tränare, gruppträningsinstruktör och en av de absolut hetaste träningstjejerna i Sverige just nu. På sin blogg och sitt Instagram-konto @alexandrapizzoni  inspirerar hon tusentals följare på ett peppande och hälsosamt sätt. Alexandra Pizzoni fokuserar nämligen mer på insidan än på utsidan.

– Träning är min terapi, det finns inget som får mig så lugn och härlig som träning. För mig funkar träning som ett lyckopiller. Gissar att jag hade varit en riktigt stressad och sur människa utan träning i mitt liv, säger Alexandra Pizzoni och skrattar.

alex kamperhaug
Långsiktighet är det viktigaste i träningen, enligt Alexandra Pizzoni.

Hur tränar du en vanlig vecka?

– Väldigt olika beroende på vad det är för säsong. Under höst och vinter styrketränar jag tre till fyra dagar i veckan och springer eller kör boxning en dag. Under tidig vår och sommar springer jag tre dagar och styrketränar två eller tre dagar. Ser gärna till att få någon surf-, snowboard- eller vandringsresa per år också, för jag älskar aktiva semestrar.

Vad har du för träningsmål?

– Att hålla mig allsidigt i form, alltid känna mig stark och ha bra flås.

Hur gör du för att hålla uppe träningsmotivationen?

– Motivationen behåller jag genom att testa på nya träningsformer, alltid leta nya smarta övningar, ändra mitt träningsupplägg för styrketräningen regelbundet, träna med kompisar och genom att anmäla mig till olika lopp när det kommer till löpningen. Jag håller den också uppe genom att inte träna hysteriskt mycket.

Vad gör en dag då du verkligen inte känner för att träna?

– Då funderar jag på vad olusten beror på. Om det är på grund av att kroppen är sliten från tidigare pass så  skiter jag i träningen. Är det av lathet försöker jag lura mig själv att jag ska gå till gymmet och köra ett myspass, men väl på gymmet brukar det alltid bara vara att köra på som vanligt.

Hur gör du för att inte drabbas av någon kroppshets av att se ut på ett visst sätt, i ditt jobb och med tanke på ditt Instagram-kontos popularitet?

– Jag har jobbat med tankar om att vara nöjd med mig själv under många år, att vara nöjd kommer inifrån. Nu har jag accepterat att jag älskar all form av mat, samtidigt som jag älskar att röra på mig. Det gör att jag ärligt talat inte bryr mig om vad folk tycker och tänker om min utsida, därav ingen hets. Jag lever på ett sätt som gör att jag mår bra.  Min kropp är mitt redskap och jag älskar att jag är stark, kan springa ett maraton och att kroppen klarar av det jag önskar av den. Den gör mig stolt.

Vad har du helst på dig på gymmet?

– Är noggrann med hur jag klär mig och har alltid tyckt att trender för träningskläder är intressantare än traditionellt mode. Går gärna klädd i Aim’n och Adidas. Mina favoritskor att träna i inomhus är från Stella McCartney och för löpning utomhus kör jag på Saucony.

Vad har du för matfilosofi?

– Jag har som regel att säga nej till dieter och förbud. Är inte på något sätt manisk till att det jag äter behöver vara hälsosamt, även om jag älskar nyttig mat. Jag äter mycket och njuter av mat, mat är livet.

Vilket träningstips vill du ge till alla våra läsare i egenskap av PT?

– Mitt bästa träningstips genom tiderna är att tänka långsiktigt, två dagar i veckan för resten av livet är så sjukt mycket bättre för kropp och hälsa mentalt och fysiskt än fem dagar i veckan under perioder.

Alexandra Kamperhaug
Alexandra Pizzoni älskar Adidas!

Foto samtliga bilder: Jonas Pettersson 

LÄS MER: "Modellvärlden är en av de mest kroppsfixerade branscherna"