Alexandra Pizzonis bästa komma igång-tips Image

Alexandra Pizzonis bästa komma igång-tips

Alexandra Pizzonis sunda inställning har gjort henne till en populär PT och bloggare. Här får du veta mer om hennes träningsfilosofi och hur du bäst kickar igång motivationen inför hösten!

Ibland kan det kännas nästan omöjligt att hitta sunda träningskonton på Instagram. Men nu kan du sluta leta. Alexandra Pizzoni, 33 år, är PT och gruppträningsinstruktör och en sund träningsprofil som på kort tid blivit väldigt populär på sociala medier.

Vad tränar du helst just nu?

– Just nu tränar jag inför Berlin marathon i slutet på september. Det betyder att det är mycket fokus på löpning, men jag kompletterar med kampsport och styrketräning, säger Alexandra Pizzoni.

Oj, hur många mil i veckan blir det?

– Det blir mycket alltså! Två olika intervallpass; ett med långa intervaller och ett med korta intervaller och sedan springer jag ett långdistanspass.

Men det måste vara jobbigt att träna inför ett maraton?

– Ja, men jag kommer aldrig bli någon supersnabb löpare. Jag är snabb på korta distanser och har aldrig varit någon långdistansare överhuvudtaget. Jag är inte byggd på det sättet och av den anledningen känner jag inte att jag behöver plocka bort styrketräningen, för jag behöver inte fokusera så extremt. Jag har inte ont någonstans och känner mig ofta pigg och fräsch. Det går aldrig särskilt snabbt, men jag har ofta en bra upplevelse. Så det är lyxigt!

Hur ser en typisk träningsvecka ut för dig?

– Nu är det väldigt specifikt, men en klassisk träningsvecka brukar jag styrketräna fyra pass och sedan kör jag något slags kondition en eller två dagar. Då tycker jag att kampsport är roligt, brukar köra night fight med kompisar och tvinga dit dem på tider då jag inte har den själv. Eller så springer jag. Det gör jag året runt.

Alexandra Kamperhaug Sportamore magazineFörutom daglig inspiration via Instagramkontot @alexandrapizzoni kan du följa Alexandra på hennes blogg där hon skriver klokt om hälsa, träning och en hel del annat. Foto: Alexandra.elle.se. 

Hur kommer det sig att du började blogga?

– Jag kände att det var ett bra sätt att få ut min filosofi och mitt budskap. Jag har bara bloggat i två år, men måste säga att när jag väl började blogga så insåg jag att jag borde ha gjort det för länge sedan. Jag har alltid älskat skrivandet och tagit mycket bilder, så det var ett smidigt sätt att få ihop de två världarna. Det har verkligen fångat mitt hjärta.

Kan du berätta om ditt koncept Sustainable shapes?

– Det handlar om att jag vill jobba med hälsa på ett långsiktigt och hållbart sätt. Jag tackar alltid nej till kunder som pratar om dieter, förbud eller kostupplägg. Jag vet att jag inte är ensam i världen om att jobba med långsiktighet och ett sunt sätt att tänka kring hälsa och träning, men för mig har det varit så viktigt att göra ett koncept av det. Det har gjort att jag fått en kundkrets som är väldigt varm och sund i sin inställning och det tycker jag är väldigt härligt.

Så det är en slags filosofi?

– Sustainable shapes ska genomsyra allt jag gör, oavsett om det är något jag pratar om i bloggen, lägger upp på Instagram eller genomför under mina camps. Även om det är ett sexveckors upplägg på mina camps vill jag inte att man säger "boot camp". Jag vill att man kallar det ett camp för boot camp förknippas med korta, hetsiga resultat och det vill jag inte ha.

Varför blev just det här med hållbarhet så viktigt för dig?

– Jag har alltid känt så och har instruerat gruppträning i typ 15 år, så jag har hållit på i den här världen väldigt länge och alltid varit medveten om att inte hetsa med träningen. Att det ska vara roligt och vara något som får en att må bra. För mig blir det motsägelsefullt att fokusera på vad man äter, säger hon och fortsätter: 

– Sedan har jag fått träna mina tankar och hunnit göra det en del under åren. Det är så lätt och jag har varit där själv, att antingen tränar man skitbra och då äter man jättebra. Eller så tränar man ingenting och äter skitdåligt. Jag tycker att man ska försöka bygga upp en balans i sig själv. Jag är en person som älskar mat så när jag tränar ska jag kunna äta en god måltid på fredagen och dricka ett glas vin till det. Och jag tror att det tankesättet alltid har genomsyrat mig. 

Alex Kamperhaug_matSå här härlig matinspiration kan du få om du följer Alexandra Pizzonis på Instagram!

Vad finns alltid i ditt kylskåp och skafferi?

– Ägg, mörk choklad och grejer till en smoothie.

Vilka är dina topp tre pepplåtar just nu att träna till?

– My chic bad med Ludacris,  Jireel Catalea (Spirello remix) och Mahmut Orhan Feel (Radio edit).

Okej, ditt bästa tips för att komma igång med träningen efter sommaren!

– Mitt bästa tips genom tiderna och som jag alltid gör är att köra två dagar i veckan, inte mer och inte mindre. Framför allt inte mer. Ofta får man den här lilla endorfinkicken och tycker att det är superhärligt, gör det i en vecka och sedan dör det ut. Bättre att bara träna två dagar i veckan under åtta veckor. Har man lyckats hålla det i åtta veckor kan man lägga på en dag till. Men det finns inget värre än att komma i gång med fem dagar i veckan, sedan blir det tre och då låter man det vara för att man bli så besviken på sig själv. Det är bättre att sätta realistiska mål.

LÄS MER: Alexandra Pizzonis träningshemligheter

LÄS MER: 5 yogaposer som utmanar din styrka och rörlighet

LÄS MER: Fannie Redman: "Alla kan bli en bra fighter"