Löpartightsen som är bäst i test 2020 Image

Löpartightsen som er best i test 2020

Våren er her og låser oss ut i løpspåret. Vårt testpanel har sprungit i løpartights fra Asics, 2XU, Adidas og Nike!

Tights med høy midje, mye kompresjon eller spesifikke Asics-tights for damer? Uansett om du har spesielle preferanser eller bare leter etter tights som er best i test, så kommer du til å finne dine nye favoritter for løptreningen her.

REDO ATT SHOPPA? Ta en genvei til vårt enorme utvalg av tights!

Dam - adidas How We Do Tight.jpg

Test av: How We Do Tight, Adidas

Finns i färgerna: svart, grå, lila, med flera.

Det beste med tightsen: At de ventilerar på ett superbra sätt.

Sammanfattning: How We Do Tight er en klassiker i spåret. De finnes i hele 14 forskjellige farger, og testpanelet konstaterer direkte at den som syns på bildet virkelig matcher perfekt til löparskon Ultraboost 20 som lanserades samtidigt. De er förstås snygga till andra löparskor också

- Jag gillar den här färgen, men hittar också fler färger som jag tycker om när jag spanar in tightsen på hemsidan, berättar en testare.

Utöver det ventilerar de riktigt bra tack vare meshdetaljer vid bland annat knävecken. Materialet er Adidas eget materiale Climalite, og leder effektivt bort svetten under alt fra langdistanser til köttiga intervallpass.

- Jeg skulle si at de er normalhöga i midjan. Plus också för att det finns en dragsko, så att du kan anpassa passformen.

Sist men ikke minst er tightsen väldigt tunna och gör sig fantastiskt bra på våren och sommaren. For löpning på vintern bör du däremot kanske välja ett annat par.

Dam - ASICS Tokyo Train Tight.jpg

Test av: Tokyo Train Tights, Asics

Finns i färgerna: röd och grå.

Det beste med tightsen: Otroligt material, snygg design, sitter ikke for hardt i midjan.

Sammanfattning: Passformen i de her löpartightsen er nesten intill klockren. Materialet er slik at det smiter åt runt vader och lår, utan att bli för tight. Tyvärr saknar de dragsko i midjan, men det gör inte särskilt mycket, förutsatt att du hittar rätt storlek.

- Jag har verkligen letat efter ett par tights som håller sig uppe utan att jag behöver dra åt i midjan, och det är precis vad de här gör, berättar en testare.

Designmässigt är Asics löpartights också en fullträff. Tokyo Train Tights har hentet inspirasjon fra OS 2020. Sagda OS kommer på grunn av Coronaviruset til å stille inn, men det er ingen grunn til å ikke klikke hjem de her tightsen!

- Designet ligger veldig rett i tiden synes jeg. De er sportiga och smickrande, utan att bli för crazy.

I övrigt är de på gränsen till lite stora i storlek, men du som är över medellängd kommer ändå finna att de blir croppade vid bensluten. Stort plus för den höga midjan, som är både skön och smickrar dina former.

Dam - Nike Air 7-8 Hr Tight.jpg

Test av: Air 7/8 Hr Tights, Nike

Finnes i fargerna: rosa og svart.

Det beste med tightsen: Komforten, som først og fremst kommer seg av materialet!

Sammanfattning: Ett par väldigt sköna löpartights i ett rejält och påkostat material, som håller behaglig temperatur genom hela löprundan. De er däremot lite längd än vad benlängden 7/8 anger.

- 7/8-delslängd är nästan hellång på mig som är 175 centimeter, så du som är runt 165 kommer att få ett par hellånga tights. Nike överlag har längre benlängder än exempelvis Reebok och Adidas, vilket är värt att nämna, säger en testare.

De sitter veldig bekvämt på kroppen, har hög stretch och flexibilitet, vilket gör att du kan ta ut löpsteget utan problem. Den höga midjan med dubbelt tyg känns bekväm och hålls uppe.

Strømpebuksene er også noe store i størrelse. Våre tester som ligger mellom S og M hadde lett kunnet ha S i den her modellen. Tightsen får også plusspoäng för fickan i svanken, där en mobiltelefon kan rymmas, skyddad från svett.

Dam - 2XU Mid-Rise Compression.jpg

Test av: Mid-Rise kompresjonstights, 2XU

Finnes i färgerna: svart, svart/grå, svart/melerad, svart.

Det beste med tightsen: Den graderade kompressionen som håller musklerna på plats, samt att de finns i tall-storlekar.

Sammendrag: Det her er testet i särklass mest avancerade tights. 2XU använder sig av det som kallas för medicinskt graderad kompression, vilket innebär att tightsen fördelar ett tryck över dina muskler, vilket ökar blodtillförseln och syresätter dina muskler.

- Det er en mulighet til å få en litt lengre benlengde. For mig som er over 170 kan många tights annars bli korta, berättar en lycklig testare.

Til størrelsen er de normale, og sitter veldig stramt, som alle kompresjonstights gjør. Bli ikke avskräckt över den tighta passformen, det är ett tecken på att kompressionen fungerar. Når du vel fått på deg tightsen er de superbekvemme og följsamma.

- Materialet i tightsen føles i seg selv veldig svalt, nesten litt nedkylande. Jeg opplever heller ikke at de kändes särskilt fuktiga när jag tränat i dem, vilket såklart också är ett stort plus.

Designen er ett sista plus som testpanelen vill lyfta fram fram. 2XU har behållit det stilrena X:et på sidan av låret år efter år och tur är väl det, för testpanelen älskar det. Bare så her skal en slipsten dras når det gjelder design som er akkurat lagom!

Dam - Nike 7-8 Swoosh Run Tight.jpg

Test av: 7/8 Swoosh Run Tight, Nike

Finnes i färgerna: svart

Det beste med tightsen: Materialet, som er hur skönt som helst.

Sammanfattning: Ved en første anblick tycker testpanelen att de här tightsen inte riktigt känns som löpartights. De saknar bland annat dragkedja vid ankeln, samt dragsko i midjan. Men skenet bedrar!

- De känns mer som träningstights, men går utmärkt att springa i. Tyget är verkligen fantastiskt!

Materialet er en av de store fordelene med de her tightsen. Den svarte färgen är mörk, tyget känns tätt och de är inte alls genomskinliga. Att de är så sköna och dessutom riktigt snygga gör att du vill ha dem även när du inte springer, tycker testpanelen.

- De er mitt förstahandsval på promenader och när jag vill ha en avslappnad sportswear-stil med en stor hoodie till.

I svanken sitter en dold ficka, som er praktisk for å legge nycklar i, men tyvärr saknas dragkedja. I övrigt har testpanelen svårt att hitta något negativt. Er du ute etter maksimal komfort og et par tights du kan ha både ved löpning og annan träning samt til vardags är det här ett jättebra alternativ.

Dam - BLACC Vera Tights.jpg

Test av: Vera Tights, Blacc

Finns i färgerna: svart, blå.

Det beste med tightsen: Den höga, bekväma midjan!

Sammanfattning: Ett par snygga tights av det lite längre slaget. Du som er over medellängd kommer direkt att älska att de är aningen tilltagna vad gäller benlängd. I övrigt är midjebandet brett och består av dubbla tyg, vilket gör att allt hålls på plats som det ska. Midjan er dessutom hög, vilket alltid uppskattas.

- Jeg ble positivt overrasket når jeg satte på meg tightsen da de sitter like snyggt som på bildene. Detaljerna framhäver verkligen kroppen på ett snyggt sätt.

De tre beste egenskaperna med de här tightsen är helt klart midjehöjden, detaljerna i designen och att de inte glider ner när du springer.

- Det som er noe dårligere er sømmene som omringar meshpartiet i knävecken är helt stumma, vilket drar ner betyget för bekvämlighet något.

Sömmarna glöms däremot bort ju längre in på rundan du kommer. Därefter är tightsen Vera från Blacc rakt igenom ett riktigt lyckat köp, som dessutom är extremt prisvärt!

Dam - adidas Run It Tight.jpg

Test av: Run It Tight, Adidas

Finns i färgerna: svart.

Det beste med tightsen: Benlängden, då de här tightsen är lite croppade och passar på vår och sommar.

Sammanfattning: En par snygga och stilrena tights med detaljer i form av Adidas ikoniska tre ränder. I midjan finnes en dragsko, som for många är ett måste på löpartights.

- Jag hittade efter ett tag en lurig liten ficka vid midjan, som rymmer gymkortet eller nycklarna. Den syns inte alls om du inte vet att den finns där, vilket är snyggt, säger en testare.

Midjan på de her tightsen är relativt låg. Är du en av många som älskar höga midjor ska du kanske satsa på en annan modell. Spelar midjans höjd mindre roll är de däremot utmärkta.

- Längs sidorna finns meshpaneler som bidrar till att de hålls svala och behagliga. Det blir heller inga svettfläckar på det här materialet, konstaterar en i testpanelen.

Hade de här tightsen haft en högre midja hade de kanske fått full poäng av samtliga i testpanelen. Trots den låga midjan presterar de däremot inte dåligt, utan får finfina betyg för allt från design till följsamhet och komfort!

Dam - Wyte Anja.jpg

Test av: Anja, Wyte

Finnes i färgerna: svart, blå, blå/rosa

Det beste med tightsen: Refleksdetaljer, som gjør at du lyser opp på sommarkvällarnas sena rundor!

Sammanfattning: Vid bensluten finns dragkedjor som gör tightsen väldigt enkla att dra på och av. Anja er däremot lite luriga i storlek och sitter lite löst kring midja och lår. Velar du mellan två storlekar kan du med fördel välja den mindre.

- Snygga reflexdetaljer i form av små prickar längs vaderna, som är bra när det är mörkt ute, konstaterar en testare.

En annan sak som utmärker tightsen från Wyte är att de är lite tjockare till materialet sett. De passar därför bättre under höst och vår än för sommarlöpning.

- Jag tog med mig de här tightsen till gymmet också, och tyckte de funkade utmärkt för styrkepass.

Sist men ikke minst får tightsen en fet plusspoäng för fickan i svanken, som är större än vad många fickor på tights är, men trots det syns inte överdrivet mycket. Praktiskt!

SHOPPA HÄR: Löpartights för intervaller, långdistanser och allt där emellan

LÄS MER: Så ofte ska du byta löparskor