3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita Image

3 oväntade husmorsknep för att få dina sneakers vita

Vita sneakers tenderar att inte vara vita speciellt länge. Testa de här knepen för att göra dem krispigt kritvita igen!

Handle direkte: alle våre joggesko

De er en klassiker og ett må i garderoben: vita sneakers. Derimot er det ikke det letteste å holde dem sådär kritvita som du kanskje önskar. Å tvätta sneakers i tvättmaskinen är inget vi rekommenderar, eftersom det i värsta fall kan förstöra dem helt. Men misströsta inte, det finns flera smarta husmorsknep som du kan ta till för att rengöra dina vita skor. Troligtvis har du alla saker du behöver hemma redan, hur praktiskt?

Rengör sneakers med tandkräm

Japp, du läste rätt. Viktigt är att du använder en vit tandkräm och inte en sådan med till exempel blå och/eller röda ränder i. Ta en tandborste med lite tandkräm på, och borsta på fläckarna. La skorna vila ett par minuter, torka sedan av tandkrämen med hjälp av en trasa med varmt vatten och lite diskmedel på. Upprepa vid behov.

Få bort fläckar med bakpulver

Leta i skafferiet och ta fram din burk med bakpulver. Blanda lite bakpulver med tvål, flytende diskmedel eller tvättmedel och borsta sedan rent skorna med blandningen med hjälp av en ren borste. Om du har fläckar som är svåra att komma åt kan du använda en liten tandborste. Torka av pjucksen med en fuktig trasa och låt dem sedan lufttorka. Tadaaa, crispy white!

converse-vita-sneakers.jpgAlla älskar vita skor, men skor älskar inte att vara vita. Testa de här smarta knepen för att hålla vita skor vita.

Blek med sitron

Det går faktiskt att bleka skor med citron. Blanda vatten och citronsaft i en sprayflaska och spraya sedan ett jämnt lager på dina skor. Ställ ut dem i solen, så kommer fläckarna blekna. På särskilt svåra fläckar kan du prova att blanda bikarbonat med citronsaft, och applicera blandningen direkt på fläcken för att låta verka en stund. Skölj sedan av.

Ta hånd om dine skor

Det viktigste av alt er naturligvis å ta hånd om dine hvite joggesko så fort du klikker på dem. Til eksempel kan det være bra å impregnera dem innan du börjar använda dem, och inte låta dem bli sådär supersmutsiga innan du försöker göra rent dem, då kanske det känns hopplöst att försöka rädda dem. Ett par nye, vita skosnören kan också göra sitt för att ge dina sneakers ett renare intryck.

SHOPPA NU: Snygga joggesko

LÄS MER: Sommarens bästa tofflor och sandaler