Testissä parhaat ulkoiluhousut Image

Testissä parhaat ulkoiluhousut

Oli kyseessä sitten monien kilometrien vaellus tai lehtien haravointi omalla pihalla, yksi asia on varma - tarvitset hyvät ja kestävät ulkoiluhousut!

Naisten Sportamore-testipaneeli on laittanut tämän vuoden parhaat ulkoiluhousut kovaan testiin. Tässä ovat arvostelut Peak Performancen, Haglöfsin ja Salomonin sekä muiden merkkien housuista.

Hva er det som er så viktig? Ota oikotie valikoimaan

Ulkoilu- ja vaellushousut

(selaa sivua alaspäin nähdäksesi softshell-housut ja vaellustrikoot)

Testissä: Rugged Flex Pant, Haglöfs

Dam - Haglöfs Rugged Flex Pant.jpg

Saatavilla väreissä: sininen/musta, harmaa/musta

Soveltuu: Vaellukseen. Housut ovat erittäin mukavat ja joustavat, minkä ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että housut hiertävät, vaikka lähtisit pitkällekin vaellukselle.

Parasta housuissa: Suunnittelu. Nämä retkeilyhousut ovat niin tyylikkäät, että niitä voi käyttää myös kaupunkiympäristössä.

Yhteenveto:

Rugged Flex -housut, kuten nimestä voikin päätellä, ovat erittäin joustavat. Voit tehdä vaikka syviä kyykkyjä kesken vaelluksen, nämä housut eivät ole esteenä (tosin voi olla järkevää säästää energiaa itse vaellukseen)!

- Nämä ovat ehdottomat suosikkini. Ainoa ongelma, jonka keksin näistä housuista on hieman lyhyeksi jäävät lahkeet, yksi testaajista toteaa.

Housujen koko pitää paikkansa, mutta jos olet keskivertoa pidempi, saatat joutua valitsemaan toisen mallin. Ne jäävät hieman lyhyiksi myös testipaneelin jäsenille, jotka ovat keskipitkiä.

- Muuten ne ovat hyvännäköiset. Pidän tästä suorasta mallista. Ne istuvat nätisti, niin kuin puvunhousut!

Lopuksi mainittakoon, että Haglöfsin vapaa-ajan housuissa on edessä kolme taskua, jotka kaikki saa suljettua vetoketjulla, jotta taskujen sisältö ei tipahda retkeilypolun varrelle. Niissä on myös tarranauhahihnat lahkeiden alaosassa, jotta voit säätää housujen pituutta kenkiin sopiviksi. Käytännöllistä!

Testissä: Makke Pant, Lundhags

Dam - Lundhags Makke Pant.jpg

Type klær: musta, vihreä, vihreä/musta

Soveltuu: Vaellukseen. Useat tuuletustaskut tarjoavat hyvän mahdollisuuden housujen muokkaamiseen vaelluksen aikana.

Parasta housuissa: Leveät ilmanvaihtotaskut, sekä hieman korkeampi vyötärö, joka antaa mukavan istuvuuden.

Yhteenveto:

- Hienoa, että housuissa on vahvikkeet lahkeiden päissä, jotka suojaavat mutaroiskeilta ja teräviltä oksilta, testipaneelin jäsen kommentoi.

Muuten housujen kokonaisvaikutelmassa ihastuttaa eniten älykäs ilmanvaihtosysteemi.

- Sanoisin, että näiden housujen paras etu on, kuinka helposti housujen lämpötilaa pystyy laskemaan useiden tuuletustaskujen kautta. Varsinkin reisien sisäpuolella olevat taskut ovat erityisen hyödylliset!

Lundhagsin vaellushousut tarjoavat myös laajan valikoiman istuvuudeltaan ja niiden koko pitää paikkansa. Tämän ansiosta housut ovat erittäin mukavat vaellusreitillä ensi hetkestä lähtien ja malli sopii useimpiin vartalotyyppeihin.

- Isona plussana on vyötärön kohdalla oleva säädettävä tarranauha, jonka ansiosta housujen kanssa ei tarvitse käyttää vyötä.

Housujen lahkeet voi myös napittaa auki hieman leveämmäksi malliksi, jos sinulla on pitkävartisemmat vaelluskengät tai jos haluat helposti rullata housujen lahkeet ylös shortseiksi.

Testissä: Moss bukser, Dobsom

Dam - Dobsom  Moss Pants.jpg

Saatavilla väreissä: musta

Soveltuu: vaellukseen tai jopa arkikäyttöön - kyllä, ne ovat niin hyvännäköiset!

Parasta housuissa: Suunnittelu. Ensi silmäyksellä testipaneeli näyttää melkein ylipukeutuneelta näissä vaellushousuissa.

Yhteenveto:

Nämä ovat erittäin joustavat vaellushousut, mutta se ei ole ensimmäinen asia, joka herätti testipaneelin jäsenten uteliaisuuden.

- Luulin näitä aluksi melkein puvunhousuiksi. Mutta heti kun kokeilin housuja, ne osoittautuivatkin tietenkin paljon mukavimmiksi, yksi testaajista kommentoi yllättyneenä.

Det er et stort kjøpesenter, og det er ikke noe problem å få tak i alle. Moss Pants on leveä vyötärön kohdalta - mikä toimii hyvin, jos haluaa vähän ylimääräistä tilaa, mutta hankalampi niille, joilla on hyvin kapea vyötärö.

- Housujen suurin etu on joustavuus, jonka ansiosta ne istuvat napakasti takapuolen ja reisien kohdalta rajoittamatta liikkeitä.

Myös vaatimattomaksi osoittautuva hintalappu vetoaa testipaneeliin. Edulliseen hintaan nähden saa erittäin hyvät vaellushousut. Lisäplussana housuissa on kolme suurta taskua, joissa kaikissa on vetoketjut.

Softshell-hus

Testet: Light SS Scale Pant, Peak Performance

Dam - Peak Performance Light SS Scale Pant.jpg

Spesielle egenskaper: musta, vaaleanpunainen, vihreä

Egenskaper: kalliokiipeilyyn, vaellukseen tai metsässä kävelyyn.

Parasta housuissa: Joustavuus ja hyvä istuvuus.

Yhteenveto:

Peak Performance on outdoor-merkki, johon voi aina luottaa kun kyse on ulkoiluvaatteista, ja sama pätee myös näihin vaellushousuihin.

- En ole koskaan ajatellut näyttäväni näin hyvältä vaellushousuissa. Ihastuin siihen miltä ne näyttävät, vaikka suunnittelu on melko yksinkertainen!

Vaikka suunnittelu värien puolesta on lähes tylsä, ei ole epäilystäkään siitä, että nämä housut keräävät erittäin korkeat pisteet testissä. Light SS Scale Pant kan brukes som en del av en testpakke.

- Niitä voi käyttää myös kotona olohousuina, sillä ne ovat erittäin pehmeät ja joustavat.

Myöskin ilmanvaihdosta housut saavat hyvän arvosanan, tosin ne eivät ole erityisen lämpimät. Jos lähdet kiipeilemään korkealle, voi olla hyvä täydentää asua villaisella aluspuvulla.

- Ne eivät ehkä ole yhtä kestävät kuin muut housut, joten jos aion tehdä esimerkiksi puutarhatöitä, valitsen toiset housut. Mutta vaellukseen...kyllä, siihen tarkoitukseen en valitsisi muita ulkoiluhousuja. Peak tosiaan osaa asiansa mitä tulee käytännöllisyyteen, toteaa yksi testaajista iloisesti.

Viimeinen testipaneelin huomioima asia on, että housut saattavat olla hieman hankalat kokonsa puolesta. Jos et pidä tiukasti istuvista housuista, voi olla hyvä valita yhtä kokoa isompi pari.

Vaellustrikoot

Testissä: Wayfarer Pants, Salomon

Dam - Salomon Wayfarer Pants.jpg

Type: musta

Saatavilla väreissä: musta Soveltuu: vaellukseen tai puutarhanhoitoon. Polvissa olevien vahvikkeiden ansiosta voit istua maassa ilman, että se kuluttaa housuja.

Parasta housuissa: Materiaali. 90% av alle materialer som brukes til å produsere materialer, er i bruk! Mahtava juttu, eikö vain?

Yhteenveto:

Korkea vyötärö on heti testipaneelin mieleen trikoita sovitettaessa.

- Tuntuu ihan samalta kuin tavalliset trikoot!, yksi testaaja huudahtaa, johon toinen lisää:

- Näitä voisi hyvin käyttää maastojuoksussa, ne ovat niin joustavat.

Siitä huolimatta Salomonin Wayfarer-trikoot ovat tarkoitettu pääasiassa vaellukseen ja retkeilyyn (kävelyretket, toim. huom.). Polvissa on vahvikkeet, mutta muuten materiaali on joustavaa ja seuraa hyvin liikkeitä.

- Jos jotain jäin kaipaamaan, niin kunnon vyötärönauhaa. Trikoissa on ohut joustava nauha, mutta se on hieman hankala käyttää, toteaa yksi testaaja.

Muussa tapauksessa lisäplussaa on, että trikoiden lahkeet saa avattua leveämmäksi. Tämän ansiosta trikoita voi rullata ylöspäin kesken vaelluksen, jos tulee kuuma.

- Det er ikke noe positivt med å leve på en positiv måte. Luulen, että monia viehättää ajatus vaellustrikoista tavallisten housujen sijaan.

Testissä: Treningstights, Peak Performance

Dam - Peak Performance Track Tights.jpg

Saatavilla väreissä: vihreä, musta, sininen

Saatavilla väreissä: vaellukseen ja kaikkiin puutarhatöihin.

Parasta housuissa: sinivihreä materiaali, joka on vedenkestävä ja täysin tuulenpitävä.

Yhteenveto:

- Selkeä etu on se, kuinka hyvin ulkoinen materiaali suojaa tuulta, mutta myös vettä vastaan, testipaneelissa todetaan.

Materiaalien korkealaatuisten ominaisuuksien lisäksi nämä trikoot hengittävät erinomaisesti, kuten niin monet muutkin Peak Performance -ulkoiluvaatteet. Ne saavatkin täydet pisteet useammassa testikohdassa.

- Vi kan hjelpe deg med å finne ut hvor du skal henvende deg. Niissä on lähes yhtä hyvä ilmanvaihto kuin tavallisissa treenitrikoissa.

Näiden vaellustrikoiden ainoa haitta on, että niissä ei ole vahvikkeita polvissa tai takapuolen kohdalla. Voit siis samoin tein unohtaa maassa istumisen. Toisaalta taas materiaalin joustavuus antaa sinulle parhaan liikkumisvapauden, mikä osoittautuu hyödylliseksi etenkin pitkillä vaelluksilla.

OSTA TÄÄÄLTÄ: Kaikki vaellukseen!

Huolehdi vaellusvaatteistasi:

Meikki, lika ja ihosolut ovat vain pieni osa monista asioista, jotka voivat tukkia vedenpitävien vaellushousujen ja -takkien huokoset. Jotta entiset vedenpitävät vaellushousut palautuisivat entiselleen, vaatekappale on kyllästettävä säännöllisin väliajoin. Kun huomaat, että vedenpitävät housut alkavatkin yhtäkkiä vuotaa housujen sisäpuolelle vettä saumoista, missä kyllästäminen alkaa, on aika käsitellä vaate. Meiltä löydät tuotteita, jotka ovat täysin biohajoavia ja ympäristöystävällisiä:

  • OrganoTex, Spray-On Textile Waterproofing - ruotsalainen, kestävä tekstiilien kyllästysaine. Vanntetting av tekstiler er en del av vårt sortiment. Käsittely on täysin PFC-vapaa!
  • OrganoTex, Wash-In Textile Waterproofing - en impregnering som kan vaskes inn i tekstiler og som hjelper til med å beskytte mot fuktighet. Myös tämä tuote on PFC-vapaa ja biohajoava.
  • Lisäksi: OrganoTex, BioCare Textile Wash - pesemällä vedenkestävät vaatteet miedolla pesuaineella voit välttää niiden kulumista ennenaikaisesti. Tämä pesuaine auttaa pitämään kyllästyksen kunnossa ja aktivoimaan sen uudelleen pitkäaikaisen käytön jälkeen.

LUE LISÄÄ: Video! Medä sinun kannattaa ottaa mukaasi päivävaellukselle