Testissä: miesten parhaat ulkoiluhousut Image

Testissä: miesten parhaat ulkoiluhousut

Varaudu tuleviin päivävaelluksiin tai pidempiin retkiin. Nämä miesten vapaa-ajanhousut ovat testin parhaat.

Yhdet housut, mutta monta käyttötarkoitusta. Ulkoiluhousut sopivat luonnollisesti vaellukselle, mutta myös kotona hengailuun, pihatöihin ja metsäretkelle. Lue, mitä miestestaajamme vuoden 2020 suosikkimalleista tuumivat.

Hva er det som skjer? Prøv å finne ut hva du mener!

TESTattu: RUGGED FLEX PANT, HAGLÖFS

Herr - Hagl├Âfs Rugged Flex Pant.jpg

Muita värejä: harmaa/musta, punainen/musta, sininen/musta

Millaiseen käyttöön: vaellukseen ja kävelyille, sillä ne ovat sekä tyylikkäät että mukavat päällä.

Parasta housuissa: Todella mukavat, kiitos joustavan kankaan

Yhteenveto: Ihan ensiksi, valitse tavallista kokoasi isompi koko. Muutoin on olemassa vaara että nämä housut istuvat päälläsi kuin trikoot. Kunhan löydät sopivan koon ovat nämä housut hyvä valinta.

- Kun löysin sopivan koon olivat housut todella mukavat, kiitos joustavan kankaan, kertoo yksi testaajista.

Yleisesti ottaen näissä vaellushousuissa on todella hyvä ilmanvaihto, ja ne ovat viileät ja mukavat. Aivan kuten kuoritakkien kanssa, myös näiden housujen kanssa voit pukea alle yhden tai useamman aluskerroksen pysyäksesi lämpimänä kylmällä ilmalla. Lisäksi on hienoa että näiden housujen suojauksessa ei ole käytettä PFC-tä, mikä tekee niistä ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon kuin monista muista malleista.

- Ainut miinus tulee siitä etteivät housut ole niin kestävät. En käyttäisi niitä esimerkiksi pihatöissä, mutta vaellukseen ne sopivat (ja siihen tarkoitukseen ne kannattaakin hankkia)!!!.

Näiden housujen lahkeensuu on säädettävissä, ja testipaneelimme tykkäsi tästä. Housujen mukavuus vaikutti vahvasti kokonaisarvosanaan, mutta myös housjen design sai lisäpisteitä.

- Nämä ovat tyylikkäämmät kuin monet jykevämmät vaellushousut. Saat hieman puetumman vaikutelman näiden kanssa, lopettaa testaaja.

TESTattu: MAKKE PANT, LUNDHAGS

Herr - Lundhags Makke Pant.jpg

Muita värejä: musta, oranssi, vihreä, harmaa

Millaiseen käyttöön: Vaellus ja kävely

Parasta housuissa: Materiaali. Makke Pant on valmistettu ekologisesta puuvillasta ja kierrätetystä polyesterista!

Yhteenveto: Aivan aluksi pitää sanoa että tämä on vähintään yhtä tiukka malli kuin ylempänä testattu. Se istuu huomattavasti tiukemmin kuin tuotekuvassa.

- Sanoisin että jollet halua housujen istuvan tiukasti niin valitse isompi koko tavalliseen kokoosi verrattuna, tiivistää testipaneeli.

Yksi Makke Pant-housujen etu on lahkeessa oleva vetoketju, joka aukeaa koko säären pituudelta. Toisin sanoen vaellus myös kuumana kesäpäivänä on kuin lasten leikkiä!

- Housut ovat riittävän lämpimät syksyyn ja varhaiseen kevääseen, mutta tämän tuuletusmahdollisuuden vuoksi en näe mitään ongelmaa housujen käytössä myös kesällä.

Yleisesti ottaen Lundhagsin housut ovat mukavat, mutta niissä on melko matala istuvuus.

- Viimeisenä haluan vielä kehua lahkeensuiden vahvistuksia, sillä ne kestävät hieman haastavammankin maaston, päättää tyytyväinen testaaja.

TESTattu: MOSS PANTS, DOBSOM

Herr - Dobsom Moss Pants.jpg

Väri: musta

Millaiseen käyttöön: Vaellus ja kävelyt

Parasta housuissa: Design. Ensisilmäykseltä ne voisivat olla puvun housut!

Yhteenveto: Vaikka näiden housujen tyyli on se mikä kiinnittää ensimmäisenä huomion niin mukavuus on se joka vei voiton kotiin tässä testissä. Testipaneeli antaa mukavuudesta arvosanaksi 9 pistettä kymmenestä.

- Oho, tätä en odottanut. Nämä eivät tunnu yhteen samalta kuin muut testissä olleet housut, vaan ovat paljon pehmeämmät ja mukavammat.

Varjopuoli on ettei Moss Pantseissa ole vahvistuksia. Et siis halua olla polvillasi tai istua missä tahansa, sillä kangas voi vaurioitua tai kastua.

- Housuissa on kiristysnauha lahkeensuussa joka auttaa housujen kiristämisessä. Sen avulla housut näyttävät hieman enemmän vaellushousuilta. Ilman kiristystä housut ovat malliltaan melko suorat.

Niin, ja sitten malliin, joka todella yllätti testipaneelin.

- Ne näyttävät puvun housuilta. Det er ikke noe å snakke om, det er et hus.

Nämä vaellushousut ovat, kuten sanottu, todella mukavat ja sopivat yhtä lailla pidemmille vaelluksille kuin kotona oleskeluun tai rennosti puettuna päiväksi kaupungille. Koska niissä on myös hyvä ilmanvaihto on loppuarvosana melko korkea.

TESTattu: LETT SOFTSHELLBUKSE, TOPP YTELSE

Herr - Peak Performance Light Softshell Pants.jpg

Muita värejä: musta, sininen

Millaiseen käyttöön: Kaikkeen vaelluksesta ja kävelystä vuorikiipeilyyn.

Parasta housuissa: Joustavuus. Nämä softshell-housut ovat periaatteessa niin joustavat että voisit mennä ne päällä salille tekemään kyykkyjä ja askelkyykkyjä (vaikka nämä eivät olekaan sitä varten).

Yhteenveto: Simppelisti sanottuna: nämä ovat joustavammat kuin joogahousut. Et tule pettymään näihin Peak Performancen premium-housuihin vaellusreissullasi.

- Ne istuvat tiukasti, mutta ovat erittäin joustavat, joten tiukkuus ei ole mikään ongelma kertoo testaaja.

Housut ovat true-to-size ja niissä on normaali istuvuus. Ne eivät ole erityisen lämpimät, ja sopivatkin parhaiten loppukevääseen, alkusyksyyn ja kesään. Näiden housujen ainut miinus on etteivät ne ole niin kestävät. Mikäli aiot mennä puskien poikki tai tehdä pihatöitä niin sinun kannattaa valita jokin toinen kestävämpi malli.

- Mikäli haluat pukeutua ulkoilutyylillä arkeen niin nämä housut ovat hyvä valinta. Ne ovat hyvän näköiset vaellushousuiksi, sanoo yksi panelisti ja toinen lisää:

- Pidän vetoketjun ja nappien yksityiskohdista. Vetoketjussa on lisäkoukku joka takaa ettei vetoketju aukea itsestään. Muuten vetoketju voisi aueta liikkuessa, koska housuissa on näin paljon joustavuutta.

On vaikea keksiä mitään ikävää sanottavaa näistä Peak performancen housuista, etenkin kun housut ovat näin pehmeät, mukavat ja niin joustavat että päset niillä kyykkyyn. Ei ehkä kuitenkaan kannata aloittaa vaellusta testaamalla asiaa, vaan säästää energia kävelyyn. Valitse tämä malli erityisesti pitkille vaelluksille.

Pidä huolta vaellusvaatteistasi:

Usko tai älä, mutta vaikka olet ulkona raittiissa ilmassa niin moni asia voi häiritä vedenpitävien valleushousujen ja takkisi huokosia - lika ja ihosta irtoavat aineet nyt alkajaisiksi. Sen vuoksi on hyvä aina silloin tällöin huoltaa ja kyllästää vaatteet uudelleen. Voit kyllästää vaatteita kahdella tavalla: Joko suihkeella tai OrganoTexintähän kayttöön suunnitelulla pesuaineella.

  1. Spray-On Textile Waterproofing - Suihkuta kyllästysaine ja ripusta sen jälkeen vaatteesi ulos kuivumaan. OrganoTex on ruotsalainen tuotemerkki eikä heidän kyllästystuotteissaan ole ollenkaan PFC:tä.
  2. Wash-In Textile Waterproofing - suihkutuksen sijaan voit lisätä kyllästysaineen suoraan pesukoneeseen. Pese tavalliseen tapaan tällä biologisesti hajoavalla kyllästysaineella ja vedenpitävyys on taattu!
  3. Vinkki! BioCare Textile Wash - jotta vaatteen vedenpitävyys kestäisi kauemmin voit pestä vaatetta hellävaraisella pesuaineella. PFC-vapo-pesticider er en aktiv ingrediens i vaskemiddelet, og det er derfor ikke nødvendig å bruke det.

Osta täältä: Kaikkea ulkoiluun

Lue lisää: Näin kyllästät kuorivaatteet!