Test: Fritidsbukser til kvinder og mænd Image

Test: Fritidsbukser til kvinner og menn

Har du brug for et par slidtstærke, holdbare og behagelige fritidsbukser til udendørsbrug med alt fra terrassekonstruktion til gåture og svampeplukning i skoven? Så er du kommet til det helt rette sted!

Afhængigt af hvad du skal lave i dine nye udendørsbukser, så er der forskellige krav. Her har våre testdeltagere prøvet tre par bukser til ham og hende - en elastisk modell, en holdbar/slidstærk variant og den gyldne middelvej. Les deres vurdering af udendørsbukserne fra Haglöfs og Dobsom.

SHOP DIREKTE: Fritidsukser til ham og hende

Test: Fritidsbukser (kvinner)

Psst! Rul ned for at se herremodellerne ...

MOSS PANT, DOBSOM

Friluftsbyxor

Fås i farven: Sort.

Velegnet til: Svampeplukning, gåture og korte skoveventyr.

Testdeltagerne tenker:

Dette er uden tvivl testens mest elastiske par udendørsbukser. Modellen her er optimal til deg, som prioriterer komfort, når du er utendørs.

- Den største fordelen? Det elastiske materialet, selvfølgelig! Her kan jeg gå dybt ned i knæ for at nå svampene i underskoven uden at ødelægge sømme eller lignende, siger en testdeltager og fortsætter:

- Ulempen? At de ikke har nogen forstærkninger. Hvis du sætter dig ned i en våd skov, bliver du også våd.

Dobsom har gjort alt for å skape den mest behagelige opplevelse, men alle testdeltagerne er enige om, at du ikke skal sette deg godt til rette på våde underlag og lignende. For det bløde materiale er hverken særlig vandtæt eller holdbart.

- Jeg ville ikke vælge denne model, hvis man skal ud og ordne i ting haven eller bygge en terrasse. Der er en stor risiko for, at du laver huller i materialet, siger en testdeltager, der hurtigt bliver fulgt op af en anden testperson.

- Ja, og der er ikke nok lommer til, at du kan gå rundt med en skrue, tommelstok og andre ting, du har brug for, når du f.eks. er en handyman/handykvinde udendørs.

Nej, disse bukser vil hovedsageligt blive brugt til luftningen af vovsen og korte skovudflugter. Til disse formål er de dog perfekte.

- Designet er meget stilfuldt, næsten ligesom et par habitbukser. Jeg kunne let have handlet ind i supermarkedet i dem uden at skamme mig, siger en i panelet.

Sidst men ikke mindst mener testerne, at pasformen er til den lidt strammere side over balder og hofter, men bliver mere afslappet ved lægmuskler og ankler. Med hensyn til størrelsen, så trekker de i den mindre retning, men er langt fra små. Kjøp derfor gjerne din normale størrelse.

RUGGED FLEX PANT, HAGLÖFS

haglöfs dam

Fås i fargerne: Grå/sort og blå/sort.

Velegnet til: Gåture, svampeplukning, dagsvandringer og til en vis grad mer hardføre aktiviteter.

Testdeltagerne tenker:

- Denne modellen er bestemt min testfavoritt! udbryder en testdeltager med det samme.

Udendørsbukserne fra Haglöfs er designet i et lige snit og har et stilfuldt design med grå forstærkninger på en sort baggrund. Taljen har elastik, så du ikke behøver et bælte for at holde dem på plads - spørgsmålet er så, om det overhovedet kan blive bedre end det her?

- Jeg, der er ret kurvet, har altid problemer med taljen på et par friluftsbukser. De sidder normalt aldrig helt helt som de skal, og så skal jeg stramme dem så meget ind med et bælte, at der opstår grimme rynker i stoffet, siger en tester og fortsætter:

- Det kan jeg undgå her. Jeg kan faktisk helt lade bæltet blive derhjemme. Stort pluss!

Buksernes materiale er stort sett meget elastisk, men har stadigvæk forstærkede paneler på forsiden. Det gjør dem bløde og mobile, men tilføjer også en vis grad af holdbarhed til modellen. Du kan med lethed komme ned på knæene i skoven for at plukke svampe uden at bekymre dig om at blive for våd af underlaget.

- Jeg har svært ved at se, hvordan jeg kunne komme til at lave huller og lignende på forsiden af de her bukser. Det betyr, at jeg ikke behøver at være alt for bange for at bruge dem til havearbejde og lignende, siger en testdeltager.

Det er en skam, at bukserne ikke er forstærket på balderne - så kunne du også have sat dig ned for at spise din madpakke ude i skoven uden at skulle være for forsigtig med, hvor du sidder.

- Det beste ved denne modellen er stadig, at jeg kan føle meg litt pyntet, selv om jeg bruker dem til hardt arbeid. Jeg vil sige, at de er en perfekt kombination af pæne og funktionelle.

Test: Utendørs bukser (herrer)

MOSS PANT, DOBSOM

Friluftsbyxor

Fås i farven: Sort.

Velegnet til: Svampeplukning, vandreture og gåture med hunden.

Testdeltagerne tenker:

Testpanelet står i lang tid foran spejlet og tenker over, hvad de ser - er disse afslappede bukser ekstremt stilfulde eller virkelig ret grimme? Det ender med delte meninger.

- Jeg holder på, at de nu er meget fede! Enkel, solid farve og ingen tricks og små finurligheder i form af farverige detaljer. Hvordan kan man gå galt i byen med det? funderer en testdeltager, mens en annen er mere kritisk:

- Det er pasformen, der ikke overbeviser mig. På lårene og balderne sitter de godt og stramt, mens de svajer lidt ud ved lægmusklerne og anklen i noget, der næsten ligner et støvlesnit. Njae, siger jeg!

Ud over uenigheden om designet får Moss Pant fra Dobsom gode karakterer. Ligesom kvinderne i testen opdager mændene også, hvor utroligt blødt og elastisk materialet er.

- Jeg kunne nesten gå ut og løbe i disse bukser - nej, jeg laver ikke sjov! griner en testdeltager.

Med andre ord er de perfekte til alle aktiviteter, hvor du vil opnå fuld bevægelsesfrihed. På den andre siden står det litt værre til på steder, hvor slitage kan være stor.

- Materialet imponerer ikke meg. Forestil dig at save en træplanke over med disse bukser på. Savsmuld vil fremstå som skæl på en sort t-shirt, og hvis jeg river mig i en busk, føles det som om stoffet kan give efter, siger en testperson, men blødgøres kort efter.

- Når det er sagt, så vil jeg stadig bruke disse flittigt på gåture med hunden eller i skoven. De er perfekte til de lejligheder, hvor du vil være mindre skrøbelig end i jeans, men pænere end i arbejdsbukser.

RUGGED FLEX PANT, HAGLÖFS

haglöfs dam

Fås i fargerne: Grå/sort, rød/sort og blå/sort.

Velegnet til: Gåture, vandreture og havearbejde.

Testdeltagerne tenker:

- Haglöfs, now we're talking! udbryder en mærkefikseret testdeltager, der snart får ret med sin entusiasme.

Udendørsbukserne fra Haglöfs står distancen på alle måder. De har grove forstærkninger, der gør dem holdbare nok til endelig at tæmme den der grimme hæk, men også elastisk nok til at bevæge sig i.

- Fås de i flere farger? Jeg vil sandsynligvis bruge dem flittigt, siger en i testpanelet.

Ligesom de kvindelige testdeltagere, så siger mændene, at designet appellerer til dem på alle måder. Derudover er pasformen stilfuld og bærbar med lige snit. Selv størrelsen stort set opfylder, hvad den lover.

- Kanskje er de lidt korte i benene for mig. Havde jeg valgt en mindre størrelse, ville jeg have eksponeret hele mønsteret på mine Happy Socks, siger en testdeltager, der er noget højere end gennemsnittet.

En anden, gårdhavefokuseret testdeltager er ikke lige så hurtig til at løfte buksernes vurdering op til himlen.

- Okay, nu er jeg kræsen. Men erfaringsmessig kan jeg sige, at lommerne er lidt for små og der er for få af dem. I hofternes lommer kan du smide små skruer, muligvis en blyant, i men det er den eneste lomme på låret, der faktisk har plads til de større ting. Det ville have været rart at have en anden rummelig lomme, hvis du skal i haven.

Ud over sådanne bagateller får bukserne gode karakterer for alt fra komfort til ventilationsevne. I taljen er der to elastikker, der giver dig mulighed for at lade bæltet være hjemme, og i bunden kan pasformen justeres med velcro.

- Et godt valg til både turen inn til byen og i naturen. Jeg kan virkelig godt lide dem!

SE MERE: Alle utendørsbukser hos Sportamore