Nya (lite nyttigare) chokladsnacks! Image

Nya (lite nyttigare) chokladsnacks!

Klockan er tre på ettermiddagen og chokladsuget setter inn som på bestilling. Låt godislådan på jobbet vara ifred i dag. Her er tre nye, litt nyttigere, snacks - for deg som elsker sjokolade!


Du vill ha: En sjokoladekaka.

Velg nyheten: Miniriskakor med mørk sjokolade.

Derfor att: De är ekologiska, glutenfria och innehåller endast naturliga ingredienser. De er gjorda på råris och majs och har en hög halt fullkorn och chokladen har en hög kakaohalt på över 60 procent. Riskakorna innehåller trots det inte så mycket näring, men de mättar lite bättre än en chokladkaka och du får i dig betydligt färre kalorier. En miniriskaka med sjokolade inneholder 14 kcal, å sammenligne med 40 kalorier per ruta Marabou melkchoklad. En påse miniriskakor med sjokolade koster 19,50 kr.


riskakor


Du vil ha: En sjokoladedessert.

Velg nyheten: Kvarg med nötchokladsmak, utan tillsatt socker.

Därför att: Kvarg mättar bättre, innehåller mer protein, mindre kolhydrater och fett och inget tillsatt socker. Äter du en hel bytta (150 gram) til mellis får du i deg 85 kcal, äter du i stället lika mycket chokladpudding får du i dig 180 kcal. Du får også en jämnare blodsockerkurva, så att du känner dig


kvarg


Du vill ha: Chokladpraliner.

Velg nyheten: Saltå kvarns mullbär.

Derfor at: Mullbär är rika på C-vitamin, kalcium, magnesium, järn och har ett högt fiberinnehåll. Frukt er inte godis, men kanske är det mest så att du gillar att prassla och pilla med något du kan stoppa i munnen och då kan det här vara ett bra alternativ. Och du som är en godisgris lär inte bli besviken, faktum är att de här goda bären påminner om mjuk vaniljkola. De er dessutom ekologiska! Prisen for en påse mullbär på 125 gram er 42 kroner. Njut med gott samvete!


bär