Årskrönika: Her er proffens favorittmärken 2017

Vi tar en tillbakablick på sporthistoriens gångna år och spanar in vilka märken som våra favoritatleter har föredragit under 2017.

JANUARI: HÅNDVERK

Året begynte med Tour de Ski der Stina Nilsson fra Sverige tok en tredje plassering. Hon vann sammanlagt fyra etapper av sju möjliga, varav tre i distans och en i sprint. Ett märke vi ofta ser på Stina Nilssons skidkläder är Craft som är en stor favorit när det kommer till underställ och träningskläder i gymmet och i skidbacken. Spana inn vårt utbud av Craft HÄR.

APRIL: BAUER

Hockeysäsongen håller igång ända in på våren och i april stod det klart att det var HV71 som kammade hem SM-guldet i hockey, efter att de besegrade Brynäs IF med 4-3 i matcher. Vill du satsa på samma hockeyutrustning som det vinnande laget är Bauer märket för dig. Så se til at matcha handskarna med klubban nästa säsong!

MAJ: BREAD & BOXERS

Hockeysesongen fortsatte, nå på et høyere nivå, og Sveriges herrer tok VM-guld etter et intensivt straffdrama mot Kanada. Plusspoäng fick Henrik Lundqvist i målet som spikade igen totalt och blev matchens hjälte. Frågar du Henrik Lundqvist själv är det så klart hans egna underklädesmärke Bread & Boxers som varit populärast under 2017. Du hittar hela vårt utbud, för både herrar och damer, HÄR.

JULI: ARENA

Sarah Sjöström har tatt mange titler under året. Mest minnesvärt är prestationen i juli då hon både slog världsrekord i 100 meter fritt och tog sitt tredje raka VM-guld i 100 meter fjäril. For sin innsats under året som gått tog hon i höstas emot priset Bästa kvinnliga idrottare från Europa 2017 på Pristagare ANOC Awards, vilket var första gången en svensk friidrottare fick en pris. Selvklart ser vi henne simma i både baddräkt och badmössa från Arena.

JULI: NIKE

Vår favorittfotbollsspelare Neymar Jr fra Brasilien er ikke bare en stjärna på fotbollsplanen, han är nuförtiden även en grym designer. I slutten av juli släppte han sin första signatursko i samarbete med Nike där han hade dekorerat skorna med speciella datum och namn som en hyllning till sin familj, karriär och sitt hemland. I tillegg til fotballsskor for både juniorer og seniorer finner du også treningsplagg for juniorer, så at dine barn kan kicka fotball som Neymar Jr! HÄR finns vårt utbud av hans Nike-kolleksjon.

Les mer: Neymar Jr släpper sin första fotbollssko

AUGUST: REEBOK

Högintensiv träning som CrossFit blir bara hetare världen över och under augusti var allas blickar på USA och Reebok CrossFit games. Etter hård träning under hela våren och sommaren möttes världens främsta och mest vältränade atleter. På den kvinnliga sidan var det australiensaren Tia-Clair Toomey som kämpade sig upp på förstaplatsen! En atlet som gärna tränar och tävlar i Reebok, ett av de främsta märkena för CrossFit entusiaster.

NOVEMBER: ADIDAS

Som at VM-guld i hockey ikke var nok for Sverige slo herrlandslaget ut Italia i kvalet til fotball-VM 2018 i november. Sverige höll nollan under deras andra möte och fick därmed en biljett till Ryssland nästa sommar. Bortsett fra at Sverige höll nollan kanske du också spanade in Ola Toivonens fotbollsskor från Adidas? Hos oss finner du Nemeziz 17.1 FG i både hvitt og oransje.

DESEMBER: FISCHER

Selvklart avsluttes året på samme måte som det begynte, med skidåkning i fokus. Charlotte Kalla gjorde det igjen - i begynnelsen av desember tok hun sesongens tredje verdenscupseger i favorittdistansen 10 kilometer fritt i italienske Toblach. Selvklart på skidor fra Fischer! Spana inn vårt skidpaket från Fischer med skidor, längdpjäxor och längdbindning.

LÄS MER: Vägen til Vasan - så ska du träna

LÄS MER: Så skal du klä dig när du åker längd