Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu Image

Tre dunjackor, tre stilar – jacktrenderna just nu

Dunjackan är ett klassiskt ytterplagg som bor i nästintill varje hem i de nordiska länderna. Trots att detaljerna skiljer de olika modellerna åt har de tre saker gemensamt: de värmer, är snygga och lätta att tycka om. 

Så fort temperaturen sjunker och jackorna får en större roll i våra outfits får ofta funktionen gå före stylingen. Men det ena behöver inte utesluta det andra! Reebok, som tidigare dominerat i CrossFit-boxen, gör även trendiga dunjackor som håller dig varm under de småkyliga månaderna. 

– Det är fluffiga dunjackor med snygga detaljer kring dragkedjan som man verkligen fastnar för just nu. Vi har även en modell med en stor krage som är riktigt populär, säger Maria Bergehamn, produktexpert på Reebok. 

De nya dunjackorna från Reebok har alla ett yttermaterial som består av återvunnen polyester, samt är fodrade med dun och fjäder. 

– När du väljer dunjacka tycker jag att du ska satsa på en modell med en detalj som sticker ut, som en stor krage eller fickor som har det lilla extra. Men välj inte allt på en och samma gång! 

Svårt att veta hur du ska styla din dunjacka? Här är expertens tips! 

#1. Maxa puffigheten 

Reebok dunjackaMatcha din ljusrosa jacka med ett par sneakers i samma kulör. 

Stor krage möter puffig passform – den korta dunjackan är här för att stanna. Redan för ett par år sedan började den korta modellen synas allt mer hos en yngre målgrupp och nu har den spridit sig till övrig population. Här har vi en riktig trendsättare för en cool look på stan. 

– Det här är basgarderobens måste. Är du på jakt efter en ny jacka är det helrätt att satsa på en modell med stor krage. Det är dessutom väldigt skönt runt halsen under de kallare dagarna, säger Karin Westerberg på Reebok och fortsätter: 

– Matcha gärna en ljusbeige jacka med ett par sneakers. På benen funkar träningstights lika bra som jeans eller kostymbyxor. Ta fasta på jackans mångsidighet och dra på dig den vid flera tillfällen – som till jobbet, shoppingrundan på stan eller till helgens festligheter. 

Supertipset: Addera en svart magväska att ha tvärs över överkroppen.  

#2. Långa längder

Reebok dunjackaDe långa dunjackorna är årets stora jacktrend, och vi kommer bara se allt längre modeller framöver. 

Just nu råder en stor trend i form av puffer jackets, de långa dunjackorna. En dunjacka ska med andra ord gärna gå ända ned till knäna och vara väldigt oversizead. Reebok har skapat en lite mer vardagsvänlig puffer jacket i form av en medellång dunjacka som är den perfekta "gå ut med hunden"-jackan. I och med att modellen går ned något över höfterna värmer den mer än vad en kort modell gör. 

– Årets stora jacktrend måste väl ändå vara den längre dunjackan? Det är dessutom den mest bekväma trenden! Både snyggt, värmande och praktiskt. Ett säkert kort när du ska uppdatera höstgarderoben.

Supertipset: Toppa din look med en neonmössa – det finns inget bättre än att kombinera en trend med en annan! 

#3. Sportiga influencer

Reebok dunjackaSportigt och modernt i rött – en dunjacka i klassisk modell funkar lika bra på stan som till gymmet. 

Du som lever i dina träningskläder och vill ha en jacka som funkar lika bra för en fika på stan som till och från gymmet kommer att älska den här jackmodellen. Något mindre packat dun än i den korta dunjackan, samt med en praktisk huva och en clean skärning. En linerjacka när den är som bäst! 

– Om du vill sticka ut kan du välja en röd jacka som anammar en sportig streetlook. Mitt tips är att matcha en sportig och modern dunjacka med sportswear-plagg som på bilden! 

Supertipset: Matchande träningsoverall och chunky sneakers blir grädden på moset till denna jacka! 

SHOPPA HÄR: Nyheter från Reebok

LÄS MER: Rätt i set! Här är säsongens hetaste träningskläder

LÄS MER: Topp 3 hetaste träningstrenderna just nu