Nike Superrep Cycle – nya spinningskon för dam och herr Image

Nike Superrep Cycle – nya spinningskon för dam och herr

Få ut mer av träningspasset på spinningcykeln med Superrep Cycle. Här är allt du vill veta om nya spinningskorna från Nike! 

Hur glada är inte vi som fått in Nikes nya spinningsko på Sportamore? Superrep Cycle är en renodlad spinningsko som har utvecklats för atleterna i spinningsalen som vill ta träningen till nya höjder. 

– Om du idag cyklar i ett par vanliga skor så kommer morgondagens spinningpass i Superrep Cycle ge en helt ny känsla. I stället för att du bara trampar nedåt och i största utsträckning använder framsida lår så kommer du i stället kunna få en mer cirkulerande pendling där du både trampar nedåt och drar uppåt. Det kommer resultera i dels en jämnare aktivering av lårmusklerna och rumpa samt även en högre fart med mindre ansträngning, säger André Egilie, produktexpert på Nike.  

Superrep Cycle är designad med ventilation och kraftfördelning i fokus. Yttersula har exempelvis en fullängds plastplatta för att jämnt fördela kraften av varje pedaltag över hela foten. Sulan har även cut outs för att ge ventilation underifrån och en ventilerande ovandel i tunn mesh. De två rejäla kardborrebanden på ovansidan låser foten ordentligt i skon.

– Allt för att du ska få den bästa möjliga känslan och kraftfördelning över hela foten. 

Nike Superrep cycleFästen för att fästa klossarna ingår i köpet, men precis som med alla cykelskor får du köpa klossarna separat. Här hittar du Superrep cycle för dam och herr

Hur ska ett par spinningskor sitta på foten? 

– När vi pratar passform skulle jag säga att det är bra med en liten marginal fram vid tårna, anledningen till det är för att du inte vill att skon ska sitta överdrivet tight när du kliver in i spinningsalen, säger André Egilie och fortsätter: 

– Skon i sig är väldigt styv i ovandelen. När du kör ett spinningpass belastar du fötterna väldigt mycket och är det ganska varmt i salen. Båda de faktorerna gör att foten sväller relativt fort. Därför vill du ha lite rum i skon, utan att den för den delen glappar. 

Vem riktar sig Nike Superrep Cycle till? 

– Den passar givetvis alla typer av spinningatleter! 

Hur fäster man spinningskor? 

– Det är en sko som du klicka fast i pedalerna, skorna har både SPD och SPD-SL fästen där det förstnämnda (SPD) är det som nästan uteslutande finns på spinningcyklar världen över. 

Superrep Cycle i korta drag: 

  • Hög andningsförmåga.
  • Jämn kraftfördelning över foten.
  • Clean design.

SpinningskoNike Superrep Cycle har fästen för både SPD-SL (de tre runda hålen) och SPD-klossar (de två avlånga hålen). Men eftersom majoriteten av alla gym har SPD-pedaler är det att föredra. 

Så vet du vilka klossar du ska köpa: 

Början med att titta i produktbeskrivningen till den spinningsko du är intresserad av för att ta reda på vilket typ av fäste skon har. Det finns tre versioner; SPD, SPD-SL eller fäste för både och (som den här spinningskon har). Om du inte hittar infon kan du enkelt lista ut det genom att titta under spinningskon. 

  • SPD: Funkar endast med kloss som har två skruvar.  
  • SPD-SL: Funkar endast med kloss som har tre skruvar. 
  • SPD och SPD-SL: Funkar lika bra att ha kloss med två skruvar som kloss med tre skruvar. 

SPD-pedaler är den vanligaste formen som finns på de flesta gym. Är du osäker på vilka pedaler ditt gym använder sig av kan det vara klokt att ringa och fråga. 

SHOPPA HÄR: Cykelskor 

LÄS MER: Få ut mer av spinningen med spinningskor