Sommarens fem bästa padelracket Image

Sommarens fem bästa padelracket

Ska du köpa nytt padelracket och vill veta vilket som är bäst i test? Vår padelexpert hjälper dig! 

Vi på Sportamore har ett stort padelsortiment och oavsett om det gäller skor, bollar, racketar eller väskor så köps allt in av vår inköpare Anton Spångberg, som också tävlar i padel. Han har plockat ut sina favoritpadelracket från alla våra märken, för att du enklare ska kunna välja ett racket som passar just dig.

– När du ska köpa ett padelracket måste du först bestämma dig för vilken typ av kärna du vill ha. Antingen väljer du en mjukare variant som ger mer fart, eller en hårdare kärna som i stället ger mer kontroll, säger han. 

Rent generellt så passar en mjukare kärna nybörjare och medelbra spelare bäst, medan hårdare kärna är rätt för dig som är en mer erfaren padelspelare. 

Det andra du ska tänka på är vilken form på racket du ska välja: runt, droppformat eller diamantformat. 

– Runt racket är den lättaste varianten. Droppformat är ett bra val för dig som är medelgod spelare. Diamantformade racketar är svåra att spela med, men är riktigt kraftfulla om du kan hantera dem. 

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud av padelracktet

Guide till: Adipower Soft 20, Adidas

Padelracket adidas

Sammanfattning: Adidas flaggskepp, Ale Galans vapen.

Sportamores padelexpert Anton Spångberg säger:

Det här är ett av marknadens populäraste rackets som passar en spelare som vill ta nästa kliv i sin padel, eller dig som redan är vass. Men det kräver sin ägare. Mjukare än många andra topprack och ger dig grym fart när du trycker på. Ett stort plus är att du får en fin touch runt nätet. Men samtidigt tycker jag att det här offensiva racket gör sig väldigt bra runt bakglas och i ditt egna hörn. Fart och kontroll, i perfekt symbios. 

Guide till: Hack Control 20, Bullpadel

Padelracket bullpadel

Sammanfattning: Kanske marknadens bästa kontrollracket. 

Sportamores padelexpert Anton Spångberg säger:

Det här är ett runt racket som ger mycket kontroll och lite fart. Det betyder att du själv måste generera fart på bollen, eftersom hela racket är som en stor sweetspot. Men när du väl väljer att sätta fast, så får du en bra fart. Detta Bullpadel-racket är väldigt skönt för en defensiv spelare, fantastiskt för dig som gillar att kämpa längs baslinjen och som inte kör så mycket overhead framme vid nät. Alla kontrollracketar kan en nybörjare spela med, men även du som är en avancerad spelare kan använda det här. Stort plus för den breda och sköna handledsremmen.

Guide till: Delta Hybrid 360, Head

Padelracket head

Sammanfattning: Fart, fart, fart. Här ska det smälla! 

Sportamores padelexpert Anton Spångberg säger:

Ett diamantformat racket som passar dig som eventuellt kommer från tennisen, du kommer gilla det här. Racket har en hög balans och en sweetspot som ligger högt upp. Ett extra plus är att modellen har graphene i hela racket som reducerar vibrationer i armen. Allt det där gör att det här fartracket till en vinnare för dig som ofta vill trycka på lite extra i matchen. Bomba på!  

Guide till: Canon Carrera, Varlion

Padelracket Varlion

Sammanfattning: Racket för sig som gillar att styra spelet! 

Sportamores padelexpert Anton Spångberg säger:

Ett attackrack för dig som vill styra spelet med fart och kraft. Det är inget för den defensiva spelaren som främst vill stå vid bakglas och spela kort. Jag skulle säga att det är ett supertekniskt racket som ger dig extra fart i varje smash. Fin och skön struktur i ytskiktet för mer bite i bollen. Förbered motståndet på att springa ur buren, för här kommer det definitivt smälla!

Guide till: Hybrid Pro, Asics

Padelracket Asics

Sammanfattning: Ett bra racket för dig som spelar ett blandat spel. 

Sportamores padelexpert Anton Spångberg säger:

Det här är ett relativt stumt racket som känns genuint i handen från första stund. Du får en stor sweatspot och grym kontroll med det här stilrena racket från Asics. Den stora träffytan ger dig som kanske inte alltid träffar perfekt ett enklare racket. Perfekt för dig som spelar ett avigt spel och vill blanda offensiv med defensiv. Modellen ger lika delar kraft som kontroll! 

SHOPPA HÄR: Alla våra padelracketar

 LÄS MER: Bäst i test: Padelracket 2020