New in: Adidas fotbollssko X Ghosted Image

New in: Adidas fotbollssko X Ghosted

Äntligen! Här är X Ghosted – den nya versionen av Adidas kusligt snabba fotbollssko.

För att du ska kunna prestera på topp krävs en fotbollssko som matchar din spelstil. X Ghosted är modellen för strikern som har siktet inställt mot mål. Läs vidare för att lära dig allt om hur favoritskon Adidas X har uppdaterats!

Redan shoppingsugen? Här hittar du alla våra fotbollsskor för damer och herrar.

Varför ändra ett fungerande koncept? Lite så resonerar Adidas i frågan om många populära fotbollsskor, bland annat modellen X, som funnits med sedan 2015.

– Adizero F50 är ursprunget till X. Det var en fotbollssko med låg vikt och minimalistisk känsla. X lanserades första gången 2015 och blev då direkt den snabbaste fotbollsskon vi har, berättar Stefan Rehn, produktexpert från Adidas.

Om du blev förälskad i någon av de tidigare versionerna av X kommer du även falla pladask för nya X Ghosted. Favoriten har åldrats likt fint vin.

– X Ghosted är tunnare och lättare än vad tidigare versioner varit. Den har också fått sig en makeover i form av en ny transparant ovandel.

xHur snygg är inte nya fotbollsskon X Ghosted för juniorer? Den är true to size, så köp din vanliga storlek på fotbollsskor så kommer den sitta som en smäck. 

Så sticker X Ghosted ut ur utbudet

Den nya fotbollsskon finns tillgänglig i olika prislägen, för att du ska kunna hitta en version som passar just din nivå, och din plånbok. 

– Den här fotbollsskon passar den offensiva spelaren som går mer på precision än på kraft. Den passar alltså dig som är en striker, oavsett nivå. 

Är du inte den snabba spelartypen finns mängder av andra populära fotbollsskor med Adidas logga på, varav minst en passar din spelartyp.

– X är den fotbollssko i utbudet som är allra snabbast, medan exempelvis Predator står för maximal bollkontroll. Nemeziz har ett större fokus på rörlighet och sist men inte minst har vi Copa, vars ledord är komforten. Det är världens mest sålda fotbollssko, berättar Stefan Rehn och fortsätter:

– Men vi försöker designa olika egenskaper hos olika skomodeller, för att de ska passa olika spelartyper. Genom att hitta en sko som passar just dig får du ut som mest!

LÄS MER: Guide! Hitta rätt fotbollsskor från Adidas

Kända fotbollsspelare som spelar i X Ghosted

I höst kan du se flera kända ansikten spela i den nya fotbollsskon.

– På herrsidan är det framförallt Mohamed Sala i Liverpool och Gabriel Jesus från Manchester City. Den damspelare som du kommer kunna se med X Ghosted på fötterna är Vivian Miedema i Arsenal.

Så till det klurigaste av allt när det kommer till att shoppa skor online. Vilken storlek ska du klicka hem? 

– X är normal i storlek, men man ska veta att den är en något mer fotnära i passformen än övriga Adidas-fotbollsskor. Har du till exempel 42 i andra Adidas-skor så funkar 42 också i X, även om den kan kännas tight.

Vilken fotbollssko från Adidas passar dig?

  • För den sabba spelaren… är X Ghosted helt rätt val. Den senaste upplagan av superskon är nu dessutom snabbare (och snyggare) än någonsin!
  • För dig som vill ha maximal kontroll över spelet… är det Predator Mutator som gäller! I våras dök favoriten upp i sortimentet med en helt ny ovandel av gummifjäll, som designats för att ge bästa grepp på bollen.
  • För spelare som vill glida genom motståndarförsvaret som en virknål… är Nemeziz ett utmärkt val. Det är den smidigaste fotbollsskon från Adidas!
  • För dig som prioriterar komfort och magisk känsla... finns ingen bättre fotbollssko än Copa, som hängt med i utbudet sedan 70-talet. Det gör den till världens mest sålda fotbollssko – inte illa!

SHOPPA HÄR: Alla fotbollsskor

LÄS MER:  3 steg till att hitta rätt fotbollssko