Kan jag ha sneakers på bröllop? Image

Kan jag ha sneakers på bröllop?

Bröllopssäsongen är i full gång och det blir allt svårare att veta vad man bör ha på sig för att anses vara rätt klädd. Är det okej att ha sneakers på bröllop? Modeexperten svarar!

När det vankas bröllop finns det oftast en tydlig dresscode att följa. Är det kavaj eller mörk kostym som gäller, är det just det som förväntas bära av de manliga gästerna medan kvinnorna bör bära en klänning, kjol eller byxdress som är lite finare än en vardagsoutfit, men det behöver inte vara en långklänning likt den du bar på skolbalen. Är det däremot smoking som gäller är det mörk smoking eller frack för männen och en finare långklänning för kvinnorna som förväntas.

Men vad ska du ha på fötterna? Är det ett måste att plocka fram finskorna när det vankas bröllop eller är det okej att matcha din kostym eller klänning med ett par sneakers?

- Jag skulle själv inte välja att bära sneakers till bröllop. Det känns lite nedklätt för sammanhanget tycker jag. Däremot är mitt bästa tips inför bröllop att ha med sig ett par sneakers att byta om till. Hej då skoskav, hej dans till inpå småtimmarna, säger Emma Blomberg, moderedaktör på Baaam, och fortsätter:

- Kan du ändå inte slita dig från dina sneakers, det viktigaste är ju ändå att du känner dig bekväm, tycker jag du ska satsa på ett par lite mer festliga modeller.

Är sneakers ditt förstahandsval har Emma Blomberg ett par tips på hur du hittar rätt modell. Låt de stilrena och enkla tygskorna få stanna hemma och kör, precis som resten av din bröllopsoutfit, på ett par skor som har det lilla extra.

Sneakers bröllopSneakers eller inte? Om du väljer ett par bekväma skor framför klackarna till bröllopet tipsar modeexperten om starka färger, mönster och detaljer.

- Det är kul att satsa på ett par detaljrika modeller och gå loss på festkänslan. Till exempel detaljer i strass, ett par i guld kanske? Eller glitter? Kör på färg och stora mönster. Våga vara lite lekfull och låt skorna ta plats. Att det händer något extra, liksom. Annars är det alltid snyggt att färgmatcha med din övriga klädsel.

Sneakers, tygskor, platå? Valen av sneakersmodeller är många, men det finns något som får dig att både sticka ut och vara trendigast på bröllopet.

- Chunky sneakers är fortfarande väldigt trendiga att matcha till just klänning och kjol, det är även sneakers med högre sula. Så det kan vara ett kul alternativ till dansen!

Emma BlombergEmma Blomberg tipsar om att ha med ett par sneakers i väskan när du går på bröllop för att kunna byta till något bekvämare in på småtimmarna.

SHOPPA HÄR: Sneakers för alla tillfällen

LÄS MER: Därför är fruktmönster trendigast på beachen

LÄS MER: Så stylar du din crop top