Äntligen! Nu är det säsong för solglasögon igen Image

Äntligen! Nu är det säsong för solglasögon igen

Går det att ha för många solbrillor? Svar: Nej! Nu är det dags att införskaffa sommarens bästa accessoar. Här är årets hetaste trender. 

Ett säkert vårtecken är när samlingen av solglasögon tas fram igen efter att ha samlat damm under vinterhalvåret. Solglasögon är inte bara det bästa skyddet mot solens starka strålar, utan också den snyggaste accessoaren till sommarens alla outfits och aktiviteter.

SHOPPA HÄR: Hela vårt utbud av solglasögon

Hur ska våra solglasögon se ut i vår och sommar?

– Solglasögon med spegelglas i olika färger och varianter blir allt populärare, och färgen på spegelglaset kan gärna matcha outfiten. Samtidigt ser vi att mer neutrala färger, som grå eller bruna glas också fortsätter vara trendigt. När det gäller solglasögon till vardagsbruk kombineras exempelvis plastramar med metall igen, och vi ser även ett allt större utbud av solglasögon med dubbla bryggor, säger Andreas Gravdal på Oakley och fortsätter:

– Runda och rektangulära ramar är fortfarande storsäljare och vi ser att man fortfarande vill ha en någorlunda diskret look med exempelvis mattsvarta och bruna bågar. När det gäller sportglasögon ser vi att trenden går mer mot större ramar med tonade glas samt att det är populärt med diskreta detaljer, som att den lilla örstrumpan i slutet av bågarna ska matcha de färgade glasen eller ramarna.

Vilka trender har vi tröttnat på?

– Enorma glasögon lämnar vi gärna kvar i tidigare säsonger. Solglasögonen ska skydda dina ögon samtidigt som de såklart är snygga, men ditt ansikte ska inte försvinna helt bakom dem! Skalmar med alltför många överflödiga detaljer på sig går också bort, de ska vara relativt stilrena och enkla, det är glasen och bågarna som ska göra jobbet.

Bågarna med dubbla bryggor

le specsStilrena Demo Mode från Le Specs har bågar och spegelglas som går i samma färg. Fint! Rekommenderat pris 599 kronor.

state of wowMed solglasögonen Scala från State of Wow får du en skön blandning av svart plast, silvrig metall och bruna glas. Rekommenderat pris 199 kronor. 

dr zipeEn diskret look med en trendig dubbelbrygga i metall får du med de helsvarta glajjorna Twist från Dr. Zipe. Rekommenderat pris 299 kronor.

Plastic fantastic

le specsI lyxiga Halfmoon Magic från Le Specs ligger all fokus på de stora bågarna som ger dig en kattig look. Rekommenderat pris 549 kronor. 

le specsDe härliga brillorna Hey Macarena från Le Specs är en av deras storsäljare – och vi förstår varför. De är moderna, stilrena och passar till allt. Rekommenderat pris 599 kronor.

Dr ZipeDe fina rosaröda solglasögonen Loner från Dr. Zipe är så fina att vi vill matcha dem med en lika fin, rosa outfit. Rekommenderat pris 299 kronor. 

oakleyStorsäljaren Frogskins från Oakley i mattsvart är en klassisk ikonmodell från 80-talet med trendigt spegelglas. Rekommenderat pris 1 395 kronor. 

Stilrena metallics

state of wowDean Aviators är klassiskt stilrena pilotbrillor med grått spegelglas och silvriga bågar från State of Wow. Rekommenderat pris 249 kronor.

appertiffSolglasögonen Safe från Appertiff är retroballa och kan mycket väl ha säsongens coolaste mix av bågar och glas. Rekommenderat pris 249 kronor. 

apertifBrillorna Ackbar från Appertiff är en mix av bambuträ, metall och plast. Resultatet är riktigt snyggt - och det medföljer dessutom senilsnören. Rekommenderat pris 399 kronor.

LÄS MER: Sneakersväder! 8 gråa godbitar för damer
LÄS MER: Vårens finaste pastellrosa sneakers 2018
SHOPPA HÄR: Hela vårt utbud av Oakley