Äntligen! Här är nya Reebok CrossFit Nano 8.0 Image

Äntligen! Här är nya Reebok CrossFit Nano 8.0

Kan vi kicka igång det här året på ett bättre sätt än med efterlängtade Reebok CrossFit Nano 8.0? Här är allt du behöver veta om din nya favoritsko.

Precis som Iphone-älskare väntar med spänning på den nya Apple-luren suktar alla CrossFit-atleter efter Reeboks nya Nano-skor. Och väntan är äntligen över! Här är allt du behöver veta om nya Reebok CrossFit Nano 8.0.

Hur skiljer sig Nano 8.0 från tidigare modeller?

- Nya Nano 8.0 har självklart de vanliga egenskaperna som alla Nano-skor har, som bred tåbox, lågt drop och slitstark sula. Men med Nano 8.0 har vi förbättrat de egenskaperna ytterligare för att få fram en ännu bättre och skönare sko, säger Maria Bergehamn på Reebok.

Vilka är förbättringarna?

- En ny "bootie"-konstruktion som ger stabilitet och komfort, mer dämpning i framdelen av skon för att göra löpdelen i CrossFit mer behaglig och en förbättring i mellansulan. Materialet på skons ovandel har även förbättrats för att göra det mer följsamt och för att få en bättre andningsförmåga och högre slitstyrka. Och slutligen har yttersulan och Rope-Pro delen på skon fått ett nytt mönster som förbättrar greppet.

Hur eftertraktad är den nya Nano-skon?

- Det är alltid en hajp kring lanseringen av Nano-skor, vilket är riktigt härligt. Oftast är utseendet på skon hemligt in i det sista så både atleter och alla på Reebok måste hålla det hemligt. Men den här gången lät vi atleterna visa upp skorna i sina sociala medier innan lanseringen, så redan innan släppet kunde vi känna av trycket!

CrossFit Nano 8.0Hos oss hittar du nya Nano 8.0 i svart för herr och i vitt för dam. Rekommenderat pris är 1 295 kronor.

Passar skon bara för CrossFit-atleter?

- Reebok Nano 8.0 är skon med stort S inom CrossFit, så om du tränar det är den här modellen ett självklart val. Däremot passar Nano 8.0 givetvis för alla som tränar, oavsett om det är HIIT, gym tai andra multirörelsedrivna träningsformer. Den nya skon är en del av ett arv som står för någonting genuint och det är vi stolta över.

Vilka ligger bakom den nya modellen?

- Först och främst Reeboks produktteam i Boston i USA. De tar i sin tur hjälp av CrossFit-atleter för att fånga upp detaljer om förbättringar. Jag kan avslöja att produktutvecklingen kring Nano 9.0 innefattar fokusgrupper för att höja nivån ännu mer, men det får ni höra om senare.

LÄS MER: 40 minuter CrossFit-pass att köra i helgen

LÄS MER: Därför är yoga bra för dig som tränar CrossFit