Nya löparskon Saucony Freedom 3 är här Image

Nya löparskon Saucony Freedom 3 är här

Landar du på mellan- eller framfoten? Då är nya löparskon Saucony Freedom 3 med 4 millimeters drop något för dig!

Har du sprungit i Sauconys löparskor tidigare kommer du glädjas åt att den neutrala skon Freedom precis lanserats i ny upplaga. Den tredje versionen av skon finns i skrivande stund hos oss på Sportamore och vi har tagit hjälp av Sauconys produktexpert Agne Karlsson för att ta reda på varför du borde klicka hem skon.

SHOPPA HÄR: Löparskor från Saucony

- Freedom 3 är en lättare och mer flexibel löparsko än årets succé Saucony Triumph 17 som vunnit alla tester denna vår i exempelvis Runners World Editors Choice och Testfakta, säger Agne Karlsson.

Den nya skon är uppbyggd på samma sätt som Triumph 17 men har en lägre sulhöjd (27,5/23,5 millimetriä jämfört med Triumph 17 som har 33,5/25,5). Freedom 3 har även ett lägre drop på 4 millimeter mot Triumph 17 som har 8 millimeter.

- Den har dessutom fått en ny hälkappa för ökad passform och stabilitet. Men den främsta nyheten är att skon har en helt ny mellansula.

Saucony Freedom Iso 3Freedom 3 är en neutral löparsko som finns för både dam och herr.

Saucony har länge legat i framkant när det kommer till dämpning, med sitt eget material Everun som inte påverkas av varken kyla eller värme, utan håller samma form kilometer efter kilometer. Nya Freedom 3 har, jämfört med föregångaren Freedom Iso 2, fått en vidareutvecklad dämpning bestående av nya PowerRun+. Dämpningen är 28 procent lättare och fem procent mer stötabsorberande än föregångaren, med andra ord marknadens just nu mest energiåtergivande material.

- Du känner igen flexibiliteten och följsamheten från Freedom Iso 2, som ger foten full rörlighet från isättning till frånskjut. Även ovandelen med sin elastiska mesh som gör att skon sitter som en strumpa på foten är kvar.

För dig som vill förändra din löpteknik

Freedom 3 erbjuder en optimal frihetskänsla och passar till både tempo- och distansträning. Den riktar sig till drivna löpare som ser löpningen som sin huvudsakliga träning, eller löpare som vill förändra sin löpteknik.

- Dels passar skon väldigt bra för löpare med mellan- och framfotsisättning men den gör sig även bra som en teknikträningssko för att komma ned på mellanfoten och få ett skonsammare löpsteg. Eftersom skon har ett lågt drop är det lättare att förändra sin löpteknik och få in foten under höften när du springer och på så sätt gå från hälisättning till mellanfotsisättning, säger Agne Karlsson och fortsätter:

- Om du har en tydlig hälisättning skulle jag inte rekommendera Freedom 3 som en mängdträningssko eftersom sulhöjden är lägre än i exempelvis Triumph 17, som är ett bättre alternativ.

LÄS MER: De 3 vanligaste fotisättningarna vid löpning

Saucony Freedom Iso 3Den nya löparskon från Saucony är en snäll sko med väldigt mycket stötdämpning.

Har du rätt löpteknik och är en mellan- eller framfotslöpare kan du bedriva all form av löpträning i Freedom 3.

- Låg vikt i kombination med riktigt mycket dämpning och enerigiåtergivning skapar en riktigt roligt löpupplevelse!

Löparskorna du borde ha i din garderob:

  • En tävlingssko om du är intresserad av att delta i lopp. Nya serien Endorphin med skor som Endorphin Pro och Endorphin Speed som lanseras under sommaren 2020 är ett tips.
  • En trailsko för pass off road. Modellen Peregrine 10 är en underbar trailsko som fungerar på de allra flesta underlag samt har en riktigt bra responsiv dämpning. Finns för dam och herr.
  • Nya Freedom 3 för både mängdträning och tempopass.

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud av löparskor

LÄS MER: Vilken storlek ska jag ha på mina löparskor?

LÄS MER: Därför behöver du olika typer av löparskor