Nya Nike Air Zoom Structure 20 är ännu mer stabil Image

Nya Nike Air Zoom Structure 20 är ännu mer stabil

Pronerar du och vill ha en stabil löparsko med mycket stöd? Då kan nyheten Nike Air Zoom Structure 20 vara den perfekta skon för dig!

Nike Air Zoom Structure-serien med löparskor är känd för sin stabilitet. Och nu har den nyaste versionen av skon lanserats! Om du jämför Nike Air Zoom Structure 19 med Air Zoom Structure 20 är det väldigt mycket som är nytt. När Nike utvecklade den nya, uppdaterade löparskon hade de ett tydligt mål:

- Vi ville göra den till den bästa pronationskon på marknaden, säger Stine Tomb, produktspecialist på Nike.

Om du har en fot som pronerar mycket så innebär det att när du springer så hamnar mycket av vikten på fotens insida och att ditt löpsteg viker sig inåt. Då kan det kännas skönt att välja ett par stabila löparskor.

- Med mycket stöd blir det ofta mindre löpkänsla och skon kan kännas klumpigare, därför var just komforten i fokus nu.

För att göra Air Zoom Structure 20 smidigare tog Nike bort en del av stödet i mellansulan och arbetade i stället med att skapa en bättre geometri i den, vilket påverkar stabiliteten enormt mycket.

- Ändringen här blev att vi gjorde mellansulan lite bredare i framfoten och hälen samt att vi också vinklade till den lite annorlunda så den "står stadigare" mot marken. Samtidigt gjorde vi ovandelen mycket stabilare genom att vi lägga till dynamic fit, som kan jämföras med en hand som greppar runt foten.

Vilken typ av löpare passar dessa skor för?

- Air Zoom Structure 20 passar utmärkt för löparen som vill ha mer stöd under löprundan. Detta är en pronationssko som har en mycket responsiv löpkänsla.

Hur känns de att springa i?

- Efter uppdateringen är det här en sko som ger högsta stabilitet för pronation och som samtidigt har en fantastisk löpkänsla. Structure ligger i vår kategori för "Run faster" och dess Air Zoom-kudde i sulan gör att den är mycket responsiv. Sammantaget gör det här Air Zoom Structure 20 till en perfekt sko för att ha på dina snabbare lopp eller för dig som vill ha en lite mer responsiv sko på dina längre löprundor.

Hur är de storleksmässigt?

- Storleksmässigt ska de vara samma som Structure 19. Men som med alla löparskor rekommenderar jag att du går upp åtminstone en halv storlek jämfört med dina vanliga sneakers.

nike air zoom structure 20Nike Air Zoom Structure 20 finns för både män och kvinnor.

LÄS MER: Löparskotest: Nike Air Zoom Structure 19

LÄS MER: LÄSMER: Därför ska du inte ha löparskor när du tränar på gymmet