Trendspaning: Sandaler för sommaren 2019 Image

Trendspaning: Sandaler för sommaren 2019

Vare sig du ska gå i sand på stranden eller behöver en enkel sko att matcha till din outfit en varm sommardag så finns det en sandal som passar. Här är de senaste sandaltrenderna 2019!

Skinn eller EVA-material? Maxad komfort eller trendig design? Oavsett tycke och smak garanterar vi att du kommer hitta något för just dig bland de här somriga sandalerna. Sportamore har allt från klassiska Birkenstock till nytt och spännande från Marc O'Polo! Spana in sommarens sandaler nedan.

Säkra kort

Ju varmare det blir desto mer tacksam kommer du att vara för de här lediga sandalerna. Här följer tre klassiska modeller som är lika bekväma som de är snygga att göra stan i.

Scholl, Moldava

Scholl Moldova
Sandalen från Scholl är en räddare i nöden för alla som tröttnat på sandaler utan dämpning, men som inte vill kompromissa med designen. Scholl Moldava har ett ordentligt stöd för fotvalvet, mjuk dämpning samt är förhöjd baktill för extra komfort. Ovantill är remmarna justerbara och går att anpassa efter dina fötter. Sandalen är tillverkad helt i skinn och finns i gul och vit. Rekommenderat pris 849 kronor.

Cruz, Whitehill Cork Sandal

Cruz sandaler
Sandalen från Cruz är också en mycket stilren och klassisk modell som vi helt klart känner igen! Mellansulan är gjord i kork, och ovanpå finns två spännen som gör att passformen går att justera. Innersulan är extra vadderad i hälen för att öka komforten och yttersulan är tillverkad i ett slitstarkt gummi. Whitehill Cork Sandal finns i vit och svart. Rekommenderat pris 599 kronor.

Wyte, Alice

Wyte Alice
Även modellen Alice från Wyte är en stilren sandal som påminner en hel del om skon från Cruz. Till skillnad från Whitehill Cork Sandal så är Alice inte tillverkad i skinn, även om det ser ut så. Förutom att den är anpassningsbar så är priset en stor fördel med den här modellen, vars rekommenderade pris bara är 249 kronor.


Något lite extra

Om ovan modeller inte riktigt är tillräckligt piffiga så kanske något här nedan passar dig bättre. Här är tre sandaler vars tillverkare gått all in för designen. 

Birkenstock, Arizona

Birkenstock Arizona

Birkenstocks sandaler är kanske trots allt de allra mest klassiska i sortimentet, men just den här kommer med en liten tvist. Arizona finns i tre neutrala färger: svart, vit och rosa, men varför inte slå på stort och klicka hem modellen i den här futuristiska silvernyansen? Liksom alla Birkenstocks sandaler har Arizona dessutom en anatomisk fotbädd och ger skön avlastning för dina fötter. Rekommenderat pris 1 095 kronor.

Alexda, Nuurl

Alexda Nuurl
Prisvärt och snyggt! Axelda har tagit en enkel korksandal, men lagt till en ytterligare dimensionen i dess design. Modellen Nuurl finns i tre färger: svart, vit och rosa, varav den rosa helt klart sticker ut i rätt riktning. På ovansidan finns ett justerbart band för optimal passform, men också mönster som bryter mot hur en sandal normalt ser ut – mycket uppskattat. Rekommenderat pris 299 kronor.

Marc O’Polo, Napa Cross Suede

Marc O'Polo sandal

Den här sandalen är kanske inte rätt modell för att gå ned till stranden i, men den gör sig desto bättre en varm sommarkväll på stan. Modellen från Marc O'Polo har en ordentlig och komfortabel sula i gummi, medan ovansidan är gjord i vågad, men snygg mocka. Napa Cross Suede har inga justerbara band, men sandalen kommer i färgerna rosa och brun. Rekommenderat pris 999 kronor.


För dig som värdesätter komforten

Om du ska ha med dig din nya sandal till beachen är det bäst att du tar en titt på de har tre modellerna, som sammanställts med fotriktigheten som ledord. 

Hoka One One, Ora Recovery Slide

Hoka One One Ora Recovery
Om du är inställd på att köpa en sandal i stil med Marc O'Polos kommer den här modellen kanske inte att bli din nya favorit. Hos Hoka One One är funktionen prio nummer ett, men i sin design är den mer lik en badtoffla. Det är däremot inte för sandalens design som du köper den här modellen, utan för funktionaliteten. Ora Recovery Slide kan mycket väl vara marknadens mest väldämpade sandal – perfekt för fötternas återhämtning efter semesterns långpromenader. Rekommenderat pris 499 kronor.

Wyte, Alva

Wyte Alva
Här är Alva från Wyte, en enkel men trendig toffla helt tillverkad i EVA-material. Alva är lätt, elastiskt och helt vattentät – perfekt för badsemestern. Sandalen är också väldigt prisvärd. Rekommenderat pris 199 kronor.

Birkenstock, Arizona EVA

Birkenstock EVA
Arizona Eva från Birkenstock är liksom ovan modell helt tillverkad i EVA-material, men den har dessutom justerbara band på ovandelen. I övrigt är sandalen väl uppbyggd för optimal komfort och lätt till vikten. Rekommenderat pris 449 kronor.

SHOPPA HÄR: Vårt utbud av sandaler

LÄS MER: Solglasögontrender för sommaren 2019