Träningsprofilernas bästa pepp-tips! Image

Träningsprofilernas bästa pepp-tips!

Behöver du lite pepp för att komma igång med vårträningen? Här delar tre av Sveriges största träningsprofiler med sig av sina bästa motivationstips.

Ida B Olssons 3 bästa tips till alla yogisar

Ida B JohanssonPå Ida B Olssons härliga blogg kan du läsa om både yoga och annan träning. Du hittar den här.

1. Lyssna på din instinkt

- Följ inte ett mönster eller ett program slaviskt. Lyssna i stället på vad din kropp vill i dag. Bara för att du ska ha raka ben och hälarna i mattan under stående hunden måste du inte ha det. Ibland gör jag en dynamisk stående hund där jag rör mig hela tiden, ibland en stilla. Jag låter kroppen gå i det rörelsemönster som den vill just i dag, säger Ida B Olsson.

2. Våga testa!

- Våga prova en new position. Du har ganska nära ned till backen under yoga, så är du äventyrlig ska du ta med dig det in i yogan. Våga till exempel testa inversioner även om du inte är en van yogi, du kan faktiskt inte skada dig så allvarligt. Ta in din personlighet i yogan och våga testa!

3. Låt det ta tid

- Man behöver komma in i yogan och det kan ta tid. Släpp prestationen och gå in i dig själv, tänk att du gör det här för din egen skull och för din kropp. Inte för att du måste stå på händerna eller på huvudet för att någon annan gör det.

Lofsans 3 bästa "kom igång med träningen"-vinkkiä

lofsan2Lovisa "Lofsan" Sandström driver en av Sveriges största bloggar inriktade mot träning och familjeliv, den hittar du här.

1. Ha en plan

- Jag är övertygad om att man ska ha en bra plan för att trigga motivationen. Många håller på och omprövar sina träningsmetoder från dag till dag och det är lätt att hamna i en optimeringsfälla där man hoppar mellan massor av olika program, provar det enda och det andra. Hitta en plan eller lägg upp en egen plan - och håll dig till den. Ge upplägget en ärlig chans. Lägg mer vikt vid kontinuitet, programmet i sig måste få göra sin grej. Hoppar du fram och tillbaka känner du aldrig känslan av flow, att det blir utveckling över tid, säger Lovisa Sandström.

2. Variera dig

- Jag tror på att variera sig och brukar prata om skillnaden mellan att vara brett spretig och ha ett brett spann. Att känna lugn och att ha tillit till processen och träna varierat, men inte bli spretig är en viktig del att ta hänsyn till. Särskilt om det är någon som inte orkar följa ett program, så att det inte blir det här hattiga och forcerade, utan att ha tillit till att det löser sig på lång sikt.

3. Tänk mindre, träna mer!

- Det är många som är duktiga på att konsumera träning. Man kanske läser många bloggar, följer profiler på Instagram och är duktig på att konsumera framför ögonen. Men jag kan se att människor ibland behöver tänka mindre på träning så att inte all eneregi och kraft går åt till hjärnan och du därmed överskattar det faktiskta arbetet du har gjort. Många tror att de har tränat mycket för att de tänker mycket på tärning, att äta nyttigt och så vidare, men de har inte åstadakommit så mycket. Då blir man besviken på att man inte är bättre på att träna eller springa, men är slut mentalt för att man lagt så mycket kraft på det.

Petra Månströms 3 motivationstips till alla löpare

280117-1121-2.jpgPetra Månströmin insperande löparblogg hittar du här!

1. Spring i snygga kläder

- Många säger att det räcker med ett par bra skor och sedan är du hemma, men jag håller inte riktigt med. Bra skor är så klart viktigast, men snygga och bra träningskläder är en viktig detalj som gör att du blir motiverad och tar dig ut. När du känner dig fin känner du dig peppad att springa längre, säger Petra Månström.

2. Lyssna på peppande musik

- Jag tycker egentligen att det är tråkigt att springa långt innan jag väl kommer ut, så för mig är bra musik viktigt för att hålla motivationen uppe. Gör en egen Spotify-lista som du fyller med peppande låtar. Forskning visar faktiskt att låtar med mer än 120 bpm gör att passet upplevs som lättare. Jag brukar alltid se till att ha låtar med lite högre bpm.

3. Lägg in fart i dina löprundor

- Var inte rädd för att lägga in fart i din löpning. Spring inte så att du får blodsmak, men växla tempo och varva med en kort sträcka i ett högre tempo. Det gör att du utvecklas och inte bara fastnar i ett tempo utan ökar din "bekväma" fart.

LÄS MER: Träningsprofilerna om Röhnischs vårkollektion