Test av träningslinnen sommaren 2017 Image

Test av träningslinnen sommaren 2017

Alla kvinnors bästa träningsplagg under sommaren? Linnet! Vår testpanel har tagit reda på vilket träningslinne som är bäst i test.

Under den varma sommaren är det många som väljer att träna utomhus i stället för att krypa in i ett mörkt gym. För att inte tuppa av i värmen är det viktigt med svala, funktionella träningskläder. Välj gärna korta träningsbyxor, som shorts eller hotpants, på underkroppen och något ärmlöst på överkroppen. Vår testpanel har testat vilket träningslinne som är allra bäst i sommar. (Orkar du inte läsa testet? Gå direkt till alla linnen för män, kvinnor eller varför inte spana in alla våra t-shirts i funktionsmaterial?)

Testaaja: Blacc, Harmony

linne blacc
Ostaja maksaa:
249 kruunua
Sammanfattning: Smickrande, trendigt och perfekt i längd
Testpanelen säger:

Det här linnet är framförallt extremt snyggt! Det smickrar figuren, har en modern look med bred zip där bak som en snygg detalj och mesh där fram som går upp högt i ringningen.

- Linnet sitter tight över bysten men löst vid magen, vilket är väldigt smickrande. Trevligt med ett linne som både är funktionellt och gör att du känner dig riktigt snygg. Fin färg också, säger en kvinna i testpanelen.

Tyget i linnet är väldigt stretchigt tyg, även meshen. Linnet känns tätt och men tyget känns samtidigt tätt, det är inte det minsta genomskinligt. Trots det är linnet förvånansvärt svalt.

- Jag gillar allt med det här linnet. Längden på linnet är perfekt, sport-bh:n syns inte under och den lilla zippen i ryggen är riktigt snygg. Den stör inte heller, inte ens om du ligger på rygg och gör höftlyft.

Test av: AOP, Röhnisch

Röhnisch
Ostaja maksaa: 299 kruunua
Sammanfattning: Långt, mjukt och med somrigt mönster
Testpanelen säger:

Det här linnet har en glassig färg och fint mönster, som känns väldigt somrigt. Tyget i sig är väldigt mjukt och behagligt mot kroppen, men det som sticker ut är passformen.

- Linnet från Röhnisch är långt och tight. Det går ned en bra bit bit över rumpan. Det hasar upp lite när du tränar, men eftersom det är så tight åker det aldrig upp så att magen blottas, inte ens om du står på händer, säger av en testpersonerna.

Linnet har en normalbred brottarrygg och är true to size, välj din vanliga storlek även om du har en timglasfärgad kropp. Perfekt ringning där fram, varken för hög eller för låg. En kul grej är att det finns matchande tights, missa inte dem!

- I det här linnet håller jag mig sval vid svettiga träningspass, men det är samtidigt så behagligt mot huden att jag gärna ha det när jag yogar. Minuset är att det inte är så smickrande för figuren.

Testattu: HG Armour Racer Tank, Under armour

Under armour
Ostaja maksaa: 299 kruunua
Sammanfattning: Lätt, lysande och svalt i sommarvärmen
Testpanelen säger:

Är du på jakt efter ett linne som du knappt märker att du har på dig och som ger dig maximalt med fukttransport och svalka är det här rätt för dig.

- Under armour-linnet känns väldigt lätt och har små, små hål i hela tyget för perfekt svettransport. Du håller dig verkligen torr i linnet trots hård konditionsträning. Det är däremot inte megamjukt och mysigt utan främst funktionellt, säger en av testarna.

När det gäller passform sitter linnet ganska pösigt och den relativt tunna brottarryggen där bak gör att sport-bh:n kikar fram lite. Linnet är ganska urringat, så beroende på modell på din sport-bh bjuder du antingen på lite klyfta, eller så syns sport-bh:n även framifrån, om den går lite högre upp på bröstet.

- Jag gillar att linnet är luftigt och går ned en bit, det slutar där höften är som bredast. Däremot åker det upp lite ibland eftersom det inte sitter åt. Älskar den knalliga färgen, som håller bra i tvätten!

Test av: Elastika Breath Tank, Nike

linne
Ostaja maksaa: 349 kruunua
Sammanfattning: Stretchigt, snygg rygg och den perfekt passform
Testpanelen säger:

Superskönt linne i ett mjukt behagligt tyg som är riktigt härligt att ha mot kroppen. Det är det mjukaste linnet du kan tänka dig.

- Materialet är bra på att transportera bort fukt, det vill säga att jag inte känner mig särskilt svettig eller blöt när jag har det på mig. Men tyget ser ganska svettigt ut rätt snabbt, så det är inget för dig som ogillar att fuktfläckar som syns, säger en av testarna.

Designnen är grymt fin med öppen rygg och tygband. Perfekt linne om du vill att din sport-bh ska synas under. Linnet finns i flera färger och alla i testpanelen älskar persikofärgen, den perfekta mixen av orange och rosa, om du inte vill ha svart.

- Det stretchiga tyget gör att en viss storlek säkert passar olika kroppsformer beroende på hur du vill att det ska sitta. Köper du din vanliga storlek sitter linnet lite löst, vilket jag gillar. Plus för längre ryggparti!

Testattu: Stellasport Nature Tank, Adidas

linne
Ostaja maksaa: 399 kruunua
Sammanfattning: Sobert mönstrat, bekvämt och något du vill ha även till vardags
Testpanelen säger:

Ett träningslinne som är så pass dressat att du kan ha det även till vardags. Det är nämligen både skönt - och snyggt! Smakfullt mönstrad framsida och helgrå baksida med bred brottarrygg.

- Jag gillade verkligen den lösa, lite basketlinne-inspirerade modellen som passar dagar då du inte vill ha något tight på dig. Det går en bit ned över låret och är löst hela vägen. På mig, som i och för sig inte har så stora bröst, satt det dock betydligt lösare över bröstet och armhålorna hängde ned en bit. För mig var det ett plus då jag gillar att sport-bh:n syns men tänk på att det finns mycket space just i det området, säger en av testarna.

Tyget är lagom tjockt men upplevs som skönt och svalt under träning. Däremot åker det upp ganska mycket, så välj det inte vid handstående, burpees eller andra typer av träning då du ska röra dig mycket upp och ned.

- Det kanske inte är ett linne som passar för träning då du böjer dig mycket upp och ned då det glider upp och visar magen i vissa positioner, men för löpning, gång och basket är det ett utmärkt alternativ.

Test av: Gymtop Bands, Eivy

eivy träningslinne
Ostaja maksaa: 399 kruunua
Sammanfattning: Coolt, svettsäkert och med breda band: Coolt, svettsäkert och med breda band
Testpanelen säger:

Varken helfärgat grått eller svart är det somrigaste du kan ha, men det här linnet är så snyggt, så det fick vara med i testet ändå. Och det är just utseendet som är det bästa med linnet.

- Tyvärr kan axelbanden skava lite under träningen. Tyget de är gjorda av ger ganska hårda kanter som, särskilt när du rör armarna uppåt, trycker in i huden på ett sätt som inte är så skönt. Jag märker hur jag väljer bort linnet till förmån för andra skönare linnen när jag ska träna. Inget linne är dock bättre för en riktigt snygg träningsselfie, säger en av testarna.

Linnet sitter bra på, har fina detaljer så som som de breda axelbanden och en stilren känsla. Materialet är ett stretchigt tyg med små små hål i, precis som på Under armour-linnet ovan, som håller dig sval hela passet igenom, perfekt för varma sommardagar då du tränar utomhus.

- Jag gillar det här linnet i svart, för den färgen i kombination med det där tyget, gör att du kan svettas hur mycket som helst utan att det syns, vilket jag anser är ett stort plus! Storleksmässigt är det lagom men smiter åt lite nedtill över rumpan.

LÄS MER: 10 crop tops för sommarvärme