Test! Den ultimata outdoor-looken från Salomon Image

Testaa! Den ultimata outdoor-looken från Salomon

Träningsfantasterna och tvillingarna Ida och Elin Kjos förespråkar ett aktivt liv där naturen finns nära till hands. De har vandrat i Salomons populära outdoor-kläder. Så bra är dem!

Det här testet är från 2019. Spana in 2020:s test här: Fritidsbyxor som är bäst i test!

Alla som någon gång vandrat, oavsett om det är en vecka i Alperna eller en dagsetapp i Norrland, vet att utrustningen är A och O för en optimal upplevelse. Att vandra i löparskor är ett no no eftersom de inte står emot varken väta eller de fysiska påfrestningar miljön utmanar dig med. En uppsättning bestående av skaljacka och matchande byxor eller shorts är att föredra för att stänga ute blåsten samt undvika vassa grenar som annars lätt fastnar i plaggen.

Några som vet precis hur en grym outdoor-look ska vara är Salomon. Vi kittade därför upp träningstvillingarna Ida och Elin Kjos, och skickade ut dem på ett par dagsetapper i Åre för att se hur bra vandringsskorna och kläderna från Salomon egentligen är. Så här tycker dem!

SkaljackaSalomon skaljacka

Modell: La Cote Flex 2.5L Jacket

Rekommenderat pris: 1 595 kronor.

Finns i: blå och rosa.

Passform: Normal i storlek med en rak model som sitter bra på de flesta kroppstyperna. Modellen är tunn, lätt och vattentät.

Idas kommentar: Jackan andas bra, har ett skönt material och en snygg design! Den är åt det tunnare hållet så du får verkligen jobba med flera lager om du vandrar när det är kallare utomhus.

Elins kommentar: En all round-jacka i väldigt snygg, blå färg. Jag gillar det sköna, tunna materialet! Håller även med syrran om att det känns något tunn när det är kallt ute. Det bästa med modellen är att den sitter perfekt och är extremt skön.

Mellanlager Salomon mellanlager

Malli: Haloes Down Hybrid

Rekommenderat pris: 1 795 kruunua.

Finns i: blå, rosa och grå/blå.

Passform: True to size med en normal passform. Något tight och liten längst ut vid handlederna, annars inget anmärkningsvärt.

Idas kommentar: Eftersom det här mellanlagret har en dundel framtill passar den fint för lite kyligare dagar. Jag gillar designen, att tröjan andas bra och släpper ut överskottvärme när du går i den samtidigt som den håller dig varm. Perfekt att ha under skaljackan när det är kallare.

Elins kommentar: Min absoluta favoritprodukt! Sjukt snygg modell som är superskön och funkar perfekt året om. Under sommaren har jag den som en ytterjacka och under höst och vår som mellanlager under en skaljacka.

Shortsit Salomon shorts

Malli: Wayfarer Short

Rekommenderat pris: 749 kronor.

Finns i: blå och rosa.

Passform: Något små i storleken med en tight passform. Velar du mellan två kan du välja den större.

Idas kommentar: Under den svenska sommaren är det här det givna valet för vandringsturer. Shortsen är tillverkade i ett väldigt skönt material som andas bra och sitter snyggt på kroppen.

Elins kommentar: Eftersom shortsen är något tunna i materialet passar de perfekt i varmare temperatur. Jag gillar speciellt att de är så flexibla och har så pass mycket stretch i materialet att inget stretar emot när jag går i dem, oavsett om jag måste ta ut steget eller hoppa i sidled över en lerpöl.

Skalbyxor Salomon skalbyxor

Malli: Wayfarer Alpine Pant

Rekommenderat pris: 1 095 kronor.

Finns i: blå.

Passform: Normaali keskikokoinen ja ohuehko. Däremot anses byxorna vara i det mindre slaget, velar du mellan två storlekar bör du gå upp ett snäpp. Modellen är tunn, lätt och vattentät.

Idas kommentar: Till skillnad från andra vandringsbyxor har den här modellen en väldigt snygg och smickrande passform. Jag gillar det! De är däremot väldigt tunna och kan släppa igenom lite vind om det blåser mycket. En perfekt byxa att vandra i på sommaren och början av hösten/slutet av våren.

Elins kommentar: De sitter både bekvämt och snyggt på kroppen. Materialet är inte superslitstarkt för de ruffigaste miljöerna, men för klassiska etapper i Norden funkar de fint.

Låga vandringsskor Salomon vandringsskor

Malli: OUTline GTX

Myyntihinta: 1 395 kruunua.

Finns i: grå/lila och svart/grå.

Passform: Precis som majoriteten av alla skor från Salomon kan det vara bra att gå upp en storlek mot vad du vanligtvis har i skor. I övrigt en sko som har en bred passform som sitter bra utan att klämma åt.

Idas kommentar: Jag skulle beskriva skorna som sköna, slitstarka och stabila. Det som är negativt med dem är att sulorna är något hårda om du går på asfalt. Bästa användningstiden är hajk under vår, sommar och höst. De ventilerar skönt men håller även värmen när det blåser mycket.

Elins kommentar: Skorna håller en perfekt temperatur och andas bra när solen steker på. De är mjuka och sköna på foten, har en perfekt passform och är väldigt slitstarka. De är tyngre än en löparsko, men ger i gengäld bra stabilitet och grepp.

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud från Salomon

LÄS MER: Därför är vandring sommarens familjeäventyr