TEST: Säsongens nya gymskor från Puma Image

TEST: Säsongens nya gymskor från Puma

Letar du efter träningsskor snygga nog att extraknäcka som sneakers är Puma ett säkert val. Så här tycker våra testare om höstsäsongens nya godbitar.

Puma Nrgy Neko Knit WSE_PUMA_NRGY_KNIT.jpg

Rekommenderat pris: 699 kruunua

Färger: svart/rosa

Testpanelen säger:

Passform: Som ofta med Puma är storleken väldigt generös. Trots att den stickade ovandelen är stretchig bör du gå ned minst en storlek från din vanliga för att skon ska sitta på rätt sätt och inte glappa.

Komfort: Om vi bortser från att skon är ungefär en hel storlek för stor för en del testare, så är komforten riktigt bra. Med rätt storlek får du en skön, tight träningssko med tillfredsställande stöd för foten.

Sula: Bouncy utan att bli svampig. Vi skulle inte springa långa sträckor i dem, men dämpningen är fullt godkänd för korta löpturer liksom gymklasser med många hopp.

Design: Puma vet hur man gör träningskläder- och skor med hög modegrad. De är supersnygga och kan utan tvekan användas som sneakers. Vi gillar mixen av olika texturer tillsammans med det svarta och rosa. Cleant utan att bli det minsta tråkigt.

Sammanfattning: Den största fördelen med de här skorna är att de passar för många olika typer av träning. Det är de ultimata allround-skorna som ger tillräckligt mycket dämpning för korta sprinter, men samtidigt ger stöd som håller för gymträning och en del lyft. På semestern är det dina bästa kompisar: du kan gå långa sträckor utan att få ont i fötterna (eller skämmas för designen) och slipper ha med ett par extra par till att träna på hotellets gym. Plus i kanten för att de är sjukt smidiga att ta på och av.

Puma Nrgy Neko WSE_PUMA_NRGY_NEKO.jpg

Rekommenderat pris: 699 kruunua

Färger: rosa och svart

Testpanelen säger:

Passform: Precis som den stickade Nrgy Neko är den här skon stor i storleken. Välj en halv till en hel storlek mindre än din vanliga. Tack vare den strumpliknande passformen sitter skon som en smäck när du prickar in rätt storlek.

Komfort: Skaftet är rätt högt, vilket tyvärr gör att du lätt får skavsår med vanliga (korta) träningsstrumpor. Ett tips är att sätta på dig ett par högre strumpor. Utöver det är komforten väldigt bra. Sköna och mjuka skor.

Sula: Om du är van vid lite hårdare träningsskor, typ Metcon eller Nano, kan den här upplevs som mer dämpad. Den är verkligen bekväm, både när du lyfter tunga vikter och bär skon till vardags.

Suunnittelu: Supersnygga! Lyxig, rosa färg som känns krispig och fräsch tillsammans med den vita sulan. Nättyget på ovandelen skapar lite struktur som snörningen bryter av snyggt. Vi gillar att det finns en flärp i hälkappan att ta hjälp av när du ska ta på och av skon.

Sammanfattning: Letar du efter ett par träningsskor som du kan ha på jobbet, gymmet och under klasser där löpintervaller varvas med styrketräning är Nrgy Neko ett toppenval. Sulan är väldämpad och ger en mjukare och på många sätt snällare känsla än ett par "hårdare" X-fitskor. Färgen och designen gör att du gärna drar på dig dem här så fort du får chansen. Gå ned i storlek så får du en skön sko som sitter som gjutet.

Puma Defy WSE_PUMA_DEFY.jpg

Myyntihinta: 999 kruunua

Färger: vit och svart

Testpanelen säger:

Passform: Som övriga skor i testet: alldeles för stora. Även något breda. Inget för dig med smala fötter. Men med en storlek mindre än din vanliga får du en perfekt passform.

Komfort: Tack vare att skon sitter så pass bra på foten får du inga skavsår alls. Det är verkligen ett par träningsskor för dig som är kräsen gällande komforten: de här är riktigt snälla mot fötterna.

Sula: Mjuk och dämpad sula som, även om den är skön, är lite för klen för CrossFit och tyngdlyftning då du vill ha något stabilare. Men för gymmet, HIIT-pass eller hemmaträning är den suverän.

Suunnittelu: Lite klumpiga, men ändå fina! Ett bra alternativ för dig som vill ha lite mer bekväma skor till vardags som kan passera som sneakers.

Sammanfattning: Största plusset med Defy är verkligen sulan, den är så underbart mjuk och skön! Du vill ha på dig de här skorna hela dagen. Minuset blir dock att sulan är för instabil när du kör CrossFiteller lyfter tungt. Då skulle åtminstone testpanelen välja en sko med mer stöd och hårdare sula. För klasser, powerwalks eller långa stadspromenader väljer vi däremot de här skorna. Maxad stil och komfort i ett!

Puma Ignite Flash EvoKNITSE_PUMA_IGNITE.jpg

Rekommenderat pris: 799 kruunua

Färger: svart/rosa

Testpanelen säger:

Passform: Skon är lite strumpliknande, det finns ingen lös plös men ovansidan är mjuk, flexible och stretchig så det är superlätt att få på sig skon. Men - gå ned en hel storlek om du inte testat Puma tidigare.

Komfort: Eftersom skon är så pass mjuk, dämpad och stretchig blir det nästan som att ha på sig ett par strumpor. Komforten är det största plusset med skon, utan tvekan.

Sula: Det är en hel del dämpning i sulan, vilket gör att det funkar fint att springa i dem. Du står stabilt när du gör squats och lyft men om det är huvudfokus för dig ska nog välja en modell med mer stöd.

Suunnittelu: Trots att det är ett par grå skor känns de absolut inte tråkiga. Sulan och de små poppiga färgklickarna gör att skorna känns både snygga och pigga. Funkar finfint även som sneakers.

Sammanfattning: Det är en väldigt mjuk och tunn sko - dock med en hyfsat tjock sula som dämpar bra. Skon är lite strumpliknande, det finns ingen lös plös men ovansidan är mjuk, flexible och stretchig så det är superlätt att få på sig skon. Minus med skon är just att den är extremt mjuk, stretchig och flexible - vilket inte passar all sorts träning. Ska du träna tyngre grejer eller spela volleyboll/innebandy eller liknande behövs en stabilare doja. Komforten är det som gör de här skorna till vinnare. Den stretchiga ovandelen blev en stor favorit hos testpanelen. Materialet är dessutom relativt tunt, så fötterna känns inte instängda eller svettiga. Dessutom är skorna designmässigt snygga nog att bära som sneakers.

Puma AMP XTSE_PUMA_AMP.jpg

Rekommenderat pris: 799 kruunua

Färger: vit

Testpanelen säger:

Passform: Stor i storleken, men så länge du känner till det och väljer en mindre size är det inga konstigheter att hitta rätt känsla på foten.

Komfort: Första intrycket är att skon sitter väldigt skönt och omsluter foten bra. Sulan känns något hård och inte så flexible. Runt vristen har skon en mjuk, elastisk del som gör att skon sitter åt runt hela foten. Det är både skönt och en snygg detalj!

Sula: Tack vare en stum och stabil sula får du stöd när du lyfter tyngre vikter eller jobbar i övningar som kräver att du står stadigt på hela foten. Däremot är skon inte särskilt smidig när du vill vara smidig och snabb i sidled eller när du gör burpees.

Suunnittelu: Den vit/blå designnen blir extra snygg med Puma-loggan i rött på den vita öglan. Det bryter av mönstret fint och ger lite edge på en i annars väldigt clean design. Att skon är vit och fräsch gör det enkelt att matcha den med det mesta i garderoben.

Sammanfattning: Som gymsko är den utmärkt, du får mycket markkontakt och står stabilt när du du tränar styrka eller stabilitet. Den funkar till klasser med konditionsfokus men är kanske inte det bästa valet när du vill vara smidig och snabbt ta dig upp och ned. Passformen runt ankeln är det som vi gillar mest, det är en detalj som gör att skon sitter superskönt. De väger också väldigt lite och du känner knappt att det sitter ett par skor på fötterna. Även om looken är sportigast i testet kan du absolut snöra på de här i ställer för sneakers till vardags.

SHOPPA HÄR: Träningsskor för henne

LÄS MER: Coretipsen som alla tjejer borde läsa

LÄS MER: 12 tightsnyheter du inte vill missa