Test: Bästa träningstightsen med fickor Image

Test: Bästa träningstightsen med fickor

Att ha med sig telefonen på styrkepasset för att exempelvis kunna lyssna på musik är både populärt och vanligt. Därför har vår testpanel svettats i nya träningstights med stora fickor.

Tights med fickor är däremot ganska svåra att få tag på - många modeller har endast en liten nyckelficka i midjebandet. Så är det inte med tightsen i det här testet. Förutom det har de andra egenskaper vi älskar - hög midja, snygga möster och perfekta passformer, till exempel.

TILL HENNE (scrolla ned för honom)

Testattu: Blacc, Tempo sukkahousut

Tights blaccFinns i färgerna: Svart/mönstrat och blå/mönstrat.

Passar till: Löpning, som tightsen är skapade för, men även till gymträning, gruppträning och andra styrkepass.

Bästa med tightsen:

  • Två stycken stora fickor på yttersidorna av låren som båda rymmer en iPhone 8. Det finns även en liten ficka i midjan, där en nyckel får plats.
  • Perfekt midjehöjd som når upp till naveln.
  • Brett midjeband med snörning som gör att man kan justera passformen i midjan vid behov.

Det hade kunnat vara bättre:

  • Tyget är helt squatproof. Om du däremot väljer en mindre storlek så kan mönstret töjas ut och det vita undertyget synas igenom, exempelvis på knäna när du går ned i en knäböj. Så velar du mellan två storlekar kan det vara klokt att välja den större.

Sammanfattning:

Materialet är mjukt, utan att för den delen sitta för löst, vilket resulterar i en smickrande passform som varken sitter för tight eller trycker obehaglig någonstans.

- Tightsen kändes bra både på gymmet och under löprundan. Snörningen vid midjan gör att tightsen inte åker ned när man springer eller gör övningar som innehåller hopp. Följsamt material som följer kroppens rörelser väl, säger en testare.

Längden på benen är lagom för dig som är omkring 165 centimeter lång. Är du längre kan de se aningen cropade ut. Utseendemässigt ser de ut precis som på bilden.

- Fint mönster som inte sticker ut för mycket. Färgerna passar bra ihop och även de svarta sömmarna smälter in med det mönstrade tyget.

De här tightsen med hög midja från varumärket Blacc är ett bra alternativ till den som är van vid att använda mycket svart men vill testa någonting nytt eftersom både färgkombinationen och mönstret fortfarande är väldigt diskret.

Test av: Axion, Game sukkahousut 7/8

Tights AxionFinns i färgen: Svart.

Passar till: Främst tennis och padel. Men tightsen funkar även till gym, cirkelpass och spinning.

Bästa med tightsen:
  • Utrymmet för tennis- och padelbollar på utsidan av låren.
  • Hög midja som sitter där den ska under hela matchen.
  • Det faktum att tightsen såklart kan användas till vanlig styrketräning också.

Det hade kunnat vara bättre:

  • De kan bli något varma för dig som kör padel inomhus. Titta i så fall gärna på den korta varianten av tightsen!

Sammanfattning:

Det här är ett par tennis- och padeltights där du har plats för bollarna i forma av upp och nedvända fickor på yttersidorna av låren. Du kan alltså peta in bollar underifrån, precis som du gör på innershortsen av en tenniskjol.

- Dessa tights kändes förvånansvärt diskreta i jämförelse med övriga kläder avsedda för racketsporter, vilket är tacksamt eftersom de går fint att använda för annan träning också, säger en testare.

Det är 7/8-delslängd på benen och passar därför främst dig som är av medellängd. Du som är 170 centimeter eller över kommer att få ett par tights som slutar på mitten av vaderna.

- Tyget är lite åt det tjockare hållet vilket å ena sidan är bra då de inte alls är genomskinliga. Å andra sidan upplever jag att tightsen är rätt så varma i jämförelse med andra modeller, säger en testare, men skyndar att tillägga:

- Men inte så att jag kommer sluta använda dem på grund av det!

I övrigt sitter modellen smickrande på kroppen tack vare den höga midjan och sömmarna som är en fin detalj.

Test av: Nike, Epic lux tight

Tights NikeFinns i färgerna: Svart och grön.

Passar till: Alla aktiviteter och träningsformer som gym, cirkelpass, spinning, löpning och HIIT.

Bästa med tightsen:

  • Stora fickor på utsidan av låren med plats för telefon. Samt en försluten ficka i svanken.
  • WOW! Designnen är 10/10!
  • Passformen är helt perfekt.

Det hade kunnat vara bättre:

  • Testpanelen har svårt att komma på något negativt. Möjligtvis att tightsen är för varma för att köra yoga i ett uppvärmt rum och att de kan komma att bli lite korta på dig som är lång. Annars finns det inget att anmärka.

Sammanfattning:

Ett par svarta, vanliga tights, tänker du kanske? Låt testpanelen tala om varför de är så mycket mer än så.

- Materialet på tightsen är amazing! Det är mjukt, följsamt och har en otroligt skön kompression. Passformen känns toppen och tightsen sitter tight över hela ben och rumpa, säger en testare och en annan fyller i:

- Jag älskar bensluten som inte har någon söm utan är beskurna rakt över tyget, vilket både ser snyggt ut och gör att de sitter tight utan att skära in i benet.

Materialet är rejält och bekvämt, vilket gör tightsen både squatproof och perfekta när temperaturen börjar leta sig nedåt. Den breda linningen med dragsko gör att midjan sitter uppe oavsett övning du gör. Benlängderna är däremot som en 7/8-delslängd och passar dig som är kort till medellång.

- De här tightsen gick rakt upp på topplaceringen bland mina favorittights. Vill aldrig ha några andra tights. Jag älskar dem!

Testattu: Björn Borg, Yösukkahousut

Tights Björn BorgFinns i färgen: Svart.

Passar till: Gym, löpning och annan träning.

Bästa med tightsen:

  • Snygg design, speciellt reflexdetaljerna.
  • Bra med fickor för mobil och ögla för nycklar, det vill säga du får med dig allt du behöver för träningspasset.
  • Midjan anses som lagom hög för all typ av träning.
Det hade kunnat vara bättre:

  • Delar av testpanelen hade önskat mer kompression i material för att tightsen ska anses som perfekta för löpning.

Sammanfattning:

Ett par snygga träningstights med genomtänkta detaljer från Björn Borg. Det finns bland annat reflexdetaljer på vaderna och i midjan som både är praktiska och snygga.

- Detaljerna gör att det här känns som mer än ett par svarta träningstights samtidigt som det är precis vad det är. Och vem älskar inte svarta tights? säger en testare.

På yttersidan av ena låret finns en ficka som rymmer en iPhone X. I svanken finns även en resår som bildar två öglor där du kan fästa en nyckelring eller hänga en liten handduk. Hur smart?

- Det mjuka tyget sitter skönt på kroppen och ger en smickrande figur. Midjan med dragsko är lagom hög och slutar strax ovanför naveln.

Sammanfattningsvis ett par perfekta gymtights med smarta detaljer. Tyget är något tjockare vilket gör modellen helt squatproof. Designen är dessutom en riktig komplemangmagnet!

TILL HONOM

Test av: Craft, ADV Essence intensiiviset vetoketjulliset sukkahousut

Tights CraftFinns i färgen: Svart.

Passar till: Löpning, träning och spinning. Dock kan de bli lite väl svettiga på det sistnämnda.

Bästa med tightsen:

  • Dragkedjor vid bensluten.
  • Ficka som rymmer en mindre telefon.
  • Dragsko i midjan.

Det hade kunnat vara bättre:

  • Tunnare material eller fler ventilerande detaljer som släpper ut överskottsvärme. Tightsen blir rätt blöta efter en löprunda.

Sammanfattning:

Vid första anblick kan det här se ut att vara ett par väldigt basic, svarta tights. Men icke sa Nicke! Det finns en hel drös med detaljer som får de att sticka ut.

- För det första finns det dragkedjor vid bensluten som gör det enkelt att ta på och av tightsen, det ska inte underskattas, säger en testare och fortsätter:

- Tightsen har även en dragsko i midjan för justerbar passform samt en ficka på låret. Du får plats med nycklar och en medelstor telefon. Men om du har den största iPhone-modellen får du tyvärr lämna den hemma.

I knävecken finns ventilerande mesh, något som dock testpanelen hade önskat på fler ställen då tightsen upplevs som något varma och blöta efter en runda i 15 plusgrader. Modellen gör sig dock bättre i något lägre temperaturer. I övrigt ser de ut som på bilden ovan, de har små, reflekterande detaljer samt sitter otroligt skönt på kroppen!

Test av: Puma, Ignite long tight

Tights PumaFinns i färgen: Svart.

Passar till: Både gymmet och löpspåret.

Bästa med tightsen:

  • Grymt bra passform.
  • Praktisk, förslutningsbar ficka i svanken som rymmer en medelstor telefon.
  • Enkel och fin design.
Det hade kunnat vara bättre:
  • Det testpanelen har att säga på minussidan är att de kanske är lite för basic. Det är ett par bra tights, men det händer inget extra i varken design eller funktion.

Sammanfattning:

Om du slår upp ett par klassiska träningstights för män som passar att ha under den tidiga hösten och sena våren är det här precis det du får fram.

- Det är ett par bra tights med grym passform. Midjan är normalhög och har en justerbar dragsko, säger en testare och en annan fyller i:

- Jag har både sprungit och gymmat i dem och de funkar perfekt för båda träningsformerna. Däremot så kommer de att bli något kalla att springa i när temperaturen sjunker.

Andra saker på plussidan är dragkedjorna vid bensluten som gör det enkelt att ta på och av tightsen samt det faktum att benlängderna är normallånga. Fukttransporten funkar även finfint.

- Kort och gott ett par tights som gör jobbet i löpspåret!

SHOPPA HÄR: Sukkahousut för dam och herr

LÄS MER: 8 svarta träningstights som är bäst i test