Vi testar: Träningsskon SuperRep Go från Nike Image

Vi testar: Träningsskon SuperRep Go från Nike

Vad Metcon är för crosstraining är SuperRep för gruppass. Tidigare i år lanserades den sprillans nya Nike-skon. Nu släppes lillasyskonet Superrep Go.

Redo för shopping? Ta en genväg till vårt sortiment av träningsskor!

Vår träningsglada testpanel har gått på gruppass i SuperRep Go. Snabbt växte deras beundran från "den känns inte så pjåkig" till "jag kommer aldrig träna i en annan sko"!

Testattu: SuperRep Go, Nike

Ny superrep go
Passar till:

Gruppträning och cirkelpass, med hög intensitet och låga vikter.

Sammanfattning:

Materialet i ovandelen är det första testpanelen lägger märke till. Redan när SuperRep Go först placeras i deras händer noterar de att ovandelen är så tunn att du kan se klisterlappen med skons storlek rakt igenom (den går såklart att ta bort). Det tunna meshtyget kommer också verkligen till sin rätt vid svettiga pass.

- De är några av de luftigaste skor jag testat faktiskt. De är extremt tunna, förutom vid tårna där de är förstärkta, berättar en testare.

Det är för att du ska kunna belasta yttermaterialet, utan att foten halkar runt inuti. Trots det är materialet vid tårna långt ifrån stelt, utan följer enkelt fotens naturliga rörelser.

- En fördel med ovandelen är att den är väldigt flexible. Det behövs när jag bland annat kör armhävningar eller plankanövningar och kommer upp på tå.

Superrep Go är något så ovanligt som en träningssko med en rullsula - ja, en klassisk rullsula som de på löparskor är det förstås inte, men det är betydligt närmre än vad någon annan träningssko är. Sulan på Superrep Go hjälper till att flytta dig från häl till framfot i landningen, vid till exempel burpees eller boxjumps.

- Det är svårt att beskriva, men det känns ungefär som att när du landar på boxen så får du plötsligt till tekniken helt rätt, så att du glider över på framfoten, redo att hoppa igen!

I övrigt är det sulan som skiljer allra mest mellan SuperRep Go och vanliga SuperRep. SuperRep Go har inte en tvådelad sula så som storasyskonet har. Den påminner istället aningen mer om sulan på en vanlig träningssko. Till bredden sett är de däremot varandras likar.

- Tittar du ned på skon ovanifrån så är den väldigt bred vid framfoten, men blir smalare bort mot hålfoten och hälen.

Den breda sulan bidrar med stabilitet vid till exempel utfallssteg, men det som testpanelen är nästan mest positiva över är dämpningen.

- Jag har ett taskigt knä, vilket gör att annars när jag kör ett pass där lite löpning ingår så blir jag nervös för att det ska göra ont. Det blir jag inte i SuperRep Go. För mig är det det en enorm lättnad!

Slutligen kan sägas om SuperRep Go att de är lite stora i storleken, (trots att Nike normalt är lite små i storlekarna). Testpanelen rekommenderar därför att du köper den storlek som du har i övriga märken.

Andra träningsskor från Nike:

  • Metcon - döpt efter konditionsdelen i crosstraining. Metcon är en träningssko som lämpar sig perfekt för all högintensiv funktionell träning. Den senaste versionen - Metcon 5 - kommer med en inläggssula som förvandlar den till lyftarsko.
  • Romaleos - en lyftarsko som underlättar för din teknik vid alla tunga lyft.
  • Flex TR - anpassad för lågintensiv träning så som på gym. Flex TR erbjuder mjuk hälfixering för bättrad stabilitet, trots relativt mycket dämpning.
  • Air Max Bella - en träningssko för främst stillastående övningar i gymmet. Fokus ligger på kvalitet och inte kvantitet vid lyften.
  • SuperRep - fokus på kvantitet. I den här träningsskon från Nike kan du köra många repetitioner och set, utan att bli överdrivet trött i musklerna.

SHOPPA HÄR: SuperRep Go från Nike för dam och herr.

LÄS MER: Ge allt på cirkelpasset med nya SuperRep Go