Test: Nya träningsskon Retaliation TR från Nike Image

Testaa: Nya träningsskon Retaliation TR från Nike

Snart är inomhussäsongen igång igen och vi längtar efter nya träningsskor. Testpanelen har satt Retaliation TR - Nikes nya tillskott för män - på prov.

Nike_Retaliation_TR


Märke: Nike

Modell: Retaliation TR

Ostaja maksaa: 749 kruunua

Omdöme: Mjuk, stabil och smidig träningssko

Testpanelen säger:

Vid första anblicken ser skon ganska bred ut framtill, men låt inte det lura dig: väl på foten sitter de klockrent.

- Första passet genomfördes utan strumpor i skorna och inga som helst tendenser till skav. Känns väldigt mjuka kring foten men sitter ändå på plats utan att foten glider runt i skon, säger en av personerna i testpanelen.

Det är en träningssko särskilt utformad för intensiva träningspass, som ska ge stabilitet och stöd för snabba förflyttningar. Sulan har ett bra grepp som faktiskt gör att känslan av stabilitet förstärks.

- Jag skulle verkligen rekommendera den här skon till dig som söker stabilitet och komfort men ändå vill ha en smidig sko. Stabiliteten kommer väl till pass vid exempelvis kettlebellsvingar och marklyft men går alldeles utmärkt att använda även vid burpees, säger en testare.

Som de flesta Nike-skor får den här modellen gillande blickar när det kommer till designen. Den grönsvarta färgställningen känns fräsch utan att bli för skrikig.

Nätkonstruktionen på skons ovandel ska göra skorna bekväma och luftiga, men den föll inte riktigt alla testpersoner i smaken.

- Om jag ska hitta något som kanske drar ned betyget lite så är det ventilationen. Men det är nog svårt att få till en sval och luftig sko utan att kompromissa med stabiliteten.

Nike Retaliation TR för män finns i grönt och svart.

För att kitta dig till höstens inomhusträning kan du kolla in vårt utbud av inomhusskor, shorts och träningsbyxor.

LÄS MER: Lofsans favoritredskap för hemmaträning

LÄS MER: Så tränar nya Blacc-modellen Marvin Tay