Test av tennisskor – dammodeller Image

Test av tennisskor - dammodeller

När du ska köpa nya tennisskor måste du välja om du vill ha en lättviktsmodell, en stabil variant - eller ett mellanting. Här är damtennisskorna som är bäst i test sommaren 2017.

Tennisskorna som är med i testet har alla all court-sula, vilket är sulvarianten du ska ha om du spelar tennis inomhus. Det går helt okej att spela i dem även utomhus, men det kan bli lite halkigt, så ska du endast spela utomhus ska du i stället köpa tennisskor med grussula som ger bättre grepp.

Letar du efter ett test av tennisskor som gäller herrmodeller? Då ska du läsa vår artikel Test av tennisskor - herrmodeller i stället!

Test av: Asics Gel-Game 6 Wasics

Märke: Asics
Malli: Gel-Game 6 W
Ostaja maksaa: 849 kruunua
Sammanfattning: Flexibel och ventilerad
Testpanelen säger:

Det här är en lätt och skön sko som är perfekt för racketsport utomhus, de går utmärkt att spela både tennis och padel i.

- Asics Gel-Game 6 W är mindre klumpiga än en vanlig tennissko. Alla vi i testpanelen upplevde en skön dämpning utan att de tappar i stabilitet, säger en av testarna.

Skorna har en mjuk sula, som känns flexible och skön att springa i på banan. Dessutom är ventilationen bra, att de andas gör att du inte har dyblöta strumpor efter en tennistimme.

- Fötterna känner sig inte instängda i de här skorna. Jag har spelat tennis i många år och Gel-Game från Asics är helt klart min favorit, säger en annan i testpanelen.

Testattu: Babolat Pulsion Lady All Courtbabolat

Märke Babolat
Malli: Pulsion Lady All Court
Ostaja maksaa: 799 kruunua
Sammanfattning: Stabil och prisvärd
Testpanelen säger:

I Babolat Pulsion Lady All Court står du stabilt och har bra kontakt med underlaget, så du känner att du har bra fäste.

- Jag är jättenöjd med den här tenniskon. Den är stabil men samtidigt lätt och smidig. Jag tycker att jag slår bra grundslag och volley, vilket gör att de passar alla typer av spelare. Lätt min nya favorittennissko, säger en av testarna.

Hur skon uppfattas skiljer sig åt mellan testarna, vissa tycker att den känns stabil och bred medan andra beskriver den som nätt och smal. Alla är däremot överens om att den har en vinnande design.

- Snyggt vit sko med färgdetaljer som sticker ut lite. Plus för alla andningshål som gör den ventilerad och sval. Du får mycket tennissko för pengarna!

Test av: Asics Gel-Solution Speed 3 Wasics

Märke: Asics
Malli: Gel-Solution Speed 3 W
Ostaja maksaa: 1 595 kruunua
Sammanfattning: Vinglig och smal passform
Testpanelen säger:

De här tennisskorna är extremt snygga, alla i testpanelen älskar att Asics Gel-Solution Speed 3 W är helvita med detaljer i silver.

- Den största fördelen med de här skorna är designen. Sjukt snygga! Tyvärr är de små i storleken, jag valde en halv storlek större än jag brukar ha i sneakers, men det det var inte tillräckligt. Jag fick därför blodstopp och foten somnade under tennisträningen, säger en av testarna.

Skon är inte bara trång på längden, den är också smal vid tårna. Den är uppbyggd på ett sätt så att du kommer upp en bit från banan, vilket gör att du inte får särskilt bra markkontakt. Är du van vid ett par väldigt stabila skor kan den här modellen påverkar balansen lite negativt.

- Den här modellen är perfekt för dig som vill ha lite extra dämpning så att det är skönt att springa på hårt underlag, men samtidigt vill undvika en alltför stabil känsla, säger en annan testare.

Test av: Nike Air Vapor Advantage

nikeMärke: Nike
Malli: Air Vapor Advantage
Ostaja maksaa: 799 kruunua
Sammanfattning: Lätt och smidig
Testpanelen säger:

Nike Air Vapor Advantage är otroligt lätt för att vara en tennissko och känns inte alls så där klumpig som många andra tennisskor gör.

- Skon var skön redan från första användningen och ingen i testpanelen fick skoskav, inte ens de med känsliga fötterna. Skon sitter som en smäck och känns smidig att spela tennis i, säger en av testarna.

Trots att de inte är klumpiga och tunga känns de stabila att spela i. Skorna är dessutom väldigt snygga, vilket alltid är ett plus.

- Somriga färger som känns som ett trevligt komplement till vita, mer traditionella tennisskor. De är rätt små i storleken så vi rekommenderar att du går upp en halv storlek mot den storleken du brukar ha, säger en testperson.

Test av: Adidas Stella McCartney Barricade 2017tennissko adidas

Märke: Adidas
Modell: Stella McCartney Barricade 2017
Ostaja maksaa: 1 295 kruunua
Sammanfattning: Stadig och tight
Testpanelen säger:

Testpanelen upplever Adidas Stella McCartney Barricade 2017 som lite annorlunda, den är nämligen stabil, men upplevs trots det inte som tung.

- Skons stabilitet under foten är ett stort plus för det är en riktigt härlig känsla under foten, vilket jag inte upplevt tidigare. Vid sidledsrörelser förflyttar du dig enkelt och snabbt och så har du stabiliteten kvar när du kommer tillbaka till en stillastående position, säger en av testarna.

Snörningen satt åt ganska hårt till en början även fast det inte var hårt snörat. Men trots att den är tight så är det ingen obehaglig känsla, och känslan av att den sitter hårt försvinner när du använd skorna en stund.

- Vi i testpanelen skulle rekommendera en halv storlek större för det är lite tight vid stortårna. Designnen på skon är riktigt snygg och röd är egentligen ingen färg vi faller för men den här skon framhäver det röda på ett snyggt sätt.

Test av: Wilson Rush Evo

wilson
Märke: Wilson
Modell: Rush Evo
Ostaja maksaa: 999 kruunua
Sammanfattning: Färgsprakande och hårda
Testpanelen säger:

Wilson Rush Evo finns i flera färger, men den som testpanelen har testat är röd, orange och rosa och känns väldigt färgsprakande på tennisbanan. Vissa i testpanelen tyckte att det var ett litet minus, den var helt enkelt lite för färgglad. Funktionen på skon hyllas däremot.

- En sko med grymt grepp som passar utmärkt inomhus. Något liten i storleken, så välj ett nummer större än du brukar. Efter att initialt ha känts ganska hårda så anpassar de sig efter fötterna efter ett par användningstillfällen, säger en person i testpanelen.

De här skorna känns väldigt stabila. Du står lågt ned, nära banan, vilket ger bra balans i slagen.

- Du kan känna dig väldigt trygg i de här skorna. Tack vare stabiliteten kommer det aldrig komma någon stukning i sikte!

LÄS MER: Tennisracken som är bäst i test