Test: Korta träningstights för dam 2020 Image

Test: Korta träningstights för dam 2020

När det blir varmare kan det vara skönt att träna i kortare tights. Vilken tur att vår testpanel testat just sådana!

Många tycker att det är en frihetskänsla att träna i korta tights. Du får känna vinden mot huden och du blir inte instängd eller svettig som i ett par hellånga tights, som passar bättre undre kallare månader. Vår testpanel har fått kuta, träna och yoga i säsongens bästa modeller.

Gå direkt till: korta tights

Blacc Lava compression shorts.jpgModell: Lava Compression Shorts, Blacc.

Passar till: Främst löpning, men också gym och yoga vid lagom temperatur.
 
Testpanelen säger: Midjan på de här prisvärda tightsen från Blacc är hög och skön, och har en bra dragsko som gör att de sitter på plats. Längden på shortsen tycker testpanelen är lagom, de går nästan till mitten på låret.
 
– Det går inte att undvika att de glider upp lite grann under tiden jag springer. Däremot, tack vare att längden, ser jag inte det som ett problem då de ändå inte blir "för korta" efter att ha glidit upp, säger en testare.
 
Tightsen är klassiskt svarta med en blank logga, vilket gör de diskreta och snygga. Kompressionen du får i den här modellen matchar prissättningen. Fukttransporten och ventilationen fungerar bra. En del i tesstpanelen hade gärna sett en ficka för att frövara till exempel en nyckel. Överlag är det här ett par sköna shorts, framförallt i passformen, längden på benen och höjden på midjan.
 

Puma Ignite Short Tight.jpgModell: Ignite Short Tight, Puma.

Passar till: Löpning och bikramyoga då de torkar snabbt.
 
Testpanelen säger: Supersnygga och klassiskt svarta korta löpartights som passar till allt som redan finns i löpargarderoben. Shortsen har två fickor på sidorna som rymmer till exempel en mobiltelefon. Tightsen sitter bra i midjan tack varje bra resårband. De riskerar inte att glida ned medan du springer.
 
– De täcker rumpan bra även om de glider upp något efter ett tag, säger en testare.
 
Tightsen har reflexprint vilket flera testare tycker är ett måste på löparkläder, perfekt! De är sköna på sommaren när det är riktigt varmt, eftersom fukttransporten och ventilationen var på topp.
 
– De torkade supersnabbt och även om de var blöta när jag satte mig ned för att stretchaså var jag torr då jag reste mig igen, säger en testare.
 
Bilden på hemsidan gör shortsen rättvisa när det kommer till passform och längd. Däremot syns inte fickorna på bilden, även om de gör mycket för att höja helhetsbetyget för de här tightsen.
 

Nike Fast Short 7” Trail.jpgModell: Fast Short 7" Trail, Nike.

Passar till: De här shortsen är gjorda för trail, men funkar även för styrketräningspass och hemmaträning.
 
Testpanelen säger: De här korta löpartightsen har precis allt du kan önska dig, säger testpanelen. De har perfekt längd och inga sömmar skär in i låren. Midjan är hög och smickrande. Det finns två fickor som rymmer mobiltelefon, en på varje ben. Båda fickorna har fickpåse i mesh vilket gör att tightsen förblir tunna och sköna utan att fickorna knölar sig under. Det finns också en ficka i svanken med dragkedja som är perfekt för säker förvaring. De har snygg design med tryck som känns lite retro, med trailinspiration.
 
– Jag kan rekommendera de här korta löpartightsen för de flesta träningsformer – både löpning, powerwalks och styrketräning. Vill du ha en mer komprimerande passform skulle man säkert kunna gå ner en storlek, säger en testare.
 

Blacc Run.jpgModell: Run, Blacc.

Passar till: Shortsen är gjorda för löpning, men passar även till gymträning.
 
Testpanelen säger: Ett par sköna tights med hög midja som är något små i storleken. Velar du mellan två kan du troligtvis välja den större storleken och få optimal passform. Det bästa med de här tightsen är silikonranden i bensluten som gör att de sitter på plats under hela löppasset. Dessutom finns resår och snörning i midjan, så att de inte heller riskerar att hasa ned.
 
– Jag gillar shortsens design, färg, detaljer och passform, säger en testare.

De här tightsen finns i sex olika färger, bland annat svart och rött, och det går givetvis hem hos testpanelen. Här kan alla hitta något! 

Craft Eaze Short Tights.jpgModell: Eaze Short Tights, Craft.

Passar till: Löpning eller bikramyoga samt hemmaträning.
 
Testpanelen säger: Det här är ett par färgglada shorts som lyfter din träningsoutfit med sin härliga färg! De är något små i storleken, så välj en större än du är van vid. Testpanelen har provat dem för både löpning, bikramyoga och hemmaträning. Dragsko i midjan hindrar dem från att hasa ned och en ficka för nyckel finns. De sitter bekvämt och har bra fukttransport, värt att notera är att tyget är åt det tunnare hållet. Gillar du extra tjockt tyg är det här kanske inte modellen för dig.
 
– Jag kommer använda de här tightsen under de riktigt varma dagarna på sommarhalvåret, då du vill ha så lite som möjligt på dig, säger en testare.
 
De här träningsshortsen från Craft är prisvärda och kommer i tre olika färger. Testpanelen vill även lyfta materialet som är väldigt bekvämt och snabbtorkande. Finns förutom i rosarött även i gult och svart.

SHOPPA NU: Alla våra korta tights
LÄS MER: 5 övningar för dig som har ont i ryggen