Test: Så bra är nya träningsskon Nike Metcon 6 Image

Test: Så bra är nya träningsskon Nike Metcon 6

Nu blir Metcon ännu bättre! Här testar vår träningspanel den 6:e upplagan av Nikes populära träningssko.

Nikes populära träningsskor Metcon åldras likt fint vin. I kartongen till den hyllade favoriten medföljer bland annat en extern iläggssula som gör Metcon 6 mångsidigare än någonsin. Scrolla ned för att läsa mer om vad testpanelen tycker om att svettas i den nya träningsskon från Nike.

SHOPPA DIREKT: Fler träningsskor från Nike

Test: Nike Metcon 6

Nike metcon 6

Metcon 6 för damer finns i färgerna: svart/guld, svart/silver
Metcon 6 för herrar finns i färgerna: svart/silver

Passar bäst till: CrossFit, HIIT-träning och gym.

Så står sig Metcon 6 mot Metcon 5 och örviga modeller:

Våra testare är ivriga på att träna i den nya träningsskon Metcon 6, som har fått sig ett skönhetslyft från föregående modell. Du som är en av Metcon-användare vet att träningsskon är skapad för de högintensivt passen där flexibilitet och stabilitet går hand i hand. Den nya versionen av favoriten har ett nytt utseende och en ny ovandel. 

– Den största skillnaden mellan Metcon 5 och 6 är att skon ska andas bättre med den nya ovandelen, men tyvärr måste jag konstatera att den fortfarande är väldigt varm. Foten blir svettig och instängd, så om du vill ha en riktigt sval träningssko som andas är det här fel matchning för dig, säger en testare. 

Vill du däremot ha en träningssko med platt känsla, det vill säga mycket markkontakt där du står stadigt på marken för att lyfta tungt, samtidigt som skon är tillräckligt flexibel för till exempelvis box jumps och burpees har du hittat rätt. 

– Metcon var från början en CrossFit-sko, och den är utmärkt för just det fortfarande, samtidigt som den även passar annan högintenstiv träning på gymmet eller hemma. 

Förutom den platta och grundstabila sulan hänger Metcon 5:s största innovation även med till den 6:e versionen – en extern iläggssula som lyftar upp hälen i din sko, och dig i din träning. Med iläggssulan monterad innuti får du samma hjälp med tekniken som i en vanlig lyftarsko.

– Du känner dig faktiskt lite starkare i Metcon 6 än i andra träningsskor när du står vid skivstången och ska göra marklyft, säger en testare, men fortsätter:

– Däremot har den ingen studs i sig. Den är med andra ord inte särskilt bra för dig som går på till exempel danspass och vill få hjälp av skorna.

Storleksmässigt rekommenderar testarna att du köper samma storlek som du normalt har i dina Nike-skor. Traditionellt är Nike lite små i sina skostorlekar, vilket innebär att du kan behöva gå upp en hel storlek från vad du har i andra varumärken.

– Greppet i Metcon är en stor fördel! Att man får bra fäste är superviktigt för mig när jag kör övningar i full hastighet, säger en testare.

Sist men inte minst är det på sin plats att anmärka på designen.

– Skornas look är minst sagt färgstark, vilket ger extra energi. Jag tycker dessutom de är sköna och skulle rekommendera dem till andra!

SHOPPA NU: Alla träningsskor på hela Sportamore

LÄS MER: Stor guide: Hitta rätt träningsskor