Test av tennisskor – herrmodeller Image

Test av tennisskor - herrmodeller

Stabila, sköna och snabba. Vi vet vilka tennisskor som är bäst i test.

Alla skor i testet har så kallad all court-sula, vilket du ska ha om du ska spela tennis inomhus. De fungerar även utomhus, men om du bara ska spela utomhus bör du i stället köpa skor med grussula, som ger bättre grepp. Vanliga all court-skor kan upplevas som lite hala på utomhusbanan. Det här är tennisskorna för herrar som är bäst sommaren 2017.

Letar du efter damskor? Då ska du i stället spana in Test av tennisskor - dammodeller.

Test av: Adidas Barricade Classic Bounce Synth

adidas
Märke:
Adidas
Malli: Barricade Classic Bounce Synth
Ostaja maksaa: 999 kruunua
Sammanfattning: Stilren och superstabil
Testpanelen säger:

Adidas Barricade Classic Bounce Synth är en stilren, vit tennissko som faller testpanelen i smaken. Den är svår att ogilla eftersom den är så stilren. Vad gäller funktionen på skon så är den hård och oerhört stabil.

- Med den här skon behöver du inte oroa dig för stukade fötter. Stabiliteten och hårdheten i skon gör att den passar utmärkt även för lite tyngre spelare, säger en av testarna.

Testpanelen har provat skorna både inomhus och utomhus och tycker att den här skon ger bra grepp på båda underlagen. Dessutom är skon förstärkt på vissa ställen vilket gör den ännu mer stryktålig.

- Ett lättskött material gör det enkelt att hålla skon ren och fin även efter ett gruspass.

Test av: Wilson Rush Pro 2.5

wilson
Märke:
Wilson
Modell: Rush Pro 2.5
Ostaja maksaa: 1 395 kruunua
Sammanfattning: Bekväm och minimalistisk
Testpanelen säger:

Det är enkelt att tycka om utseendet på Wilson Rush Pro 2.5 eftersom den har så minimalistiskt och lågmält utseende. Bara den yngsta deltagaren i testpanelen ogillar att den är helvit eftersom det är lite trist.

- Mycket bekväm tennissko som erbjuder perfekt balans mellan smidighet och stabilitet. Skon känns väldigt gedigen och funkar bra på alla underlag tycker vi i testpanelen, säger en av testarna.

Hållbarheten på skon upplevs också som väldigt god.

- De här skorna kommer bli en trogen partner under lång tid för dig som köper dem, eftersom de upplevs som mycket stryktåliga. Vi tycker att det är riktigt grymma tennisskor som passar alla spelarkategorier.

Test av: Adidas Barricade 2017 Boost Textile

adidas
Märke: Adidas
Malli: Barricade 2017 Boost Textile
Ostaja maksaa: 1 595 kruunua
Sammanfattning: Färgglad och komfortabel
Testpanelen säger:

Det första som slår dig när du ser Adidas Barricade 2017 Boost Textile är utseendet. Den står ut bland andra skor, både i färg och design.

- Kanske känner du igen Adidas kända Boost-sula från löparskor till exempel. Den är grymt skön eftersom den ger extra komfort och dämpning.

Skon upplevs av testpanelen som väldigt stabil att spela i och passar bra både för gnuggande på baslinjen och för dig som är en mer attackerande spelare som går på nät. Den här skon är också förstärkt på de rätta ställena och gör sig bra på många underlag.

- Vi i testpanelen har kört både inomhus, utomhus på grus samt på gräs och spelat padel i skorna, och de klarar allt. De här skorna kostar en slant men du får då utseende och komfort i ett, med ett stabilt stöd.

Test av: Asics Gel-Resolution 7

asics
Märke:
Asics
Malli: Gel-Resolution 7
Ostaja maksaa: 1 495 kruunua
Sammanfattning: Dämpad och tung
Testpanelen säger:

Asics är för de flesta kanske mest kända för sina löparskor, och om om du gillar deras löparskor finns en stor chans att du även gillar tennisskon Gel-Resolution 7. Den har extremt bra dämpning, vilket är skönt när du kör inomhus på hardcourt.

- Det är en riktigt bekväm sko, men vi i testpanelen tycker att den är på gränsen till för dämpad. Den känns lite tung och klumpig, men är du ute efter maximal stabilitet kommer den här modellen göra dig glad, säger en av testarna.

Skon har mycket bra passform, den sitter riktigt bra och skönt redan från första träningen. Den ger riktigt skön support vid plötsliga stopp och vid snabba sidförflyttningar.

- Att den är lite tyngre kändes inte under spelet. Vi skulle säga att den totalt sett är en både bekväm och stabil sko med en snygg design.

Test av: Babolat Jet All Court

babolat
Märke:
Babolat
Malli: Jet All Court
Ostaja maksaa: 1 695 kruunua
Sammanfattning: Dyr och liten i storleken
Testpanelen säger:

Babolat Jet All Court är den dyraste skon i testet, men så får du också en kvalitetsprodukt för pengarna. Den har allt det det där du önskar, som bra kontakt med underlaget, snygg design och hög komfort.

- De här skorna är bättre än många av de andra skorna. Jag tycker utseendet är bättre och de är även extremt sköna. En annan sak som jag upplevde var att de kändes stabila i sidled och snabba i vändningarna, säger en av testarna.

Testpanelen upplevde att skorna är ganska små i storleken, så gå gärna upp en halv storlek. Väljer du din vanliga storlek kan det bli svårt att få plats med tennisstrumpor och risken är att de tar emot vid stortån. Men ingen i testpanelen fick några skavsår, du har med andra ord ingen invänjningstid.

- Som en bonus har vi lirat padel i de här skorna och de fungerar bra även för den sport. Överlag en riktigt bra och snygg sko.

Test av: Nike Air Zoom Ultra

nike
Märke: Nike
Malli: Air Zoom Ultra
Ostaja maksaa: 999 kruunua
Sammanfattning: Lätt och slimmad
Testpanelen säger:

Tennisskor är ju ofta lite tyngre än många andra skor, men Nike Air Zoom Ultra är väldigt lätt för att vara en tennissko.

- Det känns som en lättviktssko, också lättare än tidigare modeller från Nike. Jag gillar passformen, den är perfekt för mig och ger inte skavsår, vilket tidigare skor gjort. Lätta och smidiga skor som gör att jag kan röra mig smärtfritt på banan, säger en av testarna.

Trots att skorna är så pass lätta ger de ändå stödet du behöver i de mest tuffa situationerna. Du behöver alltså inte göra avkall på allt för mycket stabilitet för vikten och smidigheten.

- Dessutom gillar vi i testpanelen när tenniskorna är vita. Snygga färger i all ära, men tennisskor ska vara vita!

LÄS MER: Hitta rätt tennisskor