Test: Svarta träningsshorts för herrar Image

Testi: Testi: Testi: Testi: Testi: Testi: Testi: Testi: Svarta träningsshorts för herrar

Vår testpanel har provat shorts från bland annat Nike, Adidas och Under Armour. Här är träningsshortsen för herrar som är bäst i test.

Sportamores kunniga testpanel av fem träningsintresserade män i olika storlekar fick i uppdrag att hitta de perfekta svarta träningsshortsen. Nu har de tränat och testat (samt i vissa fall badat), för att du ska kunna hitta modellen som passar just dig bäst.

Orkar du inte läsa testet? Gå direkt till alla våra shorts för herrar.

Testi: 3K_Sport A Bos 9, Adidas

Adidas shorts

Passar till: Det flesta träningsformer

Plus och miinus:

+ Här slipper du känna dig instängd! Ventilationsförmågan är utmärkt.

+ Designnen faller testpanelen helt i smaken. Så snyggt med den feta loggan på sidan.

+ Komforten får också höga betyg. Hur bekvämt som helst!

- Synd att fickorna inte har dragkedjor, men annars finns inte mycket att klaga på hos de här shortsen.

Testpanelen tycker:

De flesta i testpanelen anser att shorten sitter bättre i verkligheten än vad de gör på bilden.

- De sitter väldigt skönt i midjan, och är inte för vida i bensluten vilket gör att shortsen känns slimmade på en praktiskt, skönt och snyggt sätt. Passformen är med andra ord tightare än på bilden, vilket jag gillar, säger en av testarna.

Om testpanelen ska vara petiga hade de gärna sett att fickorna förslutits med dragkedjor. Då hade shortsen övergått från ett par vanliga träningsshorts till multishorts som kan användas även vid löpning.

- Jag gillar modellens look med stora Adidas-loggan på ena benet. Det känns fräscht och vasst, anser en testare.

I övrigt passar shortsen till de flesta träningsformer - allt från gym till tennis (fickorna är perfekta för bollförvaring). Materialet är skönt och de ventilerar som de ska. Hade dragkedjor på fickorna funnits hade de kunnat få full poäng.

Testaa: Dry Short 5.0, Nike

dry shorts

Finns även som: grå, blå.

Passar till: Gymträning

Plus och miinus:

+ Fukttransport och ventilationsförmåga är på topp och gör de här tightsen till ett grymt val för lite svettigare gymaktiviteter.

+ Designen är enkel, men naggande god. Vi tröttnar aldrig på svart!

- De här shortsen är inte fullt lika mjuka som de ovan från Adidas. Testpanelen hade gärna sett att de var aningen mer följsamma.

Testpanelen tycker:

Nikes Dry shorts är liksom namnet antyder väldigt välventilerade och transporterar bort både svett och regn från kroppen på ett effektivt sätt. I övrigt är den snygga på ett väldigt klassiskt vis.

- De är diskreta, vilket gör de lätta att matcha till det mesta. Bara den lilla loggan på låret och den olikfärgade randen på sidan bryter av på ett snyggt och stiligt sätt.

I övrigt är det här ett grymt val för de herrar som gillar långa träningsshorts, som ibland kan vara lite svåra att få tag på. Shortsens längd är däremot en nackdel när det kommer till följsamhet.

- Perfekt för gymmet och boxen där variationen av övningarna är stora, men ska jag ut och springa kommer jag välja en kortare variant, för att kunna ta ut steget mer.

Sist men inte minst får shortsen plus för djupa fickor där det mesta ryms. Allt som allt är det här ett bra val för dig som söker ett par välventilerande och svala shorts för lökiga gympass, men inte för löpning.

Testaa: Flex Repel Pro Short, Nike

nike

Finns även som: senapsgula

Passar till: Löpning

Plus och miinus:

+ Den höga komforten är shortsens främsta förtjänst!

+ Midjan är smal framtill och bredare baktill i svanken - både snyggt och skönt säger våra testare.

+ Bra för träning utomhus i regn, då materialet torkar snabbt och håller dig torr!

- Synd att fickorna inte försluts med dragkedjor, vilket är en genomgående kritik till de flesta shorts i testet.

Testpanelen tycker:

Det första som testpanelen lägger märke till är midjan på de här shortsen. Framtill är midjebandet smalt, medan det baktill blir bredare. Det ger en nära passform i svanken, som uppskattas.

- Jag gillar det, inte bara för att det är snyggt utan det känns helt enkelt bra och bekvämt, säger en testare.

Om du trivts i Nikes tidigare Pro shorts är sannolikheten stor att du kommer gilla även den här modellen.

- Bilden gör shortsen rättvisa. Du vet vad du får när du klickar hem de här shortsen. De presterar på alla sätt bra utan att överraska.

Liksom med ovan shorts är testpanelen aningen besvikna över att det inte finns någon dragkedja på fickorna. Endast en minimal liten innerficka på insidan av shortsen går att stänga ordentligt. Synd, men denna enda, lila ficka med dragkejda är ändå en fler än vad som finns på övriga shorts.

- De torkar också supersnabbt, både från svett och om du tränar ute i regnet, tillägger en testare.

Testaa: Wor Woven Short, Reebok

reebok shorys

Finns även som: blå, grå, röda, mörkblå.

Passar till: De flesta träningsformer

Plus och miinus:

+ De här shortsen får full poäng för komforten. Inget hade kunnat vara skönare!

+ Ventilationsförmågan och fukttransporten är en annan sak testarna lyfter fram. Här slipper du oroa dig för att överhettas.

+ Plus för snörningen i midjan som gör att passformen går att justera.

- De ger en badshortskänsla i och med att tyget är så tunt och luftigt.

Testpanelen tycker:

I Wor Woven Short från Reebok får du ett par tunna, väldigt lätta och smidiga träningsshorts som passar utmärkt för högintensiv träning.

- Ett par väldigt skönt sittande shorts som sitter "slimmat" längst hela modellen. Jag tycker det är snyggare än när de går ut i bensluten, säger en av testarna.

Inte heller här går fickorna att stänga med dragkedja, men den lilla bagatellen kompenseras genom en grym andningsförmåga och fukttransport som höjer shortsen rejält. Sin vana trogen har Reebok valt ett material som tål att svettas i ordentligt. Det gör shortsen perfekta för crossfit och annan HIIT-träning, men även för bad.

- Det tunna tyget gör att du lätt kan ta ett dopp i dem efter löprundan. Jag får starka badbyxe-vibbar som inte är helt fel!

Utöver det finns snörning i midjan så att passformen kan justeras, och förutom avsaknaden av fickor finns inga direkta minus. Rakt igenom godkänt, rekommenderas!

Testaa: Vanish Woven Short, Under Armour

under amour

Finns även som: blå

Passar till: Löpning

Plus och miinus:

+ Liksom ovan shorts är ventilationsförmågan ren perfektion. Testarna älskar att de slipper bli för varma, till och med vid svettig HIIT-träning.

+ De här Under Armour-shortsen får bra betyg för sin komfort. Ingenting skaver och de sitter som de ska.

+ Trots sin enkelhet gillar testarna designen i de här shortsen. Skönt att de är lite längre än andra modeller.

- De är tyvärr aningen stela till materialet sett, men inte så pass stela att de hindrar dina rörelser när du springer.

Testpanelen tycker:

Det första som testpanelen slås av är hur lätta de känns och hur kroppsnära de sitter utan att vara alltför slimmade.

- I midjan sitter de här shortsen från Under Armour åt med resår, men går även att anpassa ytterligare med snörning ifall det behövs. De är heller inte onödigt vida, vilket är bra. Det är aldrig skönt när det blir en massa tyg över!

Förutom den stora fördelen finns två djupa fickor som rymmer en stor telefon eller extrabollar om du tar med dig shortsen ut på padel- eller tennisplanen.

- Shortsen leder bort fukt väldigt effektivt. Det är ett stort plus då du springer ute i solen. Jag provade även att bada i dem och mycket riktigt torkade de snabbare än snabbt.

Designnen är stilren och enkel med den klassiska Under Armour-logan på låret. Precis i bensluten sitter dessutom en meshpanel på vardera ben, som tillför yttrligare ventilation. Det är en positiv överraskning för testarna, då det inte syns på produktbilden.

SHOPPA HÄR: Alla träningsshorts på hela Sportamore

LÄS MER: Video! Tre enkla ryggövningar för en bättre hållning