Test: Korta tights Image

Test: Korta tights

På sommaren vill du byta ut dina långa tights mot en kortare modell när du springer eller tränar. Vi har tagit reda på vilka korta tights som är bäst i test!

Superkorta tights för henne:

nike
Test av:
Nike, Hypercool 2 In One Woven Short
Rekommenderat pris: 499 kronor
Testpanelen säger:
+ Älskar mönstret som känns lite sjöjungfruaktigt!
Att de är så pass korta gör att alla inte känner sig bekväma i dem. De har inte hög midja heller, vilket hade varit skönt. De känns inte smickrande.
+ Snygga meshpaneler på sidorna, som dessutom gör att de andas ännu bättre. De är sköna och andas väldigt bra.

Under armour
Test av: Under Armour, HG Armour Printed Shorty
Rekommenderat pris: 349 kronor
Testpanelen säger:
+ Hotpants med ett jättefint mönster som känns trendigt och somrigt. De går ner 8 centimeter på låret, vilket är en perfekt längd. Passformen är riktigt bra och tyget är stretchigt, men inte för medgörligt så att stödet försvinner. De är inte de minsta genomskinliga.
 Tyvärr är de som allra snyggast när du bara står rakt upp och ned. När du kör burpees eller springer i dem så korvar benen upp sig och midjan ned sig. Det gör att du måste rätta till dem ganska ofta. Det här är snarare ett par hotpants som om du vill ha när du kör strandsprorter, bara gymmar utan att göra hopp och spring eller går på hotyoga.
+ De är “true to size” så välj din vanliga storlek. Midjan är varken hög eller låg utan helt normal. De ändrar heller inte form efter tvätt (men undvik att torka dem i värmeskåp eller tumlare).

blacc
Test av: Blacc, Capacity
Rekommenderat pris: 179 kronor
Testpanelen säger:
+
Ett par väldigt stretchiga tights som av den anledningen sitter väldigt bekvämt på kroppen. Mjuka som sjutton! Passar därför utmärkt för till exempel hotyoga när du inte behöver hotspants som håller in, utan några som främst sitter skönt.
De är aningen stora i stoleken och i kombination med det mjuka materialet gör att de inte hjälper formen på traven. Blacc-hotpantsen har också en tendens att rulla upp och lägga sig i vecket under rumpan vid mycket hopp och spring under träningen, vilket gör att du vill dra ned dem.
+ Du håller perfekt temperatur under träningen i de här shortsen. Tyget är tunt och svalt och blir inte blött av svett under träningspasset. Dessutom gillar vi det billiga priset!

Korta shorts för henne:

kari traa
Test av: Kari Traa, Louise Shorts
Rekommenderat pris: 399 kronor
Testpanelen säger:
+ De har ett band i midjan som gör att de sitter uppe som de ska. I bensluten sitter en silikontejp som gör att benen inte glider upp utan sitter kvar på samma ställe på låret. Du behöver inte rätta till dem alls. I svanken finns en ficka med dragkedja där du till och med kan klämma ner en Iphone 6.
Sömmen i benslutet är väldigt hård, vilket gör att låret puffar ut både ovanför och under kanten. Shortsen slutar precis där låren är som bredast, vilket gör att den hårda sömmen blir osmickrande.
+ Materialet är ganska tjockt vilket gör att de håller både rumpa och mage på plats även vid löpning. De är heller inte genomskinliga.

Newline
Test av: Newline, W Base Sprinters
Rekommenderat pris: 399 kronor
Testpanelen säger:
+
Bra längd på tightsen, de slutar ca 10 centimeter ovanför knät. Perfekta tights att springa i på sommaren med smart ficka därbak. Väldigt bekväma, sitter perfekt över låret och i midjan. De glider inte ner utan sitter bra under hela passet.
Lite tråkig design i helsvart med små detaljer. På sommaren när man vill ha korta tights vill man kanske också ha lite mer färg!
+ Tyget är tunt och svalt och blev inte blött av svett under träningspasset, utan ventilerar på ett bra sätt. Testpanelen tycker mycket om de här tightsen, som dessutom har ett bra pris!

Knälånga tights för henne:

2xu
Test av: 2XU, Elite MCS Compression Shorts
Rekommenderat pris: 1 095 kronor
Testpanelen säger:
+
Riktigt grymma, korta kompressionstights som ger ordentlig support. Insidan av shortsen är av ett annat material som gör att tightsen sitter perfekt på plats hela tiden oavsett löpning eller träning och ger kompression på rätt ställe, fantastiskt! 

Lite för tighta i midjan, om du inte gillar det bör du gå upp en storlek. Samma sak om du är rädd för att tights är lite genomskinliga, då bör du gå upp en storlek annars är det risk att trosorna syns igenom.
+ Snygg design, perfekt längd, snygg logotyp och bara du sätter på dig de här tightsen känner du dig stark, snabb och redo att springa ett riktigt tufft Tough Viking-lopp eller liknande!

Skins
Test av: Skins, DNAmic Half Tights
Rekommenderat pris: 849 kronor
Testpanelen säger:
+
Ett par längre shorts som sitter bra på med en mjukt och skönt resår i midjan. Oavsett om du springer eller tränar så korvar benen inte upp sig utan håller sig på plats, kanske eftersom de är så långa och har en bra kompression.
Kan hasa ned lite i midjan, vilket förstås är ett litet minus.
+ Skönt med meshdetaljer som gör att du håller dig sval, även under de tuffaste passen.

Capritights för henne:

Craft
Test av: Craft, Prime Capri
Rekommenderat pris: 399 kronor
Testpanelen säger:
+ Passformen är väldigt bra. De håller sig på plats under hela löppasset och oavsett vad du gör på utegymmet kommer de här tightsen sitta som de ska.
Många i testpanelen tycker om tights med hög midja när de springer, eftersom det kan kännas skönt att hålla magen på plats. De här är bara medelhöga och går inte upp till naveln.
+ Materialet är skönt, perfekt i tjocklek och absorberar svett bra. Tightsen är perfekta för dig som kanske tycker att det är för varmt med långa tights och för kort med shorts. Designen är enkel och snygg!

skins
Test av: Skins, DNAmic 3/4 Tights
Rekommenderat pris: 1 095 kronor
Testpanelen säger:
+ Tyget transporterar bort svett jättebra, vilket gör att du känner dig fräsch under hela passet. Materialet är riktigt bra, vi i testpanelen älskar det!
Är något lägre i midjan och har en tendens att åka ner under passet.
+ Skön kompression på benen. Du känner verkligen hur musklerna kramas åt och cirkulationen ökar. Perfekt för dig som vill ha lite extra stöd under de jobbigaste passen!

nike
Test av: Nike, Tech Capri
Rekommenderat pris: 549 kronor
Testpanelen säger:
+ Wow, snygg design! Ett par riktigt snygga tights som formar ben och rumpa, du ser riktigt slimmad ut med de här på. Materialet känns aningen tjockare än andra tights, utan att de blir för varma, vilket gör att de sitter bra på kroppen.
Det negativa med modellen är att de är ganska låga i midjan, vilket gör att de glider ned en aning och du måste dra upp dem under träningspasset. Passar därför bättre för löpning än för träning.
+ Passformen är riktigt, riktigt bra. Sitter fint, andas bra och sträcker sig precis nedanför knäna. De är normala i storleken, men om du har Beyoncé-booty så kan de vara på gränsen till lite små eftersom de är så låga.

Kortare tights för honom:

craft
Test av: Craft, Essential Short Tights
Rekommenderat pris: 399 kronor
Testpanelen säger:
+ Är det något Craft ska hyllas för så är det att storlekarna alltid är spot on. Dessa tights sitter där de ska och har en bra passform. Bredare resår i midjan med snörning, vilken behöver knytas då de annars glider ned lite när du springer.
Liten ficka på sidan för nyckel, men tyvärr ingen plats för telefon.
+ Streckat reflexprint på sidorna som ger ett snyggt uttryck. I det stora hela så är det ett par bra tights att springa och cykla i eller ha som lager under shortsen.

salomon
Test av: Salomon, Intensity Short Tight
Rekommenderat pris: 599 kronor
Testpanelen säger:
+ Första intrycket var att tightsen satt superskönt. Väldigt hög komfort, lagom svåra att ta på sig. Man märker att det är lätt kompression och inte maxad. De är svala och sköna att springa och cykla i och har bra fukttransport.
Lite väl slappa kring låret precis ovanför knät, där hade de gärna fått smita åt mer och sitta lite tightare och hårdare.
+ Vi gillar designen sjukt mycket, de är riktigt snygga och coola. Storleken är väldigt bra. Pluspoäng för fickan baktill!

skins
Test av:
Skins, DNAmic Half Tights
Rekommenderat pris: 849 kronor
Testpanelen säger:
+ Extremt sköna tights, som gör att du känner dig snabb och smidig. Även om du aldrig haft korta löpartights tidigare kommer du gilla den här modellen och antagligen bli väldigt positivt överraskad. De sitter uppe bra i midjan och nedtill vid knäna, vilket gör att de inte stör under tiden du tränar.
Smakar det så kostar det. Att betala 849 kronor för ett par korta tights känns ganska saftigt, men de är faktiskt värda sitt pris, mycket tack vare den perfekta kompressionen.
+ Designen tycker testpanelen om, den går i Skins anda, det syns att det är ett par Skins direkt, även när du inte ser loggan. Och alla gillar Skins! Mycket bra korta tights som du definitivt kommer att bli nöjd med.

 LÄS MER: Färgstarka badshorts 2017