Test av pulsklockan Forerunner 235 Image

Test av pulsklockan Forerunner 235

Med en pulsklocka är det lättare att mäta dina prestationer, köra pulsträning och maxa dina intervaller. Så här tyckte vår testpanel om pulsklockan Forerunner 235 från Garmin.

Test av: Garmin Forerunner 235 

löparklocka


Mått: 45 x 45 x 11.7 millimeter.

Vikt: 42 gram.

Vattentät: 5 ATM (vilket betyder att den är anpassad för 50 meter och inte duger till dykning, som kräver minst 10 ATM).

Skärmupplösning: 215 x 180 pixlar.

Batteritid: 9 dagar i klockläge, 11 timmar i GPS-läge.

Rekommenderat pris: 3 695 kronor

Testpanelen tycker:

Forerunner 235 är en GPS-klocka med inbyggd optisk pulsmätare, vilket betyder att den mäter din puls så fort du har den på dig. Klockan kopplas till mobilen via bluetooth och precis som i en smartklocka finns det steg- och sömnmätning, notisfunktioner och möjlighet att installera både appar, träningspass och anpassningsbara urtavlor.

Testpanelen tycker att det här är en användbar pulsklocka som är perfekt för den lite mer rutinerade motionären, då den har många funktioner som kan vara roliga om du tränar mycket.

 – Det är kanske inte den första klockan man köper, men om du går igång på statistik eller tränar väldigt mycket är den perfekt. Den är också bra om du kör olika former av träning, som paddling, simning eller cykling eftersom den kan mäta så mycket, säger en testare.

Skärmen är tydlig och det är enkelt att bläddra mellan olika fönster under träningen. De många funktionerna gör att den fungerar nästan som en PT och testpanelen tyckte att pulsklockan ökade motivationen. Vattentätheten uppskattades också eftersom det ställer mindre krav på väderleken under löpturer.

– Min favoritfunktion, som var ny för mig, var att styra musiken i takt med hur man springer eller målet med löppasset. Musikens takt anpassas efter takten du ska springa i, vilket gör det ännu lättare att hitta rätt rytm! Det var verkligen en spännande upplevelse, säger en testperson.

Klockan sitter bra på handleden och kan fungera som ett aktivitetsband, men en kvinnlig testare upplevde den som lite för stor och klumpig för att bära till vardags.

– På en större handled tror jag att den sitter bättre. Om den här modellen hade funnits i en något mindre storlek hade jag haft den varje dag, säger en kvinnlig testperson.

Storleken och den tydligt manliga designen är egentligen det enda testpanelen har att anmärka på när det gäller den här i övrigt grymma pulsklockan.

Forerunner 235 finns i färgerna blått, svart/rött samt svart/grått och du hittar dem HÄR.

LÄS MER: Test av pulsklockan Garmin Forerunner 735XT
LÄS MER: 3 snabba skäl till att köpa en pulsklocka
LÄS MER: Så väljer du rätt pulsklocka