Test: Blaccs nya fjäderlätta löparkollektion Image

Test: Blaccs nya fjäderlätta löparkollektion

Blacc har gjort det igen – nu är den nya löparkollektionen här. Plaggen är funktionella, trendiga och passar alla löpare. Oavsett om du springer 3 kilometer eller 3 mil ska du spana in det här testet, där delar av kollektionen satts på prov!

Är du redo att ge dig ut i spåret? Blacc lanserar nu en ny löparkollektion för dig som älskar att röra dig snabbt som långsamt, långt som kort. Att ha rätt kläder när du löptränar är viktigt.

– Anpassa alltid kläder efter klimat och din egen upplevda kroppstemperatur. Är det blåsigt ute passar en vindtät jacka för att du inte ska bli kall. Har du däremot för varma kläder kan du känna dig tröttare än vad du egentligen är. Lager på lager är alltid en bra idé, säger Erika Adolfsson, produktutvecklare på Blacc och fortsätter:

– Den nya löparkollektionen är till för alla som vill synas i löpspåret. Kollektionens neongula färg ligger helt rätt i trend och gör sig så bra tillsammans med det ljusgrå. Kollektionen består av lättviktsplagg som ska få dig att känna dig lätt som en fjäder i spåret! Plaggen har också genomtänkta detaljer, till exempel fickor som rymmer din mobiltelefon.


blacc shorts
Modell: Feather Limited Shorts

Rekommenderat pris: 449 kronor

Finns i färgerna:
Svart

Fukttransport:
Shortsen transporterar fukt bra, men under riktigt svettiga pass på varma dagar blir de trots allt något blötare eftersom du svettas mer. 

Ventilationsförmåga:
Feather Limited Shorts känns sköna och svala och ventilerar väldigt bra under passet.

Komfort:
Komforten på tightsen är också väldigt hög då innershortsen är i ett superskönt tyg, sömmarna skaver inte och materialet känns mjukt mot huden. Innershortsen är något längre än på vissa andra löparshorts vilket är skönt. Många andra löparshorts kan kännas för korta. Shortsen känns väldigt lätta och storleken är verkligen true to size. Resårbandet i midjan är också bekvämt och skaver inte.

Design:
Designen är snygg, clean och enkel. Shortsen känns funktionella och samtidigt snygga. Ett plus för designen är också att det finns två innerfickor som har plats för mobil och nycklar. Det finns verkligen inte många andra shorts som stoltserar med det.

Sammanfattning:
Sammanfattningsvis är det här ett par snygga, praktiska och bekväma löparshorts med både innershorts och yttertyg. Du behöver inte oroa dig för att visa mer hud än vad du önskar om yttertyget glider upp. De här shortsen passar till intervallträning och normaldistanslopp, men även till annan typ av träning. 


blacc alona
Modell:
Alona Bra

Rekommenderat pris:
299 kronor

Finns i färgerna:
Gul/grå, svart, blå/röd, lila/turkost mönster, rosa

Fukttransport:
Sport-bh:n transporterar fukt bra. Efter ett riktigt grisigt pass är testaren blöt nedertill på baksidan av sport-bh:n, men långt ifrån dyngsur. Det är ingenting som stör under träningen. 

Ventilationsförmåga:
Sport-bh:n andas väl. Meshtyget på ryggen gör att tyget håller sig torrare, och släpper in uppskattad luft.

Komfort:
Sömmarna känns sköna och mjuka och skaver inte under passet. Resåren runt bröstkorgen är aningen tjock, och det hade kanske varit ännu skönare om resåren var lite tunnare, då den hade känts mer ”hudnära” då. Allt hålls på plats med den tajta modellen. Den har ingen vaddering vilket passar dem med mindre byst bättre än de med större byst. 

Design:
Det här är en klassisk modell från Blacc som fått en ny, uppdaterad färg. Den unika färgkombinationen neongul och grå, som förekommer på fler plagg i kollektionen, känns både trendig och snygg. Du syns i löpspåret!

Justerbara band:
Nej

Sammanfattning:
En mångsidig sport-bh som inte bara kan användas till löpning utan även till annan träning. Den har testats både under löpning samt x-fitträning och ger bra stöd på båda pass, delvis tack vare att den är sydd i dubbla lager och ger extra komfort och stöd. Designen är stilren och snygg och den kan användas av de flesta och under alla typer av träningskläder.


efter korr foul tank
Modell: Foul Tank

Rekommenderat pris:
249 kronor

Finns i färgerna:
Vit

Fukttransport:
Fukttransporten är super, materialet absorberar svett utan att bli blött eller tungt. Skönt!

Ventilationsförmåga:
Tyget i polyester och elastan har små, små ventilationshål på hela linnet och bidrar till en väldigt sval känsla när du springer i det. Materialet är även lent mot huden vilket gör armpendlingen i löpningen väldigt behaglig.

Komfort:
Testaren av det här linnet brukar ofta träna i linnen som ser ut som t-shirtar med avklippta ärmar. Problemet med de modellerna är att urringningarna under armarna lätt blir så djupa att sidorna på magen syns. Det här linnet har samma typ av halslinning samt samma passform, men det går inte lika djupt i urringningarna under armarna. Väldigt positivt!

Design:
Testaren kan inte komma på något negativt med modellen. Kanske är den inte optimal för de med stor byst eftersom den höga halslinningen inte blir speciellt smickrande. Linnet är också något genomskinligt, men matchar du det med en neonfärgad sport-bh är du trendigare än trendigast. Trots det menar testaren att det vore roligt om linnet fanns i fler färger! 

Sammanfattning:
Det här linnet passar till att springa intervaller i, samt korta till medellånga distanser. När du springer maraton vill du däremot hellre ha något tightare, så att du kan svänga på armarna helt fritt. Det är helt enkelt ett toppenlinne för dig som inte vill ha något åtsittande eller tight. 


blacc resistance tights
Modell: Resistance Tights 2.0

Rekommenderat pris:
399 kronor

Finns i färgerna:
Grå

Fukttransport:
Fukttransporten fungerar bra, men inte klockrent och tightsen passar bättre under mindre svettiga pass.

Ventilationsförmåga:
Eftersom tyget är åt det tjockare hållet skulle testaren välja ett par tunnare tights under en riktigt varm träningsdag. Men för svalare dagar fungerar de här tightsen som en dröm.

Komfort:
Materialet är följsamt och supermjukt. Det gör att du vill ha dem på dig hela tiden. Då det är så följsamt blir tightsen mångsidiga med flera användningsområden än bara löpning. Eftersom att tyget är lite tjockare så passar de bäst under de dagar då det inte är supervarmt och kommer vara perfekt till höstlöppasset. Snygga detaljer och väldigt smickrande form är också utmärkande. Det här paret skaver inte heller någonstans och testpanelen vill dessutom göra oss uppmärksamma på att de är lite kortare i benen än vanliga tights. 

Design:
 De här tightsen är i en jättefin grå färg med snygga detaljer och smarta lösningar. De har en ficka baktill där en mobiltelefon, nycklar, betalkort och kanske en extra tofs får plats. Mycket praktiskt! Bandet i midjan gör så att de inte glider ner vid träningspasset.

Sammanfattning:
Sammanfattningsvis är de här tightsen snygga i färgen, har stilrena detaljer, är sydd i ett superskönt material och är perfekta för löpning. Testpanelen gillar också att det går att dra åt dem i midjan så de inte åker ner. Om du har längre ben än genomsnittet kan de möjligtvis upplevas lite korta.

Turmalin tank efter korr
Modell:
Turmalin Tank 

Rekommenderat pris: 299 kronor

Finns i färgerna: Gul, blå, svart, lila.

Fukttransport: Om du brukar vara dyngsur i slutet av ett löppass, så kan du undvika det i det här linnet. Inte ens under ett extremt hårt träningspass i 31 graders värme är testaren speciellt blöt, bra fuktig.

Ventilationsförmåga: Tyget ventilerar överraskande bra och håller testaren relativt torr trots att hon svettas kopiösa mängder på ryggen. Otroligt imponerande! Testaren konstaterar direkt att hon definitivt kommer införskaffa linnet i fler färger.

Komfort: Plagget sitter bra på kroppen. Det är lagom långt, och passformen är tajt men inte slickad. I ryggen finns en cut out-detalj, som är väldigt snygg men som tyvärr inte riktigt gör som man vill. "Hålet" är format som en diamant, men på sidorna av diamanten så böjs tyget utåt när testaren har på sig plagget. Kanske sitter det bättre på en person som är längre än testaren (162 centimeter). Linnet passar utöver det alla typer löpare. Det har en sån passform att det sitter tajt men inte så tajt att det åker upp medan du springer. Inga sömmar skaver heller, vilket är ett plus!

Design: Fina reflexdetaljer i form av tre vertikala prickar i nacken samt en reflexlogga fram- och nertill på linnet. Snyggt och stilrent! Linnet är i en riktigt lysande neongul färg som syns, inte ljusgult som det ser ut på produktbilden ovan. Trendigt och snyggt att matcha till exempelvis svart, grått eller vitt. Det här är ett linne som sticker ut, och är inget för den blygsamma typen.

Sammanfattning: Materialet är polyester och elastan, vilket gör det mjukt och följsamt samt att det även passar till annan träning än löpning, vilket är bra. Förutom att det är superskönt på och dessutom tjusigt så har det också många coola och uppskattade detaljer. En sån detalj är att det finns en ögla i nacken där du kan trä igenom hörlurssladden. På det viset så slipper du tappa hörlurarna under löppasset, såväl som den "duns" som sladden annars kan åstadkomma varje gång den studsar mot din bröstkorg.


LÄS MER: Toppa formen med Charlotte Kalla

SHOPPA HÄR: Blacc running