Bäst i test: snyggaste kängorna för dam och herr 2017 Image

Bäst i test: snyggaste kängorna för dam och herr 2017

Vintern väntar runt hörnet och det är hög tid att införskaffa ett par varma vinterskor. Här är de varma och snygga kängorna som är bäst i test!

Med ett par sköna kängor blir kyliga vinterdagar på stan eller i fjällen betydligt roligare. Kängorna är dessutom både lätta och snygga, vilket är bra om du vill slippa klumpiga vinterskor. Vi har testat fem olika modeller för män respektive kvinnor från fem olika märken, så att du kan hitta en snygg känga som passar just dig.

Timberland 6-tuumainen PremiumSe_01


Märke: Timberland

Malli: 6-Inch Premium

Rekommenderat pris: 1 995 kruunua.

Omdöme: En tidlös klassiker.

Testpanelen säger:

Är du på jakt efter en känga med en tidlös design? Då ska du satsa på den här klassikern.

- Du kan få skavsår första gången du använder skorna, men efter en tids användning är de helt fantastiska. Se bara till att ladda upp med plåster när du först börjar använda skon, tipsar en testpilot.

När det kommer till användarvänligheten är kängan varken särskilt svår eller utmärkande lätt att få på och av. Du måste kämpa lite för att få ned foten, som med de flesta typer av kängor, och den har en vanlig snörningsfunktion.

Med den här på foten kommer du vara redo för vinterns alla äventyr, oavsett väder. Skon är perfekt att ha till vardags eftersom den är vattentät och har stängda sömmar.

- Passformen är bra och jag gillar att modellen är väldigt nätt, trots att det är en känga vi snackar om, säger en testare.

Fördelen med Timberlands klassiska känga är att nubucklädret redan är impregnerat i flera omgångar när du köper skon. Du behöver alltså inte spraya skorna det första du gör, men efter ett tag kan du behöva bättra på impregneringen. Klicka här om du vill ha fler smarta skötseltips.

Stilklassikern 6-Inch Premium från Timberland hittar du här.

Graninge Lillsylen SE_02

Märke: Graninge

Malli: Lillsylen

Hinta: 1 495 kruunua.

Omdöme: Varmfodrad känga till vinterpromenaden.

Testpanelen säger:

Söker du efter en robust känga som klarar tuffa väderlekar så är Lillsylen från Graninge det självklara valet för dig.

- Det här är en perfekt känga! Den sitter som gjutet på foten och sulan ger mig ett stadigt grepp när jag är ute och går i terräng, säger en testare.

Kängan har en slitstark ovandel i skinn och är fodrad med vattenavvisande Grantex, vilket gör den ultimat för den snöslaskiga svenska vintern. Yttersulan är dessutom gjord i gummi med rejäla mönster som ger dig ett bra grepp på ojämna och hala underlag.

- De håller fötterna varma och torra, så jag kommer slippa frysa om fötterna när jag går ut på promenad med hunden i vinter, säger en av testarna.

Att få ned foten i kängan var inget problem. Däremot tar det lite tid att knyta skon, vilket i och för sig är vanligt när det gäller de flesta typer av kängor.

Lillsylen från Graninge kommer i två färgsättningar och du hittar dem här.

Svea Eskilstuna 1SE_03


Märke:
Svea

Malli: Eskilstuna 1

Rekommenderat pris: 1 195 kruunua.

Omdöme: Tuff känga med fina detaljer.

Testpanelen säger:

Den här kängan är ett måste om du vill vara tuff på skolgården i vinter.

- Skorna känns lite ungdomliga med sina rosa detaljer. Jag tror de skulle sitta som bäst på en tonårstjej, säger en person i testpanelen.

Modellen är inte lika rejäl som de andra kängorna i testet, men det får du nästan räkna med när du tittar på priset som är riktigt bra. Passformen är skön och de är väldigt följsamma runt vristen.

- Kängorna är otroligt lätta, vilket är ett stort plus! De är inte sådär klumpiga och tunga som andra kängor kan vara, säger en testare.

Det finns inga smarta snörfunktioner som gör skorna extra smidiga, men det är inga problem att få på eller av kängan.

I det stora hela får den här modellen klart godkänt, även om komforten inte riktigt går att jämföra med de andra kängorna i testet.

Eskilstuna 1 från Svea kommer i flera härliga färger och du hittar din favorit här.

Merrell Sylva Mid Lace WaterproofSe_04

Märke: Merrell

Modell: Sylva Mid Lace Waterproof

Ostaja maksaa: 1 795 kruunua.

Omdöme: Stabil och bekväm känga med härligt foder.

Testpanelen säger:

Letar du efter kängan med den optimala komforten? Då är det här rätt modell för dig i vinter.

- Kängan har en bra passform och sluter om foten på ett skönt sätt, vilket gör att den varken glappar eller skaver när du går längre promenader, säger av testarna.

Det vattentäta membranet och det varma fodret på kängorna skyddar dina fötter mot väta och kyla under kalla vinterdagar. Det är en rejäl sko som du kan känna dig trygg i. Yttersulan ger ett säkert och bra grepp på hala underlag, så du behöver inte oroa dig för att halka.

- Jag kommer bo i den här skon! Fodret är gosigt och mjukt, vilket gör kängan suverän för vinteraktiviteter på knastrande snö, säger en testperson.

Du hittar kängan från Merrell i två färgsättningar här.

Gant Lydia Mid BootSE_05

Märke: Gant

Malli: Lydia Mid Boot

Hinta: 1 895 kruunua.

Omdöme: Stilren känga med praktisk resår.

Testpanelen säger:

Här har du kängan med en stilren look, dekorativa sömmar och praktisk resår - perfekt för en stilren höst och vinter i stan. Den är inte supervarm eftersom den inte är fodrad, så under vargavintern gör du bäst i att välja en lite rejälare model.

- Den är ganska hård bak vid hälen så jag skulle nog inte ta långpromenader i de här bootsen. Men jag kommer absoluta dra på mig dem här till snygga outfits i höst och vinter, säger en kvinna i testpanelen.

Kängan sitter trots den lite hårda hälkappan bra på foten och har en rundad tå. Ovandelen är gjord i skinn som kombineras med en resår för smidig komfort.

- Har du bråttom till jobbet på morgonen är de här kängorna enkla att få på i farten, vilket är ett stort plus när det gäller användarvänligheten, säger en testare.

Eftersom skinn kräver en del skötsel får du räkna med att dessa kängor kan behöva lite extra omtanke mellan varven.

Lyda Mid Boot från Gant kommer i två färger och du hittar dem här.

Kängor för honom

Timberland Radford 6-Inch BootSE_06

Märke: Timberland

Modell: Radford 6-Inch Boot

Hinta: 1 795 kruunua.

Omdöme: En klassiker med ny sula.

Testpanelen säger:

Vill du ha förnyelse? Här har du en pålitlig och stilren klassiker med en ny sulkonstruktion.

- De här kängorna känns fräscha, du kan ha dem till nästan allt! säger vår testare.

Ovandelen på kängan är i skinn, precis som på 6-Inch Premium-modellen. Det som skiljer modellerna åt är den nya sulkonstruktion som kallas för Sensorflex. Den nya sulan är lättare och har bättre svikt än den klassiska modellen. Med andra ord perfekt för dig som söker en mer ergonomisk känga.

- Kängan är mjuk och dämpad att gå i, den känns lätt och bekväm att ha på foten. Det känns som en mer funktionell sko för dig som lämnat hiphop-åren bakom dig och vill ha en mognare modell för alla väder, säger en testare.

Dina fötter håller sig torra hela dagen lång eftersom kängan är vattentät. Den klassiska snörningen är smidig, men en snörad känga kräver alltid lite stånk och stön innan skon väl är på.

Timberlands nya känga Radford 6-Inch Boot finns i två färgsättningar och du hittar dem här.

Björn Borg Marvin Z Mid Fur MSE_07

Märke: Björn Borg

Malli: Marvin Z Mid Fur M

Ostaja maksaa: 1 295 kruunua.

Omdöme: En smidig känga med smart dragkedja.

Testpanelen säger:

Här har du en smidig känga som är en av testpanelens absoluta favoriter. Kängan är snygg, stilren och sitter riktigt skönt på foten.

- Dragkedjan på sidan av kängan är en smidig funktion som gör dem extremt lätta att ta på och av, säger en testare.

Den smidiga funktionen med dragkedja på sidan gör dem ovanligt enkla att dra på sig, särskilt med tanke på att de flesta andra kängor endast har en snörning. De här skorna få du på dig utan vidare ansträngning - vilket är ett stort plus.

Kängan har en slitstark ovandel i skinn och ett värmande foder som är tillverkat av syntetmaterial.

- Jag kommer ha de här kängorna på afterskin på Åre! De är perfekta att bara dra på sig och gå mellan stugan och afterskin i fjällen, säger en testperson.

Om kängan blir fuktig kan du enkelt ta ut innersulan och låta den torka.

Du hittar smidiga Marvin Z Mid Fur M från Björn Borg i tre olika färger här.

Sneaky Steve DobwallSe_08

Märke Sneaky Steve

Modell: Dobwall

Rekommenderat pris: 1695 kronor.

Omdöme: Läderkänga med en grov gummisula.

Testpanelen säger:

Det här är en grov snörkänga i en klassisk look som fungerar lika bra till vardags som på fjällresan. Men det är inte den varmaste modellen så under kallare dagar kan det var bra med en extra socka på fötterna. Det får du också plats med då kängan är åt det generösare hållet storleksmässigt.

- Designnen får tummen upp av mig. Den är snygg och känns väldigt genomtänkt. Jag gillar den coola färgen, säger en av testarna.

Yttersulan är försedd med ett grövre mönster för ett tryggt och säkert grepp oavsett underlag. Isiga vinterdagar är inget större problem med dessa på fötterna.

- Passformen är bra och de sitter stadigt på foten. Kängan känns rejäl och funktionell, den passar lika bra till vardags som till fjällen, säger en kille i testpanelen.

Dobwall från Sneaky Steve finns i två färger och du hittar dem här.

Sorel Cheyanne IISE_09

Märke: Sorel

Malli: Cheyanne II

Rekommenderat pris: 1 495 kruunua.

Omdöme: Slitstark och vattentät.

Testpanelen säger:

Snygga och sköna, men något små i storleken. Den här kängan är en nätt allroundsko som passar lika bra kalla dagar i city som ute i skogen.

- Jag brukar ligga mellan 42, 5 och 43 men de här 43:orna var mer som ett par små 42:or. Jag skulle rekommendera dig att gå upp en storlek, säger en kille i testpanelen.

Trots att kängan är liten i storleken sitter den skönt på foten och har en bra passform i övrigt.

- Den sitter omslutande på foten, på ett skönt sätt. Det här är en riktigt bra känga, säger en testare.

Sulan på kängan är tillverkad av vulkaniserat gummi, en typ av gummi som är extra slitstark. Den vattentäta gummidelen på kängan håller dessutom fötterna torra under slaskiga vinterdagar, vilket är ett stort plus. Och du som gillar att gå långa promenader isiga vinterdagar kan känna dig trygg med den här på foten. Sulan är mönstrad för att ge ett bra grepp på hala underlag.

- Du får som vanligt kämpa lite för att få på dig kängan, vilket sänker användarvänligheten något jämfört med kängorna med blixtlås på sidan. Men det är inte svårt att få på eller av dem, säger en testare.

Cheyenne II från Sorel hittar du här.

Gant Oscar ChelseaSE_10

Märke: Gant

Malli: Oscar Chelsea

Myyntihinta: 1895 kruunua.

Omdöme: Ett måste i den stilsäkres garderob.

Testpanelen säger:

Här är snygg-skon som är ett måste för dig med en stilsäker garderob. Modellen finns i både mocka och skinn så att du kan välja en variant som passar just din stil.

- Den här kängan är den perfekta stadsskon! En snygg och stilren modell som du kan ha till allt i många år framöver, säger en testare.

Kängan är tillverkad i hållbart skinn och sömmarna på skon är dekorativt utformade, något som ger pluspoäng hos testpanelen. Att modellen dessutom har en praktisk resår på sidorna ger ytterligare plus i kanten - suveränt för dig som inte vill förlora tid på snörning. Men tänk på att de kan vara hårda i början.

- Jag upplevde modellen som lite hård bak vid hälen och att den hala sulan ger ett sämre grepp jämfört med de andra kängorna i testet, säger en kille i testpanelen.

Passformen är bra och de omsluter foten på ett skönt sätt. Men tänk på att gå försiktigt om underlaget fryser till.

Du hittar Oscar Chelsea från Gant i mocka och skinn här.

LÄS MER: Vad skiljer mellan barn- och vuxenmodellen på Timberland 6-Inch Premium?

LÄS MER: Opas: Så hittar du rätt handske