Bäst i test: Sport bh för stor byst Image

Bäst i test: Sport bh för stor byst

Om du har stora bröst är sport-bh:n extra viktig. Här är bästa sport-bh:arna för dig med D, E, F och G-kupa.

De flesta av oss behöver lite extra stöd i tillvaron, inte minst när vi tränar. Vi kan tyvärr inte förse dig med en PT, träningskompis eller starkare muskler –men vi kan erbjuda en sport-bh med high support. Om du har större byst vet du att det kan vara klurigt att hitta en bra sport-bh, men det behöver faktiskt inte vara så svårt! Läs vårt test av sport-bh:ar med mycket stöd, så får du hjälp. 

SHOPPA HÄR: Gå direkt till alla sport-bh:ar

PASSAR NÄR DU BEHÖVER SUPERSUPPORT 

swegmark

Test av: Capture, Swegmark 

Finns i färgen: Rosa

Vilken träning passar den för? När du ska träna intensivt men kort. Perfekt för HIIT och löpning.

Sammanfattning: 

Åh, här har vi en sport-bh som verkligen gör jobbet!  

– Den ger väldigt bra stöd, så även om du har F-kupa så kan du springa med den här sport-bh:n tack vare de goda supporterande egenskaperna, säger en av testarna.

Sport-bh:n har ingen vaddering, utan bara ett lager tyg och ett lager med nät över kuporna, vilket är svalt och bekvämt vid tuff träning.

– Du kan ha sport-bh:n precis som en vanlig bh och låta banden gå över axlarna, men du kan också haka fast bh-banden i ryggen om du behöver extra stöd, som till exempel vid löpning. Problemet är då att sport-bh:n kan kännas som att den begränsar rörelsefriheten något och drar lite över ryggen, även om du förlänger bh-banden, säger en testare och får medhåll.

– Den är med andra ord inte så skön att ha så under en så lång tid och inget du vill ha när du inte verkligen behöver extra stöd. Annars sitter den väldigt skönt runt kroppen, eftersom den har hela fyra hyskor i bredd och tre olika val för omkrets. 

Överlag märks det att bh:n är av hög kvalitet, du kan till och med tvätta den i maskin i tvättpåse gång efter gång utan att kvalitén försämras. 

– Jag brukar få kramp i axlarna när jag springer, trots att jag slappnar av i dem. Med den här sport-bh:n slipper jag det problemet, tack vare att den är så himla bra! 

PERFEKT FÖR GYMDEJTEN

Nike

Test av: Rival Bra, Nike

Finns i färgerna: Svart och vit

Vilken träning passar den för? Styrketräning, crosstrainingmaskin och lugn träning utan mycket förflyttningar upp och ned. 

Sammanfattning: 

Om vi säger: Nike sport bh svart. Då är det många som tycker att vi tickar alla boxar. 

– Nike-bh:n är ett bra val för dig som vill ha en sport-bh som ger lyxig känsla. Den ger medium support och passar bra för styrketräning. Du får inte riktigt tillräckligt med stöd för hopp och spring om du har stor byst, däremot finns den från A-kupa, så har du mindre bröst så räcker stödet, säger en av testarna, som även påpekar att det är inkluderande och bra att den även finns i stor kupa, alltså plus size-storlekar, i rosa och svart

Med den här sport-bh:n får du en uppvärmning redan innan du börjat träna, för den är ganska klurig att knäppa på sig själv. På grund av konstruktionen kan du inte knäppa den på framsidan, utan du drar den över huvudet och måste knäppa den bak på ryggen, vilket kan upplevas lite meckigt.

– Det är två hyskor, och fyra olika lägen i omkrets, så det kan bli lite klurigt att hitta helt rätt om du inte har en rörlighet som andra avundas. 

Den här bh:n har lite kluriga storlekar, de anges i UK-storlek, så öppna storleksguiden för att hitta just din storlek. Blir det fel storlek kan det lätt bli att den skär in vid armhålan men är för lös runt kroppen – så prova noga. 

–Bh:n är lite urringad, vilket gör att den inte passar så bra för yoga, för i nedåtgående hund kan det kännas som att brösten är på väg att trilla ut. Däremot är det här en bh med väldigt tilltalande design, utan sömmar på de formpressade kuporna, så vill du någon gång känna dig lite extra snygg när du tränar är det här ett bra val. 

PÅLITLIG TROTJÄNARE 

Casall sport bh high impact sports bra 

Test av: Impact Sports Bra, Casall 

Finns i färgerna: Svart

Vilken träning passar den för? Allt! Tillräckligt bekväm för yoga och tillräckligt mycket support för löpning. 

Sammanfattning:

En godbit från Casall som har funnits på marknaden ett tag – och det är lätt att förstå varför den finns kvar. Det är nämligen ett riktigt bra köp. 

– Du får en välsydd sport-bh som har jättebra funktion, sitter skönt och ventilerar bort svetten på ett effektivt sätt. Ingen skulle bli förvånad om den var designad av en kvinna som fått nog av alla dåliga sport-bh:ar där ute och skapade en med full fokus på funktion. 

Sport-bh:n har dubbla lager tyg i kupan men ingen vaddering, vilket är väldigt bekvämt när du håller på med högintensiv träning. 

– Det är dubbla knäppningar i ryggen, med en slags tryckknappar. Det är två hyskor, men breda så att det ändå är bekvämt, och du kan välja omkrets på tre olika lägen. Det är vaddering i axelbanden precis över axlarna, vilket också är jätteskönt.  

Du kan tvätta den här sport-bh:n i tvättmaskinen på 40 grader utan sköljmedel (använd tvättpåse) och funktionen håller i sig tvätt efter tvätt. 

– Sjukt bra kvalitet! Men det bästa av allt är att den finns upp till G-kupa, jag tycker inte om när märken gör max D-kupa och jag inte får plats i någon storlek. Det här känns inkluderande! 

MAXIMALT STÖD – SPORT BH FÖR LÖPNING

schock absorber

Test av: Ultimate Run Bra, Shock Absorber

Finns i färgerna: Svart

Vilken träning passar den för? Framför allt till löpning – men den här klarar ALLT! Man skulle kunna säga att den är som en kärlekshistoria för dina bröst.

Sammanfattning: 

Är du en stadig F-kupa? Då har du hittat helt rätt om du är ute efter maximal support för dina löprundor. 

– OMG!!! Vi i testpanelen är väldigt imponerad över stödet som den här sport-bh:n ger. Det finns stor chans att du aldrig har provat en sport-bh som är lika bra som den här. Du kan springa utan att få minsta obehagskänsla i brösten, som ett pirr som kan uppstå när du har för dåligt stöd, säger en person i testpanelen.

Sport-bh:n från Shock Absorber håller verkligen upp bysten, utan att trycka in så att du får svårt att andas för att du måste spänna åt så hårt. 

–Den har två knäppningar, en med två hyskor som har tre olika lägen i omkrets, och ett övre spänne. Axelbanden har fem olika längder du kan justera mellan. 

Testpanelen har svårt att komma på några minus, men den kan vara lite knepig att få på sig beroende på teknik och rörlighet, och banden är inte riktigt lika vadderade som några av de andra bh:arna i testet.

– Ventilationen är utmärkt, bh:n blir bara lite lite blöt precis under brösten efter ett riktigt svettigt löppsass. Letar du efter en bekväm älsklings-bh med superstöd kan du sluta leta nu. Dessutom älskar jag att bh:n inte har några sömmar över kuporna, vilket är fint under linnet. 

SPORT-BH MED BYGLAR 

stay in place

Test av: High Support Sports Bra, Stay In Place

Finns i färgerna: Svart (Observera att samma modell på sport-bh:n har olika länkar beroende på kupstorlek.)

Vilken träning passar den för? All typ av träning, även ridning och danspass, men den är för svag för löpning.

Sammanfattning: 

Den här sport-bh:n har hårda bågar i sig, precis som många vardags-bh:ar, så den sitter verkligen på plats.  

– Trots de hårda bågarna så är den väldigt bekväm. Den lyckas med konststycket att hålla brösten på plats, utan att trycka in dem mot kroppen, säger en av kvinnorna i testpanelen. 

Du kan ha bh:n med två axelband, precis som en vanlig bh, eller så kan du knäppa den mellan skulderbladen när du vill ha mer stöd.

– Bh-banden är bland det bästa med bh:n, de är breda, vadderade, sitter på plats och är bekväma. Knäppningen är även den bred, hela fyra hyskor, så att bandet inte skär in. Det finns också fem olika knäppningslägen, så att du kan justera omkretsen efter dagsform. 

Bh:n är gjord i dubbelt tyg med nät, som ventilerar bort fukt, men själva kuporna har tjock vaddering. Mitt över kupan går en söm, som syns under tunna linnen. 

– Stay In Place-bh:n skaver inte och ger ett lyft, men den har inte allra mest stöd i testet. 

SHOPPA HÄR: Sport-bh:ar som ger högt stöd

LÄS MER: Vårens bästa sport-bh:ar 2020