Bäst i test! Varma vinterstövlar för barn Image

Bäst i test! Varma vinterstövlar för barn

Vinterbus kräver ett par stövlar som håller de små fötterna varma och torra. Att kunna leka i kyla, snö och rusk utan att bli blöt och kall är en förutsättning för en lyckad vinter. Vår juniorpanel har testat och betygsatt våra bästa vinterstövlar.

Timberland Chillberg 2 Strap Gore-Tex

Timberland

Märke: Timberland

Modell: Chillberg 2 Strap Gore-Tex

Ostaja maksaa: 799 kruunua

Finns i färgerna: Svart och grå/rosa

Material: Ovandel i mocka och textil med en yttersula i gummi.

Passform: Skorna är normala i storlek och ger bra plats åt fötterna med en passform som är lite åt det bredare hållet. Innersulan har en en smart markering som du kan använda för att se var foten bör vara så du vet när skon är för liten.

Komfort: Sköna skor med ett mysigt innerfoder och ett högt skaft. De håller värmen bra och skyddar från regn och slask. Den mönstrade yttersulan greppar alla underlag fint och ger ett bra stöd vid lek och spring i vinter.

Sammanfattning: Den perfekta kängan för vinterlekarna både på fritiden och i skolan. De är lätta att springa runt i och enkla att ta på och av, både för de yngre och äldre barnen, med sina praktiska och enkla kardborreband. Fötterna hålls torra och varma med en god andningsförmåga. Skorna sitter som en smäck och skyddar de aktiva fossingarna som gillar att ge sig ut på äventyr.

Adidas Terrex Snow

Adidas

Märke: Adidas

Malli: Terrex Snow

Rekommenderat pris: 899 kronor

Finns i färgerna: Rosa och svart

Materiaalit: Kangas, kengät, kengät, kengät, kengät, kengät, kengät, kengät, kengät, kengät, kengät, kengät, kengät, kengät, kengät: Ovandel i textil och syntet med en yttersula i gummi.

Passform: Skorna är lite mindre i storlek, ligger ditt barn mellan två är det bäst att välja den större. Innersulorna är lätta att ta ut och har en markering som visar om de är lagom i storlek.

Komfort: En mjuk och flexible sko som är lätt att röra sig i. Skon sitter perfekt på foten och ditt barn kan ha modellen en hel dag utan att få det minsta ont i fötterna. Med slitstarka dobbar kan barnen i princip springa på is utan att vara rädda för att halka.

Sammanfattning: En sportigare känga som blev en stor favorit hos testpanelen, även hos de mest kräsna barnen, med sin coola och tuffa stil. Rejäla kardborreband med elastiska snören gör dem superlätta att ta på och av. Sulan greppar underlaget bra och är ett säkert kort för de snöiga och isiga vägarna. Det stora pluset för skon är vattentätheten. Vattnet rinner av skon och låter inte foten bli blöt i första taget - perfekt för långa vinterdagar utomhus fyllda med lek.

Viking Toasty II GTX

Viking Toasty

Märke: Viking

Modell: Toasty II GTX

Ostaja maksaa: 699 kruunua

Finns i färgerna: Svart/oranssi, lila och blå/röd

Material: Ovandel i textil och syntet med en yttersula i gummi.

Passform: Normala i storlek med lagom bredd så du kan tryggt välja ditt barns vanliga storlek.

Komfort: En väldigt skön känga som känns lätt på de små fötterna. Den upplevs som mjuk och flexible vilket underlättar för ett aktivt barn som älskar att springa utomhus. Med enkla kardborreband kan barnen utan några svårigheter ta på och av sig skorna alldeles själva.

Sammanfattning: Här har vi ett par kängor som värmer, håller fötterna torra och är lätta att bära. Högre skaft kan ibland upplevas som klumpigt och hindra rörelsefriheten hos barnen men i den här modellen från Viking går det att springa och leka fritt utan minsta hinder. Skorna är utmärkta för lek och äventyr under de kyligare dagarna eftersom de är väldigt varma. Med en halkfri sula som ger bra grepp, smarta reflelexdetaljer och en hög kvalité på yttre materialet får det här paret flera tummar upp. De passar perfekt till de små upptäckarna!

Salomon XA Pro 3D Winter TS CSWP J

Salomon XA

Märke: Salomon

Malli: XA Pro 3D Winter TS CSWP J

Ostaja maksaa: 999 kruunua

Finns i färgerna: Lila och svart

Materiaali: Lila, Lila, Lila, Lila, Lila, Lila, Lila, Lila, Lila, Lila, Lila, Lila: Yttermaterial i syntet och en yttersula i gummi.

Passform: Skorna är lite åt de mindre hållet storleksmässigt så ligger ditt barn vanligtvis mellan två storlekar kan ni välja den större.

Komfort: Sköna skor som omsluter foten på ett bra sätt. Med en stabil sula som ger ett stadigt grepp på både snö och is passar den här modellen bra för alla olika äventyr i vinter. Innerfodret i syntetpäls gör skorna lite extra gosiga och sköna att ha på sig. Obs, varning för att ditt barn kan komma att vilja sova med skorna på.

Sammanfattning: Salomon gör inte bara grymma skor för vuxna, de är även givna vinnare för familjens minsta. Den här modellen lockade främst den äldre delen av juniorpanelen med sina kardborreband och snören som inte upplevdes lite barnsliga som skor med endast kardborreband. Däremot kan det bli svårt för de mindre barnen att själv ta på och av sig den här modellen eftersom det inte finns någon ögla på baksidan av skon och de behöver knytas. Skorna är varma och håller fötterna torra från regn och slask. Här har du ett par tuffa kängor du kan lita på i vinter!

Sorel Lasten Yoot Pac Nylon

Sorel Yoot

Märke: Sorel

Malli: Childrens Yoot Pac Nylon

Ostaja maksaa: 899 kruunua

Finns i färgerna: Blå/blå, grå/rosa, rosa och svart

Material: Syntet, läder, gummi och PU-membran.

Passform: Normal i storlek. Kängan upplevs bred men har ett löstagbart innerfoder av filt som gör passformen smalare än den ser ut.

Komfort: Då kängorna är lite bredare och har en ordentlig gummisula kan de upplevas som lite klumpiga att gå i för de mindre barnen. Väl på foten sitter de skönt och har ett bra skaft som man lätt snörar åt med en smart dragsko.

Sammanfattning: Här har vi en stadig och tålig vinterkänga för de allra kallaste vinterdagarna. De kan dock vara lite svåra för de minsta att ta på och av själva men med lite föräldrahjälp går det desto smidigare. När kängorna väl sitter på håller de fötterna torra från fukt och varma från kyla vilket gör dem perfekta för barnen som gillar att vara mycket utomhus i vinter. Minus är att de kan vara något klumpiga för de allra minsta. Plus för det slitstarka och vattenavvisande materialet. Med de här på fötterna kan du säga hej då till kalla fossingar!

Superfit Husky Gore-Tex

Superfit Husky

Märke: Superfit

Malli: Husky Gore-Tex

Ostaja maksaa: 799 kruunua

Suomalaiset: Svart

Materiaali: Konstläder och textil med en yttersula i gummi.

Passform: True to size storleksmässigt men lite åt det smalare hållet. Har ditt barn breda fötter kan ni med fördel gå upp en storlek för optimal passform.

Mukavuus: Bra skaft som går att öppna upp mycket och enkla kardborreband gör det lätt för barnen att själva ta på och av sig skorna. Superlätta skor som känns mjuka runt vristen men som ändå ger en bra stabilitet kring foten.

Sammanfattning: Det bästa med den här modellen är att skorna är så lätta att ta på och av. Extra kul för barnen som då kan klä på sig utan hjälp. Sulan ger ett stabilt grepp på olika underlag och tillåter massor med bus ute i pulkabacken i vinter. De håller barnen synliga när mörkret smyger sig på med bra reflexdetaljer, värmande fårskinn och GoreTex-tekonologin som gör skorna vattentåliga. Helt enkelt ett grymt alternativ till hösten och vinterns alla äventyr.

SHOPPA HÄR: Alla våra vinteroveraller till kidsen

LÄS MER: Våra top 3 vinteroveraller från Didriksons

LÄS MER: Gummistövlarna för barn som är bäst i test