Bäst i test! Underställ i syntet Image

Bäst i test! Underställ i syntet

Underställ är kanske det viktigaste i din vinteroutfit, oavsett om du ska susa fram i längdskidspåret eller ta en löprunda över stock och sten. Vi har testat underställ i syntet - här är de bästa!

Det är verkligen en djungel där ute - vi snackar alltså om underställsdjungeln. För att du lättare ska hitta det bästa understället för dig har vi sammanställt de bästa efter att ha låtit en noggrann testpanel testa underställ i syntet. Dammodellerna ligger högst upp, är du man kan du alltså med fördel scrolla lite längre ner för att se testresultaten av syntetunderställ för män.

För den färgglada fartdåren

CRAFT_dam.jpgModell: Baselayer set, Craft.
Passform: Passformen är rymlig, för den som inte vill ha ett underställt som sitter supertight.
Temperatur: Understället passar bra till högintensiv träning då det är tunt och svalt och transporterar bort fukt på ett effektivt sätt.
Komfort: Väldigt skönt, både på grund av tygets kvalitet men även för att det inte sitter slimmat på kroppen. Sömmarna känns, men stör inte.
Suunnittelu: Designnen är något barnslig på grund av de många färgerna, enligt vissa testare - men det är ju en smaksak. Är färg din grej kommer du älska denna färgklick till underställ.
Sammanfattning: Det här understället är motsatsen till tråkigt. "Man blir glad av att se sin spegelbild", säger en testare som uppskattar färgblandningen. Tröjan har hög krage, nästan att det skulle kunna klassas som halvpolo. Både ärm- och benlängder är långa, och tröjan går en bra bit ned över rumpan. Byxorna är inte så höga i midjan, utan går till naveln. Ett väldigt bekvämt syntetunderställ som funkar bra att träna i. Plus för det plånboksvänliga priset och att modellen säljs i set och inte i separata delar.

För den som vill ha det hudnära

DOBSOM_dam.jpgModell: Esbo Set, Dobsom.
Passform: Det här understället sitter som ett andra skinn och är otroligt stretchigt! Det är sömlöst, mjukt och väldigt tight utan att vara obekvämt - tvärtom är det en dröm att ha på sig.
Temperatur: Något svalt, då tyget är ganska tunt. Går bra att göra intensiva aktiviteter i, ventilerar fint.
Komfort: De flesta testare är rörande överens om att det här syntetunderstället sticker ut och har högst komfort av samtliga testade modeller.
Muotoilu: Underställets färg uppskattas. "Jag älskar den här vinröda nyansen! Stort plus", säger en testare.
Sammanfattning: Tack vare det mjuka materialet och den sömlösa, stretchiga modellen är det här understället otroligt bekvämt att ha på sig. Det är som gjort för att röra sig i och rör sig inte ur fläcken trots armpendlingen under längdskidåkningen. Den vinröda, nästan smått lila, färgen är uppiggande och materialet transporterar fukt bra och håller dig torr och sval när du svettas. En given vän för den som gärna är aktiv under vintern.

För den som vill göra burpees

WYTE_dam.jpgMalli: Lily Top, Lily Pants, Wyte.
Passform: Tight, sömlös passform som smickrar kroppen på precis det sätt du önskar. Tight i halsen.
Temperature: Tyget är ganska tjockt. Trots det transporterar materialet bort fukt på ett bra sätt och känns relativt svalt.
Komfort: Väldigt bekvämt, en testare säger att hon vill ha på sig understället dag och natt.
Design: Supersnygg design i svart och grå färg. Modellen finns även i vinröd för dig som föredrar en färggladare kulör på ditt första lager.
Sammanfattning: Understället har en tight passform som är väldigt smickrande tack vare den sömlösa designen och spandex i materialet. Det som drar ned betyget något är att de platta sömmarna vid axlarna känns lite för mycket mot huden. Det här understället har en smart silikonrand vid midjan på både byxa och tröja, vilket gör att det sitter perfekt även efter flera burpees och squats (om du nu skulle få för dig att köra x-fit i snölandskap!). Imponerande och mycket smart, säger en testare.

För den coola längdåkerskan

EIVY_dam.jpgModell: Icecold Hood Top, Icecold Tights, Eivy.
Passform: Något lösare passform, som skulle kunna funka med ett tajtare lager under. En fleecad luva håller dig varm.
Temperatur: Ganska tjockt tyg gör att du håller dig varm, och den så kallade FABdry-tekniken transporterar effektivt bort fukt när du blir svettig.
Mukavuus: Wow, vilket skönt underställ, säger en testare. Det här funkar lika bra när du åker längd som hemma i fjällstugan när du chillar med kompisarna efter en lång dag utomhus.
Suunnittelu: Ett rosmönster som funkar toppen för de flesta tack vare de diskreta färgerna i blått och svart.
Sammanfattning: Det här är ett underställ för den coola tjejen som vill vara snyggast på after skin eller planerar en romantisk dejt i fjällstugan! Den stora, mjuka luvan håller dig varm när det blåser om öronen. Det här understället sticker ut från övriga underställ i testet, både på grund av designen men även den lite lösare passformen. Extremt skönt tyg som känns lent mot kroppen. En utstickande favorit för dig som föredrar en loose känsla med en design som har det lilla extra!

För den stilrena

CRAFT_FUSE_dam.jpgModell: Fuseknit Comfort Zip, Fuseknit Comfort Pants, Craft.
Passform: Mjukt och skönt, sömlöst underställ. Tumhål i ärmarna, och en half zip som gör att du kan reglera värmen genom att släppa ut överskottsvärme. Du känner snabbt att materialet är ganska stretchigt när du rör dig i understället.
Temperatur: Den halva dragkedjan på tröjan gör att du kan anpassa värmen lite som du vill. Materialet är tunt, men lyckas trots det både hålla dig varm och snabbt transporterar bort fukt.
Komfort: Modellen känns mjuk och len mot kroppen. I tröjan finns en söm i nacken som känns något mot huden, men inget som stör dig när du väl är igång med din aktivitet.
Suunnittelu: Stilrent, för att vara ett underställ. Riktigt snyggt, säger alla testare.
Sammanfattning: Det här understället passar till de flesta aktiviteterna. Passformen är bra och byxorna har en ganska hög midja som ger ytterligare pluspoäng till komforten. Den grå färgen gör att alla kan ha det här underställ, och det tunna tyget gör att du får plats med understället under alla plagg. Att Craft håller hög kvalitet på sina underställ finns det ingen tvekan om, och det här är inget undantag. En värd investering till alla som gillar att springa, klättra, vandra eller utföra andra pulshöjande aktiviteter utomhus.

För den som vill leva Lifa

HH_DAM.jpgMalli: Lifa Crew, Lifa Pant, Helly Hansen.
Passform: Tyget sitter bra och är av den mindre stretchiga modellen. Låga i midjan men med en lite rymligare passform, eventuellt vill du ha en storlek mindre än vanligt.
Temperatur: Svalt tyg i Lifa-material som har grym ventilation, säger en panelmedlem som testat att träna hårt i understället och ger därför tummen upp. Andra testare håller med om att ventilationen och fukttransporten gör det det den ska.
Komfort: Tyget är rejält men känns samtidigt svalt mot huden. Återigen tack vare ventilationsförmågan.
Muotoilu: En härligt, stark färg med coolt randig bård på ärmar och ben. Här sticker du ut om du väljer någon av färgerna som inte är svart.
Sammanfattning: Materialet i det här understället är gjort av är lätta och snabbtorkande Lifa-fibrer som gör modellen exemplarisk till alla typer av svettiga aktiviteter. Understället sitter inte superslimmat mot kroppen vilket kan vara bra att veta om du vill gå ned en storlek för att få det tightare. Annars är det en modell som lockar de atleterna som gärna har en lösare passform även på det understa lagret när de tränar. Extra plus för det rejäla materialet som inte ger vika i första taget. Det här är ett underställ du kan slita med hälsan.

För mönstereleven

WYTE_AGNES_dam.jpgMalli: Agnes Top, Agnes Pant, Wyte.
Passform: Supertight model som sitter som en smäck. Mjukt och väldigt stretchigt material. Hög i midjan med en skön, tjock resår.
Temperature: Håller dig sval och torr under intensiva aktiviteter. Effektiv fukttransport, med andra ord.
Komfort: Samtliga testare är överens om att det här understället är superskönt, mjukt och fantastiskt att ha på sig.
Muotoilu: Det här understället är verkligen för dig som inte är rädd för att vara unik i fjällen! Det rutiga mönstret ger dig en edgy och modern look.
Sammanfattning: Precis som det andra understället från Wyte har även den här modellen en silikonrand på insidan av byxorna och tröjan, vilket gör att det sitter på plats oavsett armpendlingar och andra rörelser. Designnen är nyskapande och cool för tjejen som vill sticka ut. Otroligt skönt material som följer alla rörelser du gör, följsamheten är grym!

***
UNDERSTÄLL I SYNTET FÖR HERRAR
***

För den som vill ha det mjukt

CRAFT_herr.jpgModell: Baselayer Set, Craft.
Passform: True to size, välj den storlek du brukar ha i underställ eller liknande plagg.
Temperatur: Ventilerar på rätt ställen, säger en testare som tillägger att underställer känns väldigt varmt och samtidigt transporterar bort fukt bra.
Komfort: Superskönt material som känns mjukt mot kroppen. Något många sömmar som känns lite onödiga med tanke på att de kan skava under ett tight mellanlager i längdskidspåret.
Muotoilu: Coolt att blanda två olika blå nyanser, säger en testare. Roligare än svart, säger en annan som tillägger att det känns enkelt och cleant.
Sammanfattning: Ett värmande underställ som enligt vissa testare passar bäst för lågintensiv träning. Andra säger att det håller för mer intensiva aktiviteter likt andra syntetunderställ. Snygg design som är enkelt att tycka om. Tyget är kanalstickat och väldigt mjukt. Något av det bästa med modellen är att du köper både byxa och tröja i ett set, som därmed är väldigt snällt mot plånboken. En prisvärd basfavorit för dig som vill ha en modell som passar till de flesta aktiviteter.

För den diskrete sportaren

DOBSOM_herr.jpgModell: Esbo Set, Dobsom.
Passform: Det här understället är litet i storlek och sitter tight, och då menar vi verkligen tight. Det är "som ett andra skinn", säger en testare. Gå med fördel upp en storlek. Materialet är skönt och sitter perfekt på kroppen.
Temperature: Det här syntetunderstället värmer på en medelnivå, men är inget att ha i de kallaste temperaturerna. Då bör du kombinera underställt med ytterligare ett i ull för att se till att du inte fryser.
Komfort: Skönt material som känns bekvämt mot huden. Det finns absolut inget att klaga på här.
Design: För den som vill ha ett diskret underställ och som vill känna sig sportig är det här helt rätt val. Visst kan designen anses lite kal, men å andra sidan funkar det perfekt till majoriteten av testarna med sin stilrena look.
Sammanfattning: Det här är ett underställ som inte sticker ut, vilket är mycket positivt eftersom det då passar de flesta. Även passformen är klockren oavsett kroppsform, se bara till att du tar rätt storlek eftersom modellen både är liten i storlek och sitter väldigt tight på kroppen. Det stretchiga materialet är mjukt och följsamt och sitter bra. Den här modellen är en hejare under vinterlöpningen när du behöver något att svettas i.

För den futuristiske rymdresenären

CRAFT_FUSEKNIT_herr.jpgModell: Fuseknit Comfort RN LS, Fuseknit Comfort Pants, Craft.
Passform: Tyget är lite tjockare och tightare vid armar och ben, vilket gör att passformen där är bra och inte fladdrar. I övrigt true to size.
Temperatur: Lite tunnare tyg där man vanligtvis svettas mest, alltså i grenen och vid vaderna. En modell som verkligen är till för de pulshöjande vinteraktiviteterna med andra ord.
Komfort: Väldigt skönt att ha på sig. Modeller och materialet känns lent mot kroppen. Ett extra plus för att det inte är speciellt många onödiga sömmar som skaver eller går tvärs över ben och armar.
Suunnittelu: "Stilrent, känns modern och lite futuristiskt", säger en testare som vill referera till rymdresor när han har på sig understället.
Sammanfattning: Många av testarna vill påtala att tröjan går långt ned över höfterna och att det är väldigt bra för att undvika glipa mellan över- och underdel. Du som är lång märker snabbt att längden på ärmar och ben är klockren eftersom längden är väl tilltagen. Trots att det här är ett syntetunderställ har modellen en hög värmande förmåga, vilket uppskattas för de som vet med sig att de kan bli något stillastående i sin längdskidåkning eller under vandringen. Det här är ett populärt underställ från Craft, och samtliga testare i panelen förstår varför. Det andas hög kvalitet.

För den fartfyllda utstickaren

WEARCOLOUR_herr.jpgModell: Guard LS Jersey, Guard Pant, Wear Colour.
Passform: Tight, men inte slimmat. Skönt och följsamt tyg till viss del påminner om silke.
Temperature: Transporterar fukt på ett optimalt sätt så att du håller dig torr under dina vinteraktiviteter.
Komfort: Flatlocksömmmar som gör att sömmarna inte skaver eller känns. Skön i midjan och lent tyg.
Muotoilu: Här är ett underställ för dig som vill ha lite färg! Det coola gröna mönstret ger dig lite edge i skidbacken.
Sammanfattning: Wear Colour levererar alltid plagg med hög trendfaktor och det här understället är inget undantag. Den camo-inspirerade design gör att modellen sticker ut och passar lika bra ute i längdspåret som på after skiin och hemma framför brasan. Den här modellen passar dig om gärna har mönster och färg på ditt första lager. I övrigt är det en modell för dig som vill röra på dig, och inte är rädd för att du ska bli svettig och kall. Tack vare det lena tyget är understället så skönt att man knappt vill ta av det, säger en testare.

För den Lifa(s)-glada

HH_herr.jpgModell: Lifa Crew, Lifa Pant, Helly Hansen.
Passform: För dig som inte vill ha ett superdupertight underställ är det här modellen för dig. Modellen är däremot true to size, så kör på din vanliga storlek.
Temperatur: Lätt och bekvämt underställ som effektivt transporterar bort fukt. Lifa-fibrer håller dig varm och torr när du svettas som mest.
Komfort: Lite mer lös passform vilket gör att understället är skönt både under vandringen och hemma i stugan - eller varför inte på fotbollsplanen?
Suunnittelu: Klassisk underställsmodell från Helly Hansen med coola, randiga detaljer. Designnen kunde varit snäppet modernare, men samtidigt sticker det ut från andra helsvarta underställ.
Sammanfattning: Det här är ett underställ för dig som gillar att röra på dig och som vill kunna vara ute en hel dag utan att bli varken kall eller blöt. Ju högre puls du har under din utomhusaktivitet, desto bättre. Modellen är något kall i stillastående och gör sig mycket bättre när du verkligen får upp pulsen. En testare provade att köra fotbollsmatch i understället - och det höll måttet med marginal! Det något rymligare understället gör så att modellen inte sitter tight på kroppen, men håller ändå en bekväm passform som passar dig som inte gillar slimmade kläder.

SHOPPA HÄR: Alla våra underställ i syntet

LÄS MER: Välj rätt underställ